Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ariostowika

Jak wytłumaczyc facetowi że powinien się schludnie ubierać

Polecane posty

Gość ariostowika

Witajcie! Mam mały problem. Mój facet to naprawdę kochany człowiek i pełen zalet, ale ma jedną cechę charakterystyczną dla wielu facetów, ale trudną do zaakceptowania. Otóż - kompletnie nie przyjmuje do wiadomości, że w niektórych sytuacjach należy się schludnie ubrać. Na co dzień chodzi w wygniecionych spodniach, wymiętych koszulkach i ok, też nie zawsze wszystko prasuję. Ale są sytuacje: spotkania zawodowe, poważniejsze wizyty - kiedy należałoby oficjalną sytuację podkreślić odpowiednim ubiorem. A on naprawdę nie widzi związku między szacunkiem do zapraszającego a swoim stanem ciuchów. Nosi wszystko stare i powyciągane i spłowiałe i 3 rozmiary za duże. Nie pozwala sobie nawet w prezencie kupić jakiejś fajnej koszulki. Uważa, że nie ubiór świadczy o facecie. Kurczę, przecież nie wymagam, żeby chodził na co dzień w garniturze, albo był metro czy coś. Ale jak idziemy z oficjalną wizytą to mógłby chociaż pozwolić sobie pomóc, skoro sam sobie nie radzi z ubraniem Czy czyste wyprasowane spodnie i elegancka koszula to az takie niemęskie? Jakieś rady? Ktoś miał podobnie?

Gość carolinessss
''idź się kurwa umyj dziadu ''!!!!!!!!!!!!!!!

Gość _kredens_
dziad z niego i niechluj - ja jestem facetem i uwielbiam dobrze wyglądać i się czuć- co więcej - wydaje kasę na ciuchy , perfumy i się tego nie wstydzę wręcz przeciwnie

Gość więcej nie napiszę
on to wyniósł z domu, to silne przywiązanie do bylejakości w ubiorze. byłam kiedyś z takim facetem. nie pomogło kupowanie mu nowych ubrań, chwalenie, że świetnie w nich wygląda. on chodził tak, jak ten twój w pomiętych ciuchach,często z plamami na spodniach, rozklapiałych butach, brudnych włosach. do tego nie dbał o zęby, więc całowanie z nim było po prostu obrzydliwe. ale on uważał, że jest seksy zawsze i wszędzie. po kilku latach przebywania z nim, nie doczekałam się zmiany w jego podejściu do tego. zostawiłam więc go, a teraz jestem z 'domytym', wypachnionym, dbającym o ubirania i higienę osobistą facetem i jest nam cudownie. zostaw lumpa, kiedy możesz mieć kogoś, kto dba nie tylko o siebie, ale także o twoje zmysły estetyczne.

Powiedz mu wprost, że wygląda brzydko i jeśli pod Twoim nadzorem nie sprawi sobie nowej garderoby nie wyjdziesz z nim z domu. Bo po prostu wstydzisz się chodzić z gościem, który wygląda jak kloszard. Mój nie przykładał uwagi do czystości butów. Dosadnie go opieprzyłam i teraz o nie dba :P

Gość ariostowika
Na szczęscie nie ma problemu z myciem czy dezodorantem. Jest czysty, włosy myje, ciuchy też ma czyste, używa dezodorantu tylko właśnie nie widzi powodu, żeby rezygnować z pomiętych i powyciąganych, znoszonych i nie pasujących do siebie ubrań Co do zrywania - każdy człowiek ma jakieś wady, które trzeba przepracować. Odchodzi się od bokserów, alkoholików, chamów, brudasów. W innych sprawach zawsze warto najpierw powalczyć. A M. jest naprawdę kochanym, uczynnym człowiekiem. Mogę na nim zawsze polegać. Nie kłócimy się, większość spraw rozwiązujemy rozmową. No i tu w rozmowie utknęłam, kiedy zapytał mnie: po co ma się dostosowywać w tej kwestii do innych... ręce mi opadły

a jacy są jego rodzice? ja znam faceta ktory rowniez nie przyklada wagi do ciuchów. Pracuje w biurze, spotyka sie z klientami, chodzi na spotkania słiużbowe i np nie ma w domu ani jednego garnituru nie wspominajac juz o eleganckich butach. 2 pary butow, moze ze trzy koszule i to wszystko. Nie przeszkadza mu kompletnie isc do pracy w znoszonych bluzkach ktore ma juz od 5 lat. Kiedys zastanawialam sie dlaczego nie przyklada wagi do ciuchow - wszystko sie wyjasnilo kiedy zobaczylam jego rodzicow... jesli wyniosl to z domu to ciezko bedzie go namowic na zmiane. Kupuj mu cos nowego a stare powoli wywalaj. Kup mu nowa koszule i powiedz ze ta jest lepsza od tej kilkuletniej, znoszonej. Poza tym wytlumacz mu dobitnie, ze schludny stroj na spotkaniu to szacunek do drugiej osoby.