Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieświadoma774

Czy system oceniania na studiach i w szkole policealnej jest taki sam

Polecane posty

Gość Nieświadoma774

...tzn. chciałam się dowiedzieć, czy jeśli się dostanie np. 2 z egzaminu , czy na koniec semestru, w policealnej czy jest to zaliczone? Orientuje się ktoś?

Gość
2-to niezaliczone nagorsza ocena to dst

Gość Nataszka88
Co wy gadacie, przecież studia to są wyższe uczelnie, a policealna szkoła to kontynuacja liceum, średnia więc, 2 to zaliczenie...

Gość persefonae
na moim uniwerku jest 2; 3; 3,5; 4; 4,5; 5 czyli ndst, dst, dst plus, db, db plus, bdb skala jest ustalona w statucie/regulaminie czy co tam uczelnia posiada. W policealnych to chyba jest tak jak w liceum czyli skala 1-6, gdzie 1=ndst czyli nie zaliczony egzam. Ale to chyba też od szkoły zależy...

Gość Nataszka88
Ja chodziłam do policealnej i jak ktoś zaliczył egzamin na 2 to przechodził, tak samo było z ocenami semestralnymi...

Gość Nieswiadoma774
to jak to w końcu jest bo się pogubiłam?

Gość Nieswiadoma774
ponawiam...

Gość 123456777
Ostrzegam wszystkich przed policealna szkoła omega w Rzeszowie , wykładowcy traktują cie na śmienia nie masz żadnych praw , choć w statucie szkoły ocena 2 to zaliczeni bez ocen 3 wywala cie ze szkoły , kłamstwa i szydzenie ze strony nauczycieli to codzienność. Proszę każdego kto to przeczyta o wklejenie tego na inna stronę tak aby każdy to przeczytał.

Gość u mnie na studiach skala
ocen jest od 2 do 5. Natomiast w kilku policealnych, o których wiem - jest od 1 do 6, ale tylko w teorii, bo nikt takich ocen nie stawia. Niemniej w teorii z 2 się przejdzie.

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzzzzy
też byłam w policealnej i z dwóją każdy przeszedł jaką masz ocenę z egzaminu taką masz na koniec roku każdy miał praktycznie same dobre 5 , 4 , najgorsza 3 ......... :) czasami podciągali sami nauczyciele z 5 na 6, jak komuś brakowało do stypendium :) niektórzy nawet nie chodzili a zdawali :) w policealnej łatwiej niż w gimnazjum lub samej podstawówce :p