Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam na imie katarzyna

chcialabym zmienic imie...czy to mozliwe?

Polecane posty

mam na imie katarzyna i nigd tego imienia nie lubilam. od kilku lat mieszkam w anglii i juz kilka razy mi sie zdarzyla rozmowa typu,: o, jestes z polski ,a jak masz na imie- kasia czy ania?'' ws ensie ,ze prawie kazda polka ma na imie kasia albo ania. chcialabym jakiesj bardziej nietypowe imie. podoba mi sie bardzo Dominika . czy byloby to mozliwe zeby zmienic moje imie.?jak dlugo trwa taki prcoes ? czy moge wymyslic jakies inne , moze bardziej racjonalne powowdy zeby zmienic imie ,niz sam fakt ze po porstu go nie lubie?

Gość mam zrypane imie
dominika? :D błahaha u mnie wszędzie dominiki właśnie łażą a kasi nie ma zadnej ;) gówno,jeżeli nie podoba ci się imię jakie rodzice dla cb wybrali to zmieniaj :)

Gość bkkk
idz sie lecz nie masz wiekszych problemow??obejrzyj wiadomosci co ludzie przezywaja

Gość reya
tak zmiana imienia jest możliwa ale tylko z ważnych powodów ;) to co ty podałaś to niestety nie jest ważny powód aby zmienić imię. Co wpiszesz w uzasadnieniu? Bo Anglicy mi robią uwagi że każda Polka to Kasia lub Ania?D

no wlasnie,jaki moeg podac wazny powod? nie mam pojecia co wymyslic......

Gość reya
zmiana imienia lub nazwiska może nastąpić gdy posiadane jest obraźliwe lub ośmieszające. Nazwisko takie możemy sobie wyobrazić, ale czy Katarzyna czyli typowe pospolite polskie imie jest obraźliwe? ;) Również argument że mieszkasz w Anglii i jej mieszkańcy mają problem z wymową nie przejdzie.Jeśli podoba ci się jakieś imie to wiesz... zwykle w takich przypadkach ludzie nadają takie imię swojemu dziecku. A jak masz na drugie imię? Tu już byłby powód racjonalny gdybys wpisała że od lat posługujesz się druim imieniem i tak jestes kojarzona przez znajomych i najbliższych i dlatego chciałabys zmienić dokumenty...

nie mam drugiego imienia.... a moim znajomi maja dla mnie pseudonim, wiec rzadko kiedy ktos do mnie zwraca sie po imieniu. jednak wiadomo, skoror mieszkam w anglii to ludzie mowia do mnie kate labo kasia.....

Gość reya
i myślisz że gdy zmienisz dokumenty to przestawią się z tej kasi/kate lub pseudonimu i zaczną mówić dominika?:) Wątpię. Jedynym sensownym argumentem jaki potrafię dla ciebie wymyślić jest ten że posługujesz się tą dominiką na codzień i od dziecka i tak jesteś nazywana nawet przez rodzinę i wreszcie chciałabyś że tak powiem sformalizować to. Musisz się zgłosić do kierownika USC i tam złożyć wniosek o zmianę imienia. Później czeka cię rozmowa z kierownikiem czy jesteś tego pewna a potem czekasz na decyzję, następnie zmieniasz wszystkie dokumenty. Trwa to wszystko jakiś miesiąc