Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pyta

Jak nazywa się taka metoda manipulacji

Polecane posty

Gość kto pyta

ile ma swoją nazwe. Chodzi o sytuację gdy Osoba A chcac skłonic osobe B do zrobienia czego przekonuje ja iz w przypadku nie zrobienia tego sosba B będzie miała problemy.

Gość kto pyta
szantaż byłby wówczas, gdy osoba A była przyczyną tych problemów. A chodzi mi o sytucaje, gdzie to nie ta osoba bedzie sprawcą tych problemów

Gość rozdział: pocałunki
to sie nazywa planowanie przestepstwa... zalezy jakie problemy.. lepiej wynajmij detektywa..aby sledzil, podsłuch krok osoby A..aby nie miała mozliwosci skrzywdzic niewinną osobe za pomocą osob trzecich.

Gość kto pyta
moze nie potrafie tego dokładnie wyjasnic. Np. kolega chce abym pomogła mu naprawic samochód. Ja ko argument podaje mi , ze jeśli mu nie pomoge to ja tez na tym strace, gdyz z niesprawnym samochodem on nie będzie mógł mnie w razie mojej choroby zawiesc do szpitala.Wiec powinnam mu pomóc , aby uniknąc tego typu problemów w przyszłosci i powinnam to zrobic nie dla niego , a dla siebie.

Gość kto pyta
Przykład jest wymyślony, byc moze jest głupi, ale w miare obrazuje sytuacje, jaką mam na myśli.

to co opisujesz to jest szantaż emocjonalny. Bardzo niedojrzały..bo z presją...i z wywołaniem litosci na drugiej osobie.

Gość w pracy
to sie nazywa mobbing:D

w pracy? czasem mobbing się komus nalezy..bo np zle postepował z innymi ludzmi..niszczył ich itp.. natomiast szantaż emocjonalny pogróżki często dotyczą zycia uczuciowego, związków, partnerów...

Gość kto pyta
mi chodzi w tym wypadku o moją znajomą Moja znajoma czasem prosi mnie o pomoc. Zazwyczaj nie miałabym nic przeciwko temu , zeby jej pomóc, ale jak używa takich argumentów to mi się odechciewa.