Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko do cierpliwych

LOTNISKO - krok po kroku

Polecane posty

:-D wiem, ze to dziwne, ale prosze kogos cierpliwego o napisanie (najlepiej w punktach) co się robi podczas odprawy :-) ja nie mam zielonego pojęcia, nigdy na lotnisku nie byłam :-O a mam lecieć wkrótce sama i mam stresa, ze szok, nie nie znajdę wszystkiego, ze gdzies się pogubię... wchodze na lotnisko i... co dalej?

Gość tdsbkjdsbkjbsx
wejdz na strone jakichkolwiek linii lotniczych i przeczytaj

Gość ddcdcdcdc
skad jestes?

wejśc na strone i przeczytać to nie to samo jak ktoś już latał i może sam z doświadczenia napisac co i jak po kolei trzeba robić, czego szukać, jak to wszystko wygląda itp.

wchodzisz na lotnisko i.. proponuję podejsc do wagi i sprawdzic ile wazy twoj bagaz bo za kazdy dodatkowy kilogram placisz nie małe pieniazki a tak zawsze mozna cos przepakowac lub czegos nie zabrac.. bagaz podreczny musi zmiescic sie w taki metalowy stelaz ktory rowniez stoi sobie w terminalu..poniewaz jak bedzie za duzy znow dodatkowa oplata.. następnie udajesz się do okienka z wydrukowaną kartą pokładową i dowodem osobistym lub paszportem, zdajesz duży bagaż..i idziesz dalej.. kolejna odprawa gdzie bagaz podreczny kladziesz na taka tasme gdzie zostaje przeswietlany..ty sama przechodzisz przez specjalna bramke ktora zapika gdy bedziesz miala jakies metalowe rzeczy.. po drugiej odprawie juz jestes na strefie bezclowej gdzie mozesz zakupic sobie np picie do samolotu, papierosy alkohol lub jakas przekaske jesli lot trwa kilka godz bo ceny za jedzenie i picie na pokladzie sa duzo wyzsze.. gdy samolot bedzie gotowy do startu drzwi terminalu otwieraja sie, ustawia sie ogromna kolejka ludzi podrozujacyc, kazdy sie pcha aby zajac najlepsze miejsce, wiec wygodnie jest wykupic sobie pierszenstwo na poklad wtedy wchodzisz jako pierwsza.. to chyba na tyle :)

serdecznie dziękuję :-)

a jeśli możesz mi jeszcze odpowiedzieć na jedno pytanie... rodzinka wykupiła mi bilet, ale nie mam żadnego świstka..co to jest ta karta pokładowa i skąd ją wziąć? Czy to jest bilet? Czy mam poprosić wujka o przesłanie tego biletu mailem?

aha jeszcze jedno takie pytanko .czy w samolocie jest prysznic bo z pacanowa dluga droga mnie czeka i chcialabym odswiezyc sobie piczke.dzeki z gory za odpowiecz

Gość mam pytanie czy
każdy podszywacz to idiota?

Gość kiepska jest
karte pokladowa dostaniesz przy odprawie, wystarczy nr rezerwacji z maila albo zwykle sam dokument; na wszelki wypadek wez jednak od rodziny tego maila ktorego otrzymali po rezerwacji, wydrukuj i zabierz. Martulec czemu zaklasz ze ona leci Marjanerem? w normalnych liniach miesca sa numerowane i nikt sie nie pcha.

bardzo dziękuję :-) Lecę British Airways... jejku jakiego mam stresa :-( pierwszy raz sama za granicę jadę :-( mam 16 lat i zwyczajnie się boję że coś namieszam po drodze :-O A walizkę muszę zostawić na taśmie jakiejś tak i potem ją zabrać dopiero na miejscu?

bardzo boje sie o ta walizke ze sie zgubi i wujek dmuchanej lali nie dostanie biedaczek kuzyn sztucznej piczki a ciocia ????ona to dopiero biedna bedzie bez wibratora.!!!!!!!!

Gość to proste i nie stersuj sie
- jak wejdziesz na lotnisko , pewnie lecisz z Wawy, to spojrz na taka duza tablice-wyswietlacz. Na wydrukowanym bilecie z maila bedziesz miec nr lotu. Spra

skasowalo mi caly tekst, moze teraz bedzie dobrze - jak wejdziesz na lotnisko , pewnie lecisz z Wawy, to spojrz na taka duza tablice-wyswietlacz. Na wydrukowanym bilecie z maila bedziesz miec nr lotu. Spra

- jak wejdziesz na lotnisko , pewnie lecisz z Wawy, to spojrz na taka duza tablice-wyswietlacz. Na wydrukowanym bilecie z maila bedziesz miec nr lotu. Spra

kurcze co jest???? - jak wejdziesz na lotnisko , pewnie lecisz z Wawy, to spojrz na taka duza tablice-wyswietlacz. Na wydrukowanym bilecie z maila bedziesz miec nr lotu. Spra

ostatni raz probuje bo zasmiecam - jak wejdziesz na lotnisko , pewnie lecisz z Wawy, to spojrz na taka duza tablice-wyswietlacz. Na wydrukowanym bilecie z maila bedziesz miec nr lotu. Spra

dzięki za chęć pomocy, tak lecę z warszawy... czyli tam jest jakaś tablica i szukać czegoś zgodnie z biletem? ok....

Gość hoooop
sax

Gość bo ja
kh

Gość wczoraj byłam tam ale
up

Gość lotnisko
:-D

Gość a podniosę co mi tam
n

Gość podniose se
sx

Gość nie latam ale zapytam
A nie musi być odprawa on-line zrobiona? Nie powinna mieć biletu, czy tej odprawy wydrukowanej?

no właśnie, lot coraz bliżej a ja nadal nic nie wiem :-( muszę mieć ten bilet w rękach czy nie?

Gość ninahagen
british airways nigdy nie leciałam, ale sprawdziłam na stronie internetowej - mozna zrobic check-in w internecie. W Lufthansie czy airberlin jest to zdaje się od 24 h przed lotem. Wtedy potwierdzasz, że lecisz, rezerwujesz sobie miejsce, ten pdf, który wyjdzie na końcu - wydrukuj i miej przy sobie , kiedy bedziesz szła zdac bagaż. Zależy skąd lecisz. Np. we Frankfurcie, gdzie jest wielkie lotnisko, już zdaje sie wcale nie chcą odprawiac ludzi sami, tylko kazdy musi sam zrobić check in. Na mniejszych lotniskach - rzeszów, kraków, katowice - mało kto o tym w ogóle słyszał. Nic się nie bój, jakby co, to kogoś spytasz. Bądź 2 h przed odlotem, to jest mnostwo czasu, żeby jakby co - spytać kogoś

Gość ninahagen
a co zabrac - kasę, paszport, dowód, wydrukowany pdf z check-in online, potwierdzenie rezerwacji

dziękuję za odpowiedź... co to w ogóle znaczy "wydrukowany pdf z check-in online" i kto to ma zrozumieć? :-O wytłumaczcie mi co to takiego? czyli mam po prostu wydrukowac bilet i z nim pojechać na lotnisko, tak? czy co jeszcze musze zrobić? co to jest ten check-in online? :-O