Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie kura i nie kogut

pensja dla kur domowych

Polecane posty

Kochani! Usłyszałam ostatnio, ze jakis tam minister gada, zeby kobietom siedzącym w domu wypłacalo państwo pensje. Argumentował to w taki sposób, ze dzieciaki siedzące w domu z matką sa spokojniejsze, dopilnowane w zwiazku z czym grzeczniejsze itp. Niby do 15 roku życia dziecka taka kobieta miałaby co miesiac wypłacane wynagrodzenie. Co o tym sądzicie?

Gość jestem za
jestem za!

Gość rozdział: sex on sex
takie dzieci są niesamodzielne bo wszystko z anie robi matka! lepiej niech pnastwo zrobi darmowe przedszkola..aby tych dzieci nie krzywdzic!!! a takiej to niech mąż konkubent..płaci...a nie panstwo!!! panstwo to niech płaci osobom, które opiekuja sie chorymi!!!! kiedy do h... sie tym zajmą! dziecmi, mezami, matkami, starymi! wiecie ile to roboty? a te osoby nie maja ani grosza.. i ten czas nieraz 7-10 lat opieki nie jest wpisany do lat pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość rozdział: sex on sex
niech sie ta minister zajmie tym czym powinna a nie pierdołami..a by ja tylko wybrali.. w wyborach!!!! zamiast robic złe ustawy..lepiej ich nie robic wcale!! rządamy..wpisania do lat pracy!! opieki nad starymi rodzicami, którymi trzeba sie opiekowac 24 na dobe..myc..przebierac...karmic..zmieniac pmapersy!!!!!! i zapłąty za to od panstwa!! a kurom niech płacą ale ich mężowie..konkubenci kochankowie..zus itp...

Gość popieram sex on sex
do 15? a moze do 18? albo do 21:P? głupota... takie matki powodują, że te dzieci są niesamodzielne.. a dziecko które ma 2 latka..juz samo sie ubiera..stara sie..potem im wiecej ma lat..tym powinno samo umiec ugotowac obiad- jak kura mu pozwoli na to! uprac..prlaka od tego- jak kura mu pozwoli..na to. to nic dobrego z tego nie ma...jak taka matka wychowa syna? aby traktował żone jak posługiwaczke? i panstwo ma temu pomagac? na głowe chyba upadli

bez przesady..jak będziesz miał roczne dziecko to co zostawisz w domu bo będzie niesamodzielne? a nawet jak ma 10 lat to przyda się ktos kto dopilnuje nawet przy glupim odrabianiu lekcji zeby kiedys potrafil dodac, pomnozyc i pisac bez błędów ortograficznych.. jesli chodzi o wyplaty..mnie jest to wielce obojetne.. na pewno zrobi się bajzel jak zaczna placic kazdej matce..i 90% kobiet bedzie siedzialo w domu..a dupa rosnie :)

też jestem na nie... nie jestem po prostu zwolenniczką placenia pasożytom. wiem, ze mnie zaraz zaszczekają te mamuśki, ale niestety taka jest prawda! wielce się musi jedna z druga napracowac, bo ugotuje i posprząta, i jeszcze chce za to forsę.Tyle, ze szkoda że w takiej samej wysokosci co np. biedna kasjerka z reala, która nie dosyć, ze musi rano wstac, patrzeć na szefa, to jeszcze po powrocie z roboty musi ugotować i posprzątać tak samo jak kura! nie zgadzam się zeby na to sżly moje podatki!

Gość dla mnie to przeciwieństwo
przeciwieństwo feminizmu. To ma być walka o równy status kobiet? Sens takiego działania widzę wówczas, gdy np. z powodu braku miejsc w przedszkolu matka (lub ojciec) zmuszona jest zostać w domu z dzieckiem, coś jakby odszkodowanie za niesprawny system opieki przedszkolnej.

ja sama jestem matką małego dziecka (4mce) sprzatam gotuje itd i jest to męczące na dluższą mete..byc dostepna dla dziecka dzien i w nocy..a do tego utrzymac porzadek w domu..ale nie uwazam ze trzeba nam za to placic..z checia wroce do pracy..ktora da mi satysfakcje..i zarobione w ten sposob pieniazki sa ok :) a jesli chodzi o narzekanie innych tzw "kur domowych" postawcie sie na miejscu meza..biega do tej pracy, haruje jak wół..koło nosa przelatuje mu wychowywanie dziecka.. więc bądźmy wyrozumiałe

Gość popieram sex on sex
to jest wielka krzywda dla kobiet któe pracują.. one przeciez i tak gotuja obiad..tyle ze zamiast i 13..jak to kura robi..one biedne robia to po przyjsciu z pracy o 18..wiec czesto gotuja o 19 20 wieczorem..kto ma tougotowac? ich małe dziecko 13 letnie? jest w szkole... jak chca płacic..to nie panstwo...a mąz/facet..z pensji... dzieci matek pracujących są samodzielne...tam jest podział obowiązków...nie tylko matka sprząta...ale kazdy z domowników...a w domu gdzie kura jest...nikomu nie da..tylko ona gotuje..i usługuje innym na własne zyczenie..ale..znam 90% kur..które nie gotują...nie pracują.. a mąż wraca o 20 z pracy i sam sobie gotuje..i taka ma miec wypłate od panstwa??? chyba na glowe upadli... lepiej niech zapłaca bezdomnym!!!!!!!!!!!