Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pół na pół i kawałek

Herbata dla niemowlęcia karmionego piersią?

Polecane posty

Dziecko ma niecałe cztery miesiące, a ja mam sprzeczne informacje od dwóch lekarek. Pierwsza mówi, że do szóstego miesiąca nie karmić niczym poza mlekiem. A druga mówi, że jak jest gorąco to można podawać coś do picia poza tym. Jak jest u Was? Po czym poznajecie, czy dziecko jest głodne czy tylko chce mu się pić? I czy podajecie jakis rumianek, koperek czy zwykłą wodę? A jeśli herbaty to w temperaturze pokojowej czy podgrzane?

Gość eef
są dostępne na rynku soczki gerbera od 4 miesiąca...i zupki oraz deserki...karmić dziecko samym mlekiem do 6 miesiaca to normalnie grzech...a po drugie zdecyduj się na jednego lekarza i tylko jego rad słuchaj...

nie mogę bo w naszej przychodni są dwie kobiety i przujmują na zmianę i co do deserków i obiadó to jestem zdecydowana podawac je dopiero po 6 miesiącu, bo te po 4 to są dla niemowląt karmionych sztucznie, tylko to picie mi namieszało

ja jak karmiłam piersią to podawałam do picia wodę, ale generalnie mój syn bardzo mało pił - wystarczało mu to czego napił się ode mnie.

a od którego miesiąca tę wodę podawałas? moze ktos jeszcze się wypowie?

ja jestem jeszcze w ciąży i nie powinnam sie wypowiadać, ale moje koleżanki wodę podawały od samiutkiego początku.

czemu nie powinnas? każda rada się liczy :) dzięki

Gość j mialam
ja przepajalam corke herbatka z koperku (takiego parzonego, bo do tego w granulkach nie mam przekonania) i slodzilam glukoza delikatnie od kiedy przyjechalysmy do domu ze szpitala, nic jej sie nie dzialo, a powiem ze pila duzo na prawde, do tego piersia karmilam . Wiem ze niektorzy lekarze i polozne zalecaja wylacznie karmienie piersia do 6 mca i ze w piersi jest wszystko co potrzeba,ale jakos nie wyobrazam sobie w upal nie dac dziecku nic do picia ,tylko cyca.. do tego koperek jest dobry na wzdecia i nie zaszkodzi dziecku gwarantuje, bo na rumianek niektore dzieci maja uczulenie.

Gość j mialam
a temperatura hmmm nie bylo to ani goraceani zmine, takie ze jak wylewalam kropelke na nadgarstek to nie czulam jej(nie bylaza chlodna ani za ciepla) wode tez mozesz dziecku dac tylko przegotowana

dzięki :) to kupię koperek, dziecko kolek nie ma ani nic podobnego ale skoro mówisz,z e rumianek moz uczulic to chyba koper lepszy