Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukjgjyu

Przegrzewanie dziecka - czym skutkuje?

Polecane posty

Gość ukjgjyu

Dziś wrócilismy od znajomych u których nocowaliśmy. Mają 2 miesięczne dziecko. Przeraziłam się gdy zobaczyłam w jakich warunkach to dziecko śpi. Body, na to spodenki i bluzeczka, na to jeszcze polarowy pajacyk i ciężkowata kołderka. W domu diabelnie ciepło mają ponieważ nadal ogrzewają dom. Zwróciłam delikatnie uwagę że chyba przesadzają z tym ubiorem to usłyszałam że to ja przesadzam a dziecko musi byc ciepło....

Gość jedni lubia zimno inni cieplo
ja sobei nei wyobrazam miec w pokoju mniej niz 23 st bo zamarzam a moja kolezanka sie dusi, u niej jest max 16st i chodziw kr rek wiec...

Gość poprostuuu
Dziecko będzie chorowite z takiego przegrzewania. Potem mamuśki chcą na chamca uodparniać chorowite dziecko! śmiechu warte Można ubrać cieplej dziecko do 2 tyg po porodzie ale nie 2 miesięczne! Powiem ci autorko że to jeszcze nic: moja znajoma ubrała swoją córkę przy 20 st pogodzie tak: rajstopy body polarowe spodnie paputki sukienka welurowa i okryła kocem tym takim grubym A potem stwierdziła ze mała ma znów uczulenie bo ma czerwone policzki a to było od gorąca! masssssssakra

Gość moja "cudowna" szwagierka
tez przegrzewa dzieciatko. Mała ma 2 miesiące i byliśmy z mężem w odwietkach. Upał taki, że nie ma czym oddychać. Duszno, zero wiatru. A okna pozamykane. Dziecko w body, koszulce, spodenkach ogrodniczkach i trzech pieluchach ze zwględu na bioderka. Skarpetki oczywiście też. Wydaje mi się, że przedada. Powiedziałam jej o tym a ona na to, że nie chce aby dziecko dostało zapalenia płuc. dzieciak w kółko jeczał i marudził a jak w końcu zdjęła te barchany to w sekundę się uspokoiła. Ale i tak założyła jej spodnie tylko trochę lżejsze.

Gość ukjgjyu
No dobrze, każdy ma inną tolerancje temperatury ale chyba to nie znaczy że mamy popadać w skrajności i albo ubierać na maksa albo nie ubierać wcale?

Gość Esterko
czytalam na twoim blogu ze malutkiej oczko ropieje,dalej sie tak dzieje?Jezeli tak to njalepszy sposob jaki ja znalazlam na ropiejace oczka( a zmagalam sie ztym okolo 4miesiace)to herbatka ze swietlika.Przemywaj jej oczko ,mojej Ali przeszlo w dwa dni.

Mojej małej z tym oczkiem przeszło po antybiotykach . :) na szczęście bo naprawdę się martwiłam

Gość Esterko
No to super.Sliczna masz corcie.Ale ty tez ladna dziewczyna jestes wiec n ic dziwnego.pozdrawiam