Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia przyszlegoPrzedszkolaka

Ile kosztuje przedszkole?

Polecane posty

Gość pani turkusowa
zazdroszcze osobom ktore maja dzieci w panstwowym, 100 zł miesieznie to normalnie extra!

Gość w pl przedszkole montessori
z wyzywieniem i zajeciami kosztuje od 1600zl min na mc :/

Gość proponuje zeby narzeczony
1600 to ja nie bardzo zarobie netto

Ja płace w państwowym 196 czesne na miesiąc ( w tym religia ) i 4,5 dziennie wyżywienie ( 3 posiłki ) razem prawie 300 zł

Gość ja wlasnie sie ostatnio
zalamalam bo nie bede mogla wrocic do pracy wlasnei pzrez to ze w panstwowych pzredszkolach ani zlobkach nie ma miejsc a za prywatne pzredszkole i prywatny zlobek lacznie nie zarobie :/ do tej pory zarabialam 2 tys netto a teraz jak zaplace 900 za zlobek i 700 za przedszkole plus ze 250 na dojazd to wyjdzie na to ze zostanie miz wyplaty ok 150 zl :( o ile zakladam ze w pracy dostane pensje dotychczasowa a nie nizsza, a na pewno na wyzsza nie amm co liczyc :(

Może w październiku zwolnią się miejsca w państwowych przedszkolach.Dzieci zaczynają chorować i rodzice rezygnują.

Gość mn88
Wrocek najdroższy chyba. Dziecko jest w przedszkolu 5 godzin, 2 posilki - płacę ok 290/mies. W tym gimnastyka korekcyna 2x w tygodniu, inne zajęcia odpłatne. Jak by zostawał dłużej i jadł 3 posiłek to więcej ale nie wiem dokladnie ile. Przedszkole państwowe.

dlatego trzeba racjonalnie myslec nad iloscia dzieci z drugiej strony panstwo powinno zapewnic PANSTWOWE przedszkole i to bez czesnego

u nas nikt nie zrezygnowal dzieci choruja rodzice wydaja kase na lekarza,leki,biora zwolnienia-trudne to wszystko szczegolnie jak nie ma sie pomocy

Gość ewewe
Widać jak prywatne przedszkola zarabiają na rodzicach, którzy biorą wszystko hurtem jak leci i nie myślą czy dziecku to się naprawdę przyda...

Gość prywatne przedszkola zarabiają
kobieto a wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego przedszkola? państwowe sa dużo tańsze ale ze względu na dofinansowania z gminy :) to dopiero zdzierstwo że potrafią być za 700zł całkowicie bez dotacji przedszkola z milionem zajęć itd.. a w państwowym bulisz 300zl i nic w tym nie masz :/ dzieci do przedszkola idą się uczyć a nie tylko bawić zabawkami :) ja jestem za różnymi zajęciami muzycznymi, plastycznymi, sportami itd.. w przedszkolach

Faktycznie jest tak, że za prywatne przedszkola trzeba więcej płacić. Niektóre na tym zarabiają, ale inne wykorzystują te pieniądze po to, żeby stworzyć dzieciom przyjemną atmosferę, ciekawe zajęcia edukacyjne, interesujące zabawy. Wiadomo, że nie ma takich przedszkoli zbyt wiele, ale istnieją np. Akademia Małych Tygrysków. Moim zdaniem to wzorowe przedszkole, jak ktoś ma wątpliwości na co idą płacone przez rodziców pieniądze, to może sobie zobaczyć jak to wszystko wygląda. Szkoda tylko, że wszystkie przedszkola nie są na takim poziomie.

Gość prywatne przedszkole u nas
650 zł plus 50 zl ubezpieczenie. W tym są już posiłki, ale nie ma żadnych zajęć dodatkowych bo angielski jest tylko dla starszaków.

Gość prywatne przedszkole u nas
a i wpisowe jednorazowe 500 zł. I to jedno z tańszych przedszkoli w moim mieście. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku dostanie się do państwowego bo pół pensji idzie na przedszkole.

To zależy czy prywatne czy państwowe. W prywatnych można wykupić specjalne pakiety dostosowane do potrzeb, bardzo czesto w takich placówkach płaci się za godziny, ewentualnie za posiłki osobno. W sumie ceny bywają różne, ja najczęściej sprawdzam na stronach internetowych przedszkoli. Tak np. Znalazłam ofertę Akademii Elfów w Krakowie. Wszystko jest wyszczególnione na stronie. Proponuje właśnie w taki sposób szukać cen.

Gość dreammer
no tak prywatne przedszkola mają wiele atutów i plusów, które nie zawsze można znaleźć w państwowych, ale co do kosztów to jednak w tych państwowych nie jest tak tanio jak się nam może wydawać.

Gość gość
cena jest zalezna od przedszkola i miasta, w ktorym sie znajduje, ale tez nie ma sie co oszukiwac - w publicnzych tez coraz wiecej pieniedzy sie zostawia!

Gość gość
To prawda! W publicnzych przedszkolach ostatnio maja coraz wieksze wymagania! Osobiscie musze przyznac ze miedzy innymi dlatego poslalam dzieci do prywatnego, bo to nie jest wielka reoznica cenowa, a ogromna jesli chodzi o rozwoj i opieke. Tak wiec dzieci chodza do http://www.elfik.pl/

Gość gość
Przedszkole to ważna sprawa dlatego czasem warto za nie jednak zaplacic. W https://www.promyk.szczecin.pl/ maja swietna opieke, która naprawde warto wspomniec. Nasze dzieci sa bardzo zadowolone, a my razem z nimi!

Gość gość
gość 2017.03.20 To prawda! W publicnzych przedszkolach ostatnio maja coraz wieksze wymagania! Osobiscie musze przyznac ze miedzy innymi dlatego poslalam dzieci do prywatnego, bo to nie jest wielka reoznica cenowa, a ogromna jesli chodzi o rozwoj i opieke. Tak wiec dzieci chodza do http://www.elfik.pl/ Polecam bardzo to przedszkole, wysylajcie tam dzieci. To naprawde genialne miejsce, by dziecko szybko i dobrze sie rozwijalo! A takze zawieralo pierwsze przyjaznie