Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaMama666

wyjscie bez czapeczki

Polecane posty

Gość MłodaMama666

Witam mam zapytanie. A mianowicie od którego miesiaca można wyjsc z dzieckiem na spacer bez czapecczki. Czy jak jest tak jak dzisiaj to moge wyjsc bez obaw????

Gość dolaczam sie do pytania
jestem mloda mama, to moje pierwsze dziecko, ma 8m-cy, od 3dni dopiero mamy letnia pogode w moich regionach, jak jest slonce zakladam corce kapelusik, ale jesli siedzi w wozku i ma cień musze zakladac kapelusz? ona go nie lubi i ściąga...

Moja corka ma 8 miesiecy i kiedy jest ciepło zakladam jej opaskę na glówkę, żeby uszka zasłonić

jesli jest cieplo i nie wieje zabardzo,a dziecko nie jest bezposrednio na slonce wystawione to smialo mozesz wyjsc bez zcapeczki.

Gość dolaczam sie do pytania
thx:)

Gość bog was opuscil
opaske zeby nie zawialo? zlitujcie sie nad tymi biednymi dziecmi i pomyslcie same troche

Gość lidka03322
a dizecko 2 -miesieczne? tez moze byc bez czapeczki ???

W Anglii bez czapeczek nawet ze szpitala wypisuja :) Zreszta tu wiekszosc niemowlakow bez czapeczek w wozeczkach jezdzi,nawet zima :P

Gość bog was opuscil
jasne ze 2 miesieczne ziecko moze byc bez czapeczki!

Gość w prywatnym
czemu codziennie na nowo pojawiaja sie te same tematy z tymi samymi pytaniami :/ to jest jzu nudne, pzrsetalo byc smieszne, zalsone, jest nudne!!!!

Gość krotki rekaw
czapka i kozuch to podstawa.przeciez jak jest cieplo to po co czapa.tez nosisz czape w lecie?

bog was opuscil---nie ubieram dziecku czapy zimowej tylko cienką opaskę na same uszy a to roznica!!!! czasem warto przemysleć swoją krytykę :O

Gość kakakauufskjgfgh
a na diabła dziecku ta czapka w cieniu?ze już o opasce na uszy nie wspomnę. czapka chroni chociaż przed słońcem a opaska?

Gość kakakauufskjgfgh
angela-ale po co dziecku ta opaska?!?

Gość po co opaska na uszy
rozumiem kapelusik przed sloncem chroni ale opaska?????????? chyba ci juz mozg przewialo :-o

Gość bo w Polsce
jest jakis chory przesad,ze w uszy wiatr nawieje...kiedys jechalam ze znajoma i jej mezem samochodem,siedzialysmy z tylu,na zewnatrz bylo jakies 30st,jej maz otworzyl okno i zaczelo nam przyjemnie wiac,a ona dziob rozdarla,ze ma to okno zamknac,bo jej w uszy nawieje..Na wyspach jakos dzieci tylko zima maja czapeczki poubierane i nie choruja..za to polskie dzieci opatulone,a potem co chwile chore...

Gość mama coreczki
czapke uszatke najlepiej zaloz

Gość krotki rekaw
bo w Polsce dokladnie tak jak piszesz.nigdzie na swiecie tylko w Polsce matki obchodza sie z dzieckiem jak z jajkiem.10 wartsw ubran,czapka,zadnego wyjazdu na wakacje,bo dziecko za male...dajcie spokoj.dziecko to tez czlowiek:)

Gość jak jest cieplo i nie wieje
to nawet od drugiego miesiaca mozna bez czapeczki. co wy z tym ubieraniem dzieci w czapeczki, jezu. najlepiej przegrzewajcie je tak jak moja matka mnie, teraz sa tego skutki. kilka razy w roku angina bo chodze wiosna i jesienia bez czapeczki :P mam 28 lat i juz od dawna brak hartowania w wieku dzieciecym wychodzi mi bokiem. a dzieci sasiadki hartowane od malego nawet kataru nie lapia :P

Opaska bo czesto wieje jeszcze silny wiatr, a wy jak chcecie latac z dzieckiem po lekarzach to nawet na golasa z nim wychodzcie mam to gdzieś, dziecko mi w ogóle nie choruje zero przeziębienia kataru, kaszlu nic, więc swiadczy to chyba o tym że ubieram odpowiednio do pogody, nigdy nie przegrzewam

a temat jest o czapce a nie opasce więc sobie darujcie zlosliwości "mamuski od siedmiu boleści"

w taką pogodę jak obecnie to lepiej wyjść bez czapeczki z noworodkiem niż roczniakiem czy dwulatkiem! dziecko ktore jedzie w wózku nie potrzebuje czapki, bo jest osłonięte od słońca, a dziecko biegające powinno jakąś ochronę główki mieć, ale to też na zasadzie leciutkiej chusteczki, czapeczki z daszkiem, a nie czapki zakrywającej uszy. ja mojemu czapki nie zakładam jak jest powyżej 10 stopni. jak strasznie wieje to ma kaptur, a tak to gołą główkę.