Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orchideea

POMOCY pojawiające sie guzki na głowie dziecka

Polecane posty

Witam . U mojego 2 letniego synka od jakiegoś czasu pojawiają się guzki na głowie i znikają po jakichś 2 3 dniach ale znów pojawiają się nowe w innym miejscu ,są twarde a gdy się dobrze przyjrzę to wyglądają jak po ukąszeniu.Dziwne jest to że te guzki pojawiają się w nocy gdy mały śpi wiem bo wtedy drapie się po głowie .Myślałam że może coś w pościeli siedzi ale wietrzyłam ,prałam ,zmieniałam na nową ale dalej to samo.Nie wiem co to może być ,może wy mi coś podpowiecie .

Gość Pogodynka-Mama
Po temacie myślałam że to może kaszaki ale je usuwa się zabiegowo w szpitalu. Myślę że to komary, teraz ich pełno zwłaszcza w rejonach gdzie przeszła powódź. Zapytaj dziecko czy go te guzki swędzą lub pieką

Gość orchideaa
Też tak podejrzewam że to komary ale zawsze co wieczór sprawdzam czy coś nie brzęczy nad łóżkiem ale gdyby to byl komar to pewnie by konsał tam gdzie ciało nie jest okryte włosami no a głowa przecież jest .

Gość kiedykolwiek_gdzie
"konsał" ręce mi opadły!! kobieto, językotwórczyni!! takiego słowa nie ma, masz ty jakąś szkołę skończoną?

Witam. W zeszłym roku miałam ten sam problem z moim synkiem Też myślałam,z e to ukąszenia, ale pojechałam na pogotowie bo niedawalo mi to spokoju.(była to akurat sobota, moja pediatra byla na szkoleniu) Okazało sie, ze to wezy chłonne, które prawdopodobnie nie tylko "wywalaja" na szyjce ale również na głowie. Radziłabym isc z dzieckiem do lekarza, niech ten dokładnie obejrzy dziecko. Pozdrawiam

Gość kiedykolwiek_gdzie
i co? jest "konsał" w słowniku?????

Gość orchideaa
Jak zwykle znajdzie się ktoś nie w temacie.