Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morska_fala

DLACZEGO?????????

Polecane posty

Często czytam tego typu topiku o najazdach grubszych, na szczupłe i odwrotnie... i wkurza mnie to, że nawzajem tak na siebie najeżdżacie. "puszyści" dlaczego, skoro nie chcecie być nazywani baleronami i kaszalotami, wyzywacie szczupłe dziewczyny od anorektyczek i bulimiczek?. Od zawsze bylam szczupła (baardzo szczupła) i bardzo źle wspominam szkolne lata, kiedy to byłam wyzywana od anoreksji, patyków itp. Anoreksja to bardzo cieżka choroba i nie powinno się tak wyzywać bez opamietania, tak samo jak nie wyzywa się od "dałnów". To nie powinno być obraźliwe określenie. Otyłość nie jest zdrowa, wiadomo. Anoreksja tymbardziej nie - ale nawet jeżeli ktoś jest baaardzo szczuply, nie musi to oznaczać, że ma od razu tą chorobę. Po prostu ma taką urodę, taki się urodził i nie zmieni tego choćby wpieprzał 5 czekolad dziennie i jadł bez przerwy calą dobę. Trochę tolerancji, bo to naprwdę nie jest miłe, ja nigdy nie powiedziałam żadnej grubszej osobie wprost, ze jest zbyt puszysta. Za to nasluchałam się wiele, od nauczycielek które chciały mnie wysyłać do szpitala, od ciotek i od zazdrosnych koleżanek.

Ja jestem zdania, że każdy żyje jak chcę. Sama kiedyś byłam przy kości ważyłam (75kg) i jakoś nie miałam problemu z osobami ważącymi nawet 2 razy mniej. ;)

To, że ty nie bierzesz tego w ogóle pod uwagę, nie znaczy, że inni też tak robią. To jest po prostu czyste chamstwo i jad wypływający od tych zakompleksionych osób.

U mnie było odwrotnie. Jak byłam przy kości nasłuchałam się od kobiet bez piersi i tyłków ze jestem okropnie gruba i powinnam jak najszybciej schudnąć-co później porządnie odbiło się i do tej pory odbija na postrzeganiu mojego ciała.