Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majuha79

pytanie do mam z niedoczynnoscia tarczycy prosze zajrzyjcie na moj topik

Polecane posty

Gość majuha79

Na poczatku ciazy wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy od okolo 7 tyg zaczelam przyjmowac euthyrox 50 teraz jestem w 32 tyg ciazy i biore dawke 125.W piatek odebralam wyniki z krwi i ft4 wynosi 19 przy przedziale 9-21 natomiast tsh 0.06 przy przedziale 0.35-0.55 znaczy ft4 mam przy gornej granicy ale tsh mam duzo ponizej.Czy to moze oznaczac ze powinnam zmniejszyc dawke euthoryxu?moja lekarka endo-ginekolog jest na urlopie i mam wizyte dopiero za 2 tyg dlatego siegnelam rady na forum poki co.

Gość majuha79
nikt nie odpowie nie pomoze?

Gość
mysle ze masz za duzo dawke euthyroxu,. mysle ze wystarczyło by 75, skosultuj to z ginekologiem lub endokrynologiem/ jak się czujesz po tym leku ogólnie/ czy masz przeciwciała anty-tpo?

kobieto, nic nie rob na wlasna reke! OMG, wszycy to lekarze :O Jak czytam takie wypowiedzi jak kasztanowej to mi sie noz w kieszeni otwiera :O idz do endokrynologa. PS. FT4 jest w normie, ale pewnie jeszcze spadnie, wic nie boj zaby. A TSH moja endokrynolog nawet nie kazala mi w ciazy badac, bo nic nie mowi :O fT3 jest wazniejsze.

Gość
przeciez napisałam żeby sie skonsultowała z ginekologiem lub endokrynologiem to co Ci sie dzieje buraku?

Gość majuha79
sprobuje skontaktowac sie z jakims innym endo bo moj jest niedostepny przez 2 tyg ja sie czuje ogolnie ok jedynie to te tsh mnie troche zmartwilo no ale ponoc tsh nie biora pod uwage w ciazy bo jest rozchwiane natomist wazne jest ft4

Gość ft4 w ciąży
powinno byc w górnej granicy normy!!!! a tsh w ciąży naturalnie spada i na tsh się nie patrzy!!! najwazniejsze jest ft3 ift4!!!!! dobrą masz dawkę, czekaj na lekarza i nic sama nie rób!!!

Gość majuha79
do kasztanowa....przeciwciala mialam robione przed ciaza anty tpo -

Gość majuha79
tak w 1 i 2 trymestrze ft4 wynosilo 15 przy przedziale 9-21 teraz w 3 trymestrze wzroslo

Gość ft4 w ciąży
tzn ze masz dobrą dawkę moim zdaniem, dzidzia rośnie i w 3 trymestrze potrzebuje więcej..

Gość majuha79
do ft4....dzieki troszke mnie uspokoilas

kasztanowa, bo piszesz o rzeczach, o ktorych nie masz pojecia i jeszcze dajesz rady, ktore sa potencjalnie niebezpieczne. Takze nastepnym razem zastanow sie zanim cos napiszesz Autorko, dla pewnosci zadzwon do jakiegos innego edno ale IMO wsystko jest ok, fT4 w normie wiec nie ma co siac paniki ;)

Gość pancikoiwa
mysle ze dawke masz odpowiednia a wynik ft4 tez gdyz w ciazy powinien byc w gornej granicy normy jesli chodzi o tsh w trakcie ciazy nie jest one brane pod uwage gdyz naturalnie sie obniza