Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahh.miki

Coś słodkiego na szybko.

Polecane posty

Gość ahh.miki

Podajcie przepisy na coś słodkiego na szybko. Coś w typie koglu-moglu ale inne ;D.

Gość mniam pychota.................
truskawki z cukrem i smietana.

Gość ahh.miki
Niestety nie mam truskawek ;(. Hm, galaretka do dobry pomysł ;d. A inne pomysły?

Gość naleśniki z dżemem
albo owoce z bita smietana albo lody

Gość naleśniki z dżemem
albo kup se ciastka w pobliskim sklepiku :p

Gość ahh.miki
Też na to wpadłam ale do sklepu jest niestety 2km ;d. A mnie się nie chce iść ;d

Gość naleśniki z dżemem
jeszcze mi sie przypomniało ciasto z mikrofali w kilka minut:p Robiłam i polecam. Przepis: Ciasto z kuchenki mikrofalowej Składniki: - 1 tabliczka czarnej czekolady (100 g) - 125 g masła - 125 g cukru - 3 jajka - 60 g mąki - 50 g mielonych orzechów - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 lyżki wody Sposób przyrządzania: Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanego naczynia, dodać 2 łyżki wody i masło, rozpuścić w kuchence (1.5 min.), dokładnie wymieszać na gładką masę.W misce ubić do białości jajka z cukrem, dodać mąkę, zmielone orzechy i prosek do pieczenia.Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę, jeszcze raz delikatnie wymieszać.Formę wyłożyć papierem pergaminowym, posmarować masłem, wlać ciasto.Piec w kuchence mikrofalowej 6 min.Wyjąć z formy po przestudzeniu.Można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Uwaga 1. Ciasto bardzo rośnie. Przygotowuję je w formie o wymiarach: dł. 26 cm.; szer. 12 cm.; wys. 7 cm.Uwaga 2. Orzechy można zastąpić migdałami lub wiórką kokosową.

Gość dvvfrgvdgvdgv
ja bym zrobila kilka galaretek pokroił na kosteczki i do wysokich szklanek a na góre bita śmietana

Gość licencjatka_ona
aż mi narobiliscie ochoty na coś słodkiego... :D ide po ciasteczko :D

Składniki: * 1 paczka kleiku ryżowego (190 g); bezsmakowego * 3 jajka * 1 kostka miękkiego masła (250 g) * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia * pół szklanki cukru * cukier waniliowy (16 g) (niekoniecznie) * 4 czubate łyżki wiórek kokosowych * 4 czubate łyżki sezamu Wszystkie składniki połączyć razem, wyrobić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odległościach (trochę urosną). W każdej kulce zrobić wglębienie okrągłym końcem drewnianej łyżki. Piec w temperaturze 180C przez 20 - 25 minut (piekłam około 15 minut), do ciemnozłotego koloru. Mozna zrobic dziurke i wlozyc dzem sa pycha

Gość licencjatka_ona
a swoją drogą, ja bardzo lubie kawe z bananem. kawa rozpuszczalna z mlekiem (caly kubek) + osłodzone łyżką miodu + duzy banan (im wiecej bananow tym konsystencja bardziej "koktajlu"/"deseru", (pokroić go i zmiksować w kawie) :) i gotowy pyszny napoj/koktajl :P na wierzch posypac kakao, a jesli ktos ma to dorzucic do tego lody :D PYCHOTKA :)

Gość ciastka owsiane
płatki owsiane żółtko jaja cukier waniliowy mąka bakalie, czekolada, itp płatki, żółtko cukier i dodatki mieszamy, a mąki dosypujemy tyle żeby nam się masa łatwo formowała i nie kleiła do rąk. piecze się je jakieś 20min do lekko brązowego koloru

Gość jaangela
pffff.... robiłam wszystko ale mam inny pomysł weżcie cukier jajko surowe i kubek i łyzke odcedzcie od białka i od skorupki żółtko dajcie żółtko surowe do kubka wsypcie cukier 2 łyżeczki i wymięszjcie w kubku żeby nie było widać cukru wiem że wydaje się to obzydliwe ale takie nie jest jest bardzo dobre i słodke wszystkim dałam ten przepis i sa zzachwyceni:):)+ SPRUBUJCIE SMACZNEGO!!

Gość Podeszwa
Coś w rodzaju czekolady 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki masła włożyć wszystko do garnuszka i zagotować do rozpuszczenia

Gość gość
Hej, a ja mam inny taki swój przepis. Mam 15 lat i bardzo lubię gotować. W któryś weekend zostałam sama w domu i postanowiłam zrobić coś na słodko i oczywiście szybko. Potrzebujemy: - mąka (w zaleznosci ile chcecie, mozecie kierować się ciastem naleśnikowym) - woda (najlepiej pitna ze sklepu) - proszek do pieczenia - cukier waniliowy (nie musi być, ale na prawde lepiej smakuje ciasto) - mozemy dodać jajko, ale jak ktoś nie ma to nie musi być. - olej Sposób przyrządzenia: Wsypujemy do miseczki mąkę,cukier waniliowy,proszek do pieczenia, i sol i troszkę zwykłego cukru. Wlewamy wodę, i jak macie to wbijamy jajko. Wszystko miksujemy mikserem na rzadkie ciasto, jak na naleśniki. Olej wlewamy na patelnie, musi być mocno rozgrzana. Wtedy smazymy:) Najlepiej smakuje z cukrem lub dzemem. Smacznego!