Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły student pp

potrzebuję informacji o BUDOWNICTWIE

Polecane posty

Gość przyszły student pp

Tak jak w temacie. Zastanawiam się nad wyborem tego kierunku na Politechnice Poznańskiej. Trochę interesuję się matmą i fizyką, nigdy nie miałem kłopotu z tymi przedmiotami. Ale gorzej jest z rysunkiem,jestem kompletnym beztalenciem, nie potrafię narysować, bez linijki, żadnych szkiców itp. Chciałbym się dowiedzieć najlepiej od jakiegoś studenta z PP czy mam szanse przetrwać bez tej umiejętności. Prosiłbym również o jakieś opinie o tym kierunku i ewentualne zaproponowanie innych.

Jeśli jesteś dobra z matematyki i fizyki to możesz być spokojna w zasadzie na 1 roku jest trochę geometrii ale to prosta sprawa więc jak załapiesz to nie będziesz miała pózniej żadnego probleu

Jeśli jesteś dobra z matematyki i fizyki to możesz być spokojna w zasadzie na 1 roku jest trochę geometrii ale to prosta sprawa więc jak załapiesz to nie będziesz miała pózniej żadnego probleu

Tutaj masz trochę wypowiedzi o budowlance http://forum.gazeta.pl/forum/f,808,Kariera_inzynierow.html ja bym na Twoim miejscu się zastanowił, bo rynek jest trochę przesycony już absolwentami. A praca jest i owszem ale dla tych co mają uprawienia budowlane czyli 5 lat studiów + kolejne 5 lat pracy za głodową pensje aby dostać uprawnienia. Ale jak się już mimo wszystko zdecydujesz to polecam drogi albo mosty.

Gość zxzxzxzxzxzxzxzx
Nie wiem, ja konczylem Politechnike i na drugim semestrze dosyc duzo osob poleglo na Geometrii wykreslnej.Ja nawet bylem na komisie z geometrii wykreslnej,ale tylko z powodu tego ze sobie calkowicie olalem ten przedmiot to raczej nie byl komis bo umowilismy sie z prowadzacym ze da nam 3 termin a w zamian nie bedziemy chcieli komisa, jak przysiadlem kilka dni to zdalem spokojnie na 4 i wpsial mi w drugim terminie. Matematyka jest jednym z najwazniejszych przedmiotow, potem beda takie jak mechanika, fizyka budowli itd. ale one wszystkie opieraja sie na matematyce i fizyce. Jak umiesz dobrze matematyke to mysle ze sobie poradzisz.