Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedraczka 24

Uczucie że nie moge złapac oddechu...czy ktoś ma tez to?

Polecane posty

Gość pedraczka 24

Mam nerwice lekową, najgorsze w ty całym bajzu jest uczucie nierealności i ciągłe lęki że nie moge oddychać...łapie wtedy powietrze , licze oddechy ...koszmar . jak z tym walczyc?

Gość coś odstresopwującego musisz r
hm może jakaś medytacja by ci pomogła, joga albo coś w tym stylu? albo pod ręką tabletki do ssania validol chyba się nazywają, w miare lajtowe i niegroźne, ale wiadomo jak z lekami, nie cały czas....mi czasami jest ciężko złapać oddech i sie boje że się udusze, ale chyba nie aż w tajkim stopniu jak ty

Gość dr-k
Trudności oddychania mogą mieć różne podłoża. Wpierw sprawdź czy możesz oddychać lepiej stojąc, siedząc czy leżąc na wznak. Byc może, że Twoja nerwica osłabia rozkurczową pracę serca. W tym wypadku niewydajność mięśnia sercowego może spowodować nagromadzenie wody w opłucnej, która może mechanicznie blokować drogi oddechowe. Co robić? Wpierw zrób badanie krwi na zartość potasu. Jeżeli poziom K jest normalny (3.4 -3.8) to musisz prześwietlić płuca lub też odwiedzić kardiologa. I radzę nie lekcaważyć tych symptomów. Pozdrawiam, dr-k

Gość aaaaaaaaaaaalku
pedraczka 24 ! jak się obajwia uczucie nierealności ? bo chyba mam to samo ;/ ... ?