Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dark_Lady_30

Znacie jakieś filmy z wątkiem księdza i kobiety?

Polecane posty

Gość Dark_Lady_30

oczywiście poza Ptakami ciernistych krzewów i Zbrodnią ojca Amaro? literatura też mile widziana z góry dzięki za pomoc, sprawa jest naprawdę pilna :(

Gość gostek z czatu
egzorcysta :D

Gość Dark_Lady_30
poważnie pytam, nie dla żartów...

Gość taka_jest_tylko_jedna
hmm widzę, że nie ma zbytniego zainteresowania tematem, a szkoda, bo i ja byłabym wdzięczna za informację. dziwne, że jak ktoś wlepi zdjęcie ściągnięte z neta z podpisem "oceńcie moje cycki" itp. to od razu rzucają się wszyscy "do pomocy", a jak ktoś naprawde jest w potrzebie to ni ma komu napisać. Ja pamiętam z tv jeszcze, ale jest w necie ;) Szkarłatna litera z Demi Moore, wprawdzie tam jest o miłości kobiety i pastora, ale zawsze coś ;) a z książek to Byłam z księdzem Marty Koch i nie wiem co jeszcze pozdrawiam ;) i czekam na odpowiedź buziaczki

znalazłam na chomiku Ptaki ciernistych krzewów - Stracone lata, więc jakby ktoś był zainteresowany to piszcie ;) a żeby ciekawiej było to z ciekawości poszperałam trochę w sieci i w tym samym chomiku znalazłam odpowiadające opisom z filmwebu inne filmy z mniej lub bardziej widocznym watkiem miłości ;) do osoby duchownej. więc tak: - Zatrute pióro (miłość niespełniona) - Imię Róży (tam miłości raczej nie ma, poza tym jest mnich, nie ks, ale co tam) ;) - Konklawe (młody kardynał i jego kochanka) - Kto nigdy nie żył (bardzo subtelny wątek miłosny, miłość niespełniona) - Pytanie do Boga (może nie miłość, ale jest jeden moment, gdy pani archeolog całuje księdza) - Duchy Goi (dla miłośników czasów świętej inkwizycji, ksiadz ma dziecko z dziewczyną która po strasznych torturach zaczyna fiksować) - Zjadacz grzechów (podchodzi pod thriller, właściwie chyba nawet nim jest ;) młody ksiadz jest zakochany w malarce, która uciekła z domu wariatów, w którym znalazła się, ponieważ chciała go zabić, gdy odprawiał nad nią egzorcyzmy) - Szept grzechu (prod. litewskiej, gorące sceny ;)) no i znalazłam na You Tube fragmenty jakiegoś meksykańskiego filmu, niestety nie ma lektora ani napisów polskich, ale może ktoś znajdzie, tytuł to "Polvo Enamorado" a w "Księdzu" z 1994 jest przedstawiony obraz ks. homoseksualisty, ale to nas nie interesuje ;) to tak, jakby ktoś chciał obejrzeć. no i japoński lub chiński z 2009 "Pragnienie" (o ile dobrze pamiętam tytuł), ale jakoś ksiądz skośnooki nie zawróciłby mi w głowie pozdro 4 all :) coś jeszcze macie ciekawego???

Gość makabrycznie_zakochana
WooW!!! a mogłabyś llinki wstawić??? nie mam chomika wprawdzie, ale jak tam takie cacka można znaleźć to chyba założe konto :)

jeszcze dobrałam się na jednym forum do literatury ;) a zatem: Andrew M. Greeley "Piekłowstąpienie" - o miłości księdza i zakonnicy :D

Gość Dark_Lady_30
chodzi o to że jestem córką księdza. matka poznała go jak była młoda, mieli romans i wiadomo. on się wyparł, nie mam z nim kontaktu ale temat mnie ciekawi

Gość polski film
południe-pólnoc

ooo tego to nie słyszałam :) ściagnę sobie thnx ;)

Gość HMM CO BY TU NASKROBAĆ
do Dark_Lady_30 mogłabyś sprecyzować pierwsze postawione pytanie :) zapewne chodzi ci o wątek miłosny, a tego nie napisałaś, stąd Plebanie i Egzorcyści :) filmów takich jest naprawdę mało, z tych co znam to wszystkie zostały powyżej wymienione, mogę się mylić, ale tematyka jest bardzo uboga mimo kontrowersji treści :)

Gość franz_meuzer
Polecam "PSY" Pasikowskiego. Angela ma ojca księdza...

Gość HMM CO BY TU NASKROBAĆ
franz, im nie chodzi o to, kto ma jakiego ojca, lub kto nad kim odprawia egzorcyzmy, albo jeszcze kto z kim na pielgrzymkę idzie. Tu chodzi o zwyczajne dupczenie :)

Gość Dark_Lady_30
po prostu interesuje mnie ten temat, skąd pomysł, że chodzi mi o dupczenie? Wcale nie :) czy nie uważacie, ze ksiądz to przede wszystkim CZŁOWIEK i też może się zakochać??? odświeżam... macie jakieś namiary na coś w temacie???

Gość .....ot..co......
ptaki ciernistych krzewów :classic_cool:🖐️

Gość Dark_Lady_30
"oczywiście poza ptakami ciernistych krzewów" :)

Gość Dark_Lady_30
mhm... to już się dowiedziałam... ehh

Gość parofrazowa głowa
A może być film o teologu (jakkolwiek duchowny, co nie?) ? W takim razie mogę polecić film "Skrawek Nieba". Akcja rozgrywa się w średniowiecznej Francji, głównymi bohaterami jest teolog, kleryk, mistrz Abelard i Heloiza. Film oparty jest na wydarzeniach prawdziwych.

Gość zakazany owoc o
kobiecie ksiedzu i rabinie, komedia romantyczna

Gość Dark_Lady_30
o Zakazanym owocu bym nie pomyślała :) oglądałam go wprawdzie kilka lat temu, ale kompletnie zapomniałam :) dzięki za Skrawek nieba :) pewno, ze się przyda ;)

Gość sniki
To jest film Abelardt i Heloiza najpiekniejszy film na swiecie o miłości prawdziwej na faktach on był księdzem ona wstąpiła do klasztoru i urodziła mu syna od tego czasu nigdy sie nie spotkali ale są we Francji pochowani razem ogromnie sie kochali miłoscia zakazana i NAMMIETNA UFFFF sama chce dorwać ten film ,,,,,

Gość od razu widać jakie efekty
przyniosła religia w szkole. Nikt nie wspomiał: Matka Joanna od Aniołów, film polski.

Gość Księżycowa_noc
Film "Teraz i zawsze" podobno oparty na historii autentycznej chłopaka który zrezygnował ze związku z dziewczyną i poszedł do seminarium... resztę zobaczysz sama...

Gość wredniucha
po co film? ja znam prawdziwą historię dziewczyny i księdza, mało tego, znam też prawdziwą historię mojego kuzyna i księdza

Gość gość
Danielle Steele "Długa droga do domu"Jest to co prawda książka ale pojawia się tam wątek romansu księdza i postulanki...i ogólnie genialna książka, właśnie dziś skończyłam czytać po raz kolejny i naprawdę polecam, przejmująca książka :D

Gość gość
najlepszy film o takiej tematyce to 1 ksiądz 1 zakonnica:P