Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrt

Czy mięśnie brzucha wracają po cc do pierwotnej kondycji?

Polecane posty

Gość rtrt

Zauważyłam że nie mogę wciągnąć brzucha tak jak kiedyś, przed ciążą i cesarką. Czuję się tak jakbym została pozbawiona niektórych mięśni. Innych dolegliwości nie odczuwam i jestem sprawna. Czy już tak zostanie? Od porodu minęło u mnie ponad pół roku.

Gość wiolettos
brzuch potrzebuje wiecej czasu po cesarce. cierpliwości ;) tez mialam cesarke i długo wisiał mi flak ;P proponuje kupic pas poporodowy i uciskac miesnie brzucha tym pasem ;) mi pommogło

Gość rtrt
Dzięki za radę i pocieszenie. Niestety muszę sobie poradzić bez pasa bo nie jest tani a przy dziecku co chwilę jest jakiś wydatek. Piszesz że ci pomogło... A czujesz się teraz jak przed ciążą? Bo ja prawie tak, z wyjątkiem tej jakby niepełnosprawności mięśni, zwłaszcza na wysokości blizny.

Gość wiolettos
ja juz czuje się świetnie ;) od początku super sobie radziłam i rana nie bolała aż tak jak zapalenie piersi ;) przez zapalenie dochodzilam 1.5 miesiaca do siebie ale juz jest dobrze brzuszek się w miare umięśnił już troche schudłam. a blizny nie smarowałam niczym a już mi wklęsła bo wczesniej była wypuklona ;)

Gość rtrt
Aha! No to może i u mnie będzie lepiej. Blizny też nie smarowałam. Dłużej niż kilka dni nie zniosłam zapachu smarowidła na sobie (i wszystkim dookoła) ;D.

Gość wiolettos
po cc jestem już prawie 4 miesiące od początku jestem sama z dzieckiem i wszystko robie sama. w pażdzierniku zjeżdza mąż i wtedy on przejmie część obowiązków a ja poświęce więcej czasu sobie moze basen siłownia itp.;) Będzie lepiej napewno ;)

Gość taka jedna dziołka
Hej, ja równiez chciałam polecić pas. Ja nie stosowałam, bo nie mam dzieci, ale gadałam o tych sprawach z moja babcia ;) Ze boje się o figure i sratatata, to babcia poleciła mi własnie pas. Mówila, ze po 4 ciązy (chociaz rodziła naturalnie) mieściła się w ubrania z przed pierwszej ciązy, a figure pomógł odzyskac jej własnie taki pas :)

Gość wiolettos
ja nosze od miesiąca i widze znaczną poprawe mięśni brzucha. A pas służy świetnie też jako gorset wyszczupla talię od piersi do bioder i fajnie prezentuje sie przy nawet obcisłych bluzkacvh czy sukienkach ;)

to kwestia indywidualnych predyspozycji, tego na ile miałaś wyćwiczone mięśnie przed porodem. Ja po cesarce już po wstaniu z łóżka, czyli w drugim dniu, miałam normlany płaski brzuch, bez żadnych fałdek, zwisów itp. Po prostu tak, jakbym nie była w ciązy (gdyby nie szycie, to mąż powiedział, ze by nie poznał). Całkowicie się wciągnął od razu po tym, jak mi małą wyciągnęli lub po prostu się nie ropzciągnął - sama nie wiem