Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słonko2222

Starania wrzesien/pazdziernik 2010, kto ze mna?

Polecane posty

Gość Słonko2222

Hej! Tak jak w temacie we wrzesniu/pazdzierniku chcemy z narzeczonym rozpoczac starania o dziecko. Chcialabym dzielic sie z kims swoimi przezyciami. Moze ktos sie przylaczy?:-) Zapraszam.

Gość Słonko2222
:-)

witam ja rowniez sie staram o dzidzi od 2 rok ale bezskutecznie ide na badania znów za tydzien i zobaczmy co znów bedzie chcialbym zajsc w ciążę do konca roku ale czy to sie uda hmm trzeba byc dobrej mysli i mocno wierzyc ze sie uda

Gość Słonko2222
Trzymam kciuki:-) Ja biore ostatnie dwa opakowania tabletek i potem wykonam wszystkie niezbedne badania i "do roboty".

hmmm ja sie juz staram.. teraz czekam na @ - mam nadzieje, ze nie przyjdzie..

Gość Słonko2222
Mam 22 lata, a Ty? Prawie 2 lata biore tabl anty. Mam nadzieje, ze zajde bez problemu.

Gość Słonko2222
Ja w tym miesiacu tez mialam taka sytuacje ze moglam zajsc (zapomnialam tabl). Ale raczej wolalabym zajsc po odstawieniu, wiadomo ze hormony to nie witaminki.

Gość Słonko2222
vini ja tez waze ok 67 kg, a chcialabym 55:-P Dla mnie to cel nie do osiagniecia

ta stopka w poscie wyzej to na szczescie juz nieaktualna :P

Gość Słonko2222
haha:-P a juz chcialam sie pocieszyc ze nie jestem sama!

a to masz jeszczecze czasu jak marasu hehe no ja mam 28 od prawie 2 lat jestem mężatka i ze staran jak narazie nici a latka lecą znow badania zobaczmy bo dopiero od niedawna chcielismy miec dziecko al wczesniej sie nie zabezpieczalismy noi ciągle nic zastanawia msie rowniez nad castagnusem i wiesiołkiem jest takie forum o tym specyfiku i duzo staraczek zaciązylo jest bez recepty kto wie moze pomoze duzo kobiet sie staralo dosc długo zaczyly to brac i pomogło a napewno nie zaszkodzi od tego cyklu zane przymowac zobaczymy no ale badania tez musze zrobic a z jakiej czesci polski jestes? bo ja ze Śląskiego

nic sie nie martw, ja teraz waze 57 i schudlam bez zadnych diet - po prostu waga zaczela spadac:) a upaslam sie tak po ciazy, gdy przestalam karmic i moglam jesc wszystko na co mialam ochote:) A Wy wszystkie staracie sie o 1-sze dziecko?

malineczka, skoro sie nie zabezpieczaliscie przez 2 lata, to moze warto zrobic badania? Ja nie moglam zajsc w ciaze ponad 2 lata dopiero po hsg mi sie udalo..

Gość Słonko2222
Ja jestem z Wlkp. Wiesiolek napewno nie zaszkodzi. A jakie badania wykonywalyscie przed rozpoczeciem staran?? Brayscie wczesniej tabl anty?

tak ja sie staram o swoje pierwsze dzieciątko i bardzo chciałbym byc juz mamusia zwłaszcza ze latka nieubłagalnie lecą:/

Gość Słonko2222
Ja o pierwsze:-)

vini wlasnie za tydzien ide do endokrynologa bo prawdpodovnie ma niedoczynnosc tarcZcycy lekko jest powiekszona bo z ginekologicznymi sprawami wszystko wporzadku jest noi mój maz idzie na badanie nasienie to tez dlugo sie staralas to jaka dokladnie byla przyczyny tego ze nie mogłas zajsc?

Gość Słonko2222
a powiedzcie mi kobietki jak to jest z grupa krwi rodzicow, chodzi mi o konflikt serologiczny czy cos takiego. Kiedy wystepuje takie cos?

moja kolezanka miala konflikt i 2 razy poronila najpierw w 6 tygodniu a potem w 23 sraciła córeczke:((((( przeczytaj se na necie pisze o tym dokladnie

nam lekarz na samym poczatku kazal zrobic badanie nasienia, gdy wyszlo ok zaczal "szukac" u mnie: standardowo morfologia, cytologia, usg i prolaktyna, gdy to wyszlo ok, dal mi skierowanie na hsg (badanie droznosci jajowodow) - bo w wieku 13 lat przechodzilam zapalenie jajnikow i mogly porobic sie zrosty. Hsg wyszlo dobrze, jajowody drozne - wtedy zlapalam dola, ze nie wiadomo co mi jest. Jednak okresu nie dostalam - okazalo sie, ze jestem w ciazy, lekarz tlumaczy to w ten sposob, ze kontrast podawany do badania "przepchal" jajowody, w ktorych byly minimalne zrosty :)

Gość Słonko2222
vini a ile masz lat? I ile lat ma Twoje dziecko?

za pare dni 25, a corcia 1,5 roku skonczyla. Mysl o 2 dziecku nie opuszcza mnie od kiedy mala skonczyla 4 miesiace, ale najpierw chcialam wyleczyc zeby (strasznie mi sie popsuly po ciazy) a potem mialam problemy z kregoslupem, ktore zreszta trwaja do dzisiaj i pani reumatolog powiedziala, ze jesli mysle o 2 dziecku, to jak najszybciej, bo potem moze byc lipa :(

Gość Słonko2222
No wlasnie, dentysta! Niedawno mialam leczony kanalowo zab i dentystka stwierdzila ze mam z tylu kilka zebow do leczenia. No chyba nie wyleca mi w trakcie ciazy??? Czy po niej?

a co do konfliktu, to moi tesciowie mieli, z tego co wiem, teraz nie jest to problem przy pierwszym dziecku, a po porodzie kobieta dostaje specjalny zastrzyk, zeby przy nastepnych ciazach nie bylo komplikacji. Slonko a czemu dopiero wrzesien/pazdziernik chcecie sie starac?

oj lepiej wylecz zeby! Ja mialam 2 zeby do leczenia kanalowego i w ciazy poszlam do dentysty - cierpialam bardziej niz przy porodzie, wylam na cala poczekalnie :O drugi raz juz nie poszlam i po ciazy mialam 2 zeby do wyrwania i 5 do leczenia, wiec teraz latam do dentysty co 3 miesiace na kontrole, bo nie chce powtorki :P

Gość Słonko2222
Mam jeszcze dwa opakowania tabletek, wezme je i potem zaczynamy starania. Tak poza tym chcemy odlozyc jeszcze troche pieniedzy. A planuje dziecko z wyprzedzeniem aby porobic wszystkie niezbedne badania, m.in. chce zeby wyleczyc:-) Aby wszystko bylo jak najlepiej.

A chyba ze tak:) Tylko z drugiej strony jesli zajdziesz we wrzesniu bedziesz rodzic w najwieksze upaly :P A w ogole co porabiacie w zyciu? Ja jestem na wychowawczym i z nudow chodze sobie do policealnej szkoly, w przyszlosci planuje studia, ale to raczej dalsza przyszlosc :P

Gość Słonko2222
Ja studiuje, wlasnie koncze II rok i dlatego tez planuje starac sie na III roku aby miec juz koncowke studiow:-) Nie pracuje jak narazie. Dzis czytalam sobie na necie temat nacinania krocza podczas porodu. Mialyscie to robione?

Mialam i nie bylo to straszne, rana szybko sie zrosla i teraz jestem jak nowa :)