Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliuaaa

Odleżyny-pomocy!

Polecane posty

Gość kaliuaaa

Hej. Mam skrecone kolano. Jest usztywnione bo mi spuchło i lekarz kazał mi przez pare dni leżeć i spać na plecach. Pojawiła mi sie odlezyna, na razie niezbyt wielka, ale jesli nic nie zrobie to bedzie sie powiekszac. Najgorsze jest to, ze jest ona na kosci ogonowej, zaraz ponizej pasa, delikatnie juz w rowku. Sa fajne plastry Aqua-Gel, ale w tym miejscu chyba tego nie przykleje. Prosze o pomoc, moze polecicie jakies masci? :(

Gość pierdzielisz farmazony
masuj przede wszystkim

Gość yyyyyyy7777777
poszukaj w necie,odlezyny sie robia jak ciagle lezysz w jednym ?iejscu przez długi czas w tej samej pozycji.do czego ty sie doprowadziłas kobieto

Gość kaliuaaa
jak mam to masowac? otwarta rane?

Gość gość
Nie masuj tego tylko wklepuj, masowanie może tylko pogłębić ranę. A w ogóle to na przyszłość nauczcie się ludzie, że oszczędzanie na materacach przeciwodleżynowych powoduje potem wielomiesięczną walkę z odleżynami... Kiedy dowiedziałam się że mój ojciec będzie skazany na kilka miesięcy na łóżko od razu kupiłam mu odpowiedni sprzęt (na Bobrowieckiej 9 za połowę ceny) dla wygody jego i mojej.

Gość gość
posmaruj odleżynę maścią SUDOKREM

Gość gość
mam podobny problem! po kilku dniach lezenia zrobily mi sie takie mikro odlezyny- bolesne. Jaki sposob?

Gość gość
Może pomogą Ci preparaty Argotiab? Zwłaszcza jesli to niewielkie odlezyny to szybko wylecza. przejrzyj oferte na http://argotiab.pl/

Gość gość
Plastry Aqua żel są rewelacyjne i jak najbardziej możesz je przykleić na kości ogonowej. W tym celu użyj plastra dzianinowego. Ja w taki sposób wyleczylam moja babcie. I absolutnie nie łże już na tej pupie.

Gość gość
czasami warto się zagłębić w temat http://www.laroche-posay.pl/artyku%C5%82/Odle%C5%BCyny-sprawdzone-sposoby-na-leczenie-ran-odle%C5%BCynowych/a32348.aspx jak leczyć takie odleżyny. ja pamiętam jak mój dziadek był chory leżał 9 miesięcy w łóżku miał odleżyny, gdyby nie ten artykuł, to nie wiedziałabym czym leczyć

Gość gość
Ja stosowałam Granulox - spray na rany i oparzenia, odleżyny i tym podobne urazy. Spray jest hemoglobiną co potęguję jego działanie i przyspiesza proces gojenia natychmiastowo.