Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cheryll

tradycja czy oczy szeroko zamkniete

Polecane posty

Wg mnie nie wypada iść przed ołtarz z odkrytymi nogami czy biustem i już. Zdania nie zmienię i tyle. może nie jestem tolerancyjna trudno. Ale jak widzę te panny młode porozbierane jak na dyskotekę pod ołtarzem to mnie delikatnie mówiąc szlag trafia.

Jak sobie robisz ślub we własnym ogródku to możesz nawet w bikini wystąpić ale jak idziesz do świątyni to tam pewne zasady powinny obowiązywać. Ale przecież ma być tak jak sobie młoda wymyśli, zasady ma w głębokim poważaniu. Po co zachowywać jakieś pozory że coś ma w poważaniu.

Gość 12345654321
Miarka no to niech cie trafia nie twoja sprawa i o to tu chodzi o robienie czegos dla siebie i zycie dla siebie a nie dla innych i nie ogladanie sie za takimi opiniami kobiet jak ty ktore zrzedza ze nie wypada ze to ze tamto i jeszcze zaczna krytykowac ze tradycja mowi to a tradycja tamto wlasnie przez opinie takich kobiet jak ty masa osob podporzadkowuje sie slepo tradycji rezygnujac ze swoich pomyslow bo rodizna obgada bo skrytykuje a z ta krotka sukienka to byl przyklad ale juz zaraz musialas to obrucic na swoje i w taki ograniczony sposob pomyslec nie wiem moze wyjasnic co to na przykladzie dla 5 latkow o co chodzi??

No właśnie jak widać tłumaczenie dla 5 latków an przykładzie dla Ciebie nie działa;-) Ludzie są strasznie egocentryczni. Wszystko się musi kręcić wokół ich wyobrażeń siebie i reszta się ma podporządkowywać ich wymysłom. Co z tego że to może obrazić uczucia innych. Ważne że ja zrobiłam po swojemu.

Gość 12345654321
moze rozumiesz na przykladzie oczepin chociaz watpie za duz eklapki masz na oczach ale coz sprobujemy oczepiny ... tradycja ale niektorzy tego nie chca wiec nie robia i juz i innym nic do tego czy ktos holduje tradycji czy nie nie twoje wesele niw wtracaj sie i ni krytykuj pozwol kazdemu robic tak jak uwaza a nie tak jak jest modnie czy tradycujne inny przyklad orkiestra --- w pewnym sensie tradycja weselna ale niektorzy nie lubia tego rodzaju muzyki powtarzam NIE LUBIA a nie kieryja sie moda i zapraszaja DJ

Gość 12345654321
i wspolczuje ci ze odbierasz wszyskto jako przejaw egocentryzmu uwazaj bo zaraz tradycja i ludzie beda mowili ci jak masz zyc i co robic w lozku bo bedziesz zbytnia egoistka samodzielnie o tym decydujac a tej sukienki to sie uczepilas jak rzep spiego ogona znowu widzisz tylko te glupia sukienke nie chwytajac prawdziwego problemu dyskusji

A niech nie lubią. Ale niech nie uważają że nikt nie ma prawa ich za to skrytykować. Bo są ludzie którzy uważają że muzyka na żywo jest dużo lepsza. i zawsze będzie jakaś różnica poglądów.

Nie wiem o co ci chodzi z suknia skoro raz tylko napisałam ze mi się taki nie podobają;-)

Gość 12345654321
Miarka no i niech krytykuje ich problem ze sie nie podoba a nie mlodych krytykowac kazdy moze ale nie ma prawa dyktowac innym co maja robic a teraz odpowiedz mi na pytanie czy inni mowia ci jak masz zyc? czy kierujesz sie w sowich zyciowych wyborach tym czy ktos moze je skrytykokowac i wycofujesz sie ze swojej samodzielnosci i ze sowjego zdania bo komus moze sie ono nie podobac ale nie krzywdzi nikogo czy np meza wybieralas tak zbey zadowlic wyborem innych czy wszyskto robisz pod dyktando ??

Gość 12345654321
rozumiem ze sex po slubie ze naturane metody planowania rodziny itd tak Miarka no bo jak to tak kosciol dysktuje a bralas slub koscielny i skoro ktos mowi jak masz zyc to ty tak przeciez robisz

Mysle, ze na weselu chodzi przede wszystkim o dobra zabawe. Osobiscie nie rozumiem tych nadetych przyjec przy jazzie. Nie musi byc disco polo i glupich zabaw, mozna zrobic fajne tematyczne przyjecie czy w jakims nietypowym miejscu. Ale przede wszystkim wszystko trzeba zorganizowac tak, zeby goscie czuli sie swobodnie i dobrze sie bawili. Az tyle i tylko tyle...

A kto powiedział że żyją jak mi każą inni? Trzeba umieć bronic swoich wyborów. Ja staram się łączyć tradycję z nowoczesnością. Nie odrzucam tego co było tylko dla zasady ,że ma być po mojemu;-) A moje sprawy łóżkowe to już moja osobista sprawa i nawet jeśli NPR to Tobie nic do tego;-)

Gość 12345654321
Miarka wielka moralizatorka na kafe och bozesz kobieta w krotkiej sukni slubnej razi twoje uczucia wszysktim w kolko wciskasz jak to sie powinni podporzadkowac jak powinni robic tak zeby to inni byli zadowoleni jak zyc pod dyktando a sama wbrew kosicolowi sex przedmalzenski prawda a nie pomyslalas ze razisz tym tych ktorzy sa wierni tej zasadzie ze dla nich szargasz swietosc slubu koscielnego ? schowaj sie kobieto zyj sobie jak chcesz ale daj zyc innym

Gość 12345654321
Nie odrzucam tego co było tylko dla zasady ,że ma być po mojemu i ciagle to samo uparlas sie i juz jak osiol kobieto nikt nie pisze o robieniu czegos po swojemu na przekor innym tylko o tym zeby zrobic cos dla siebie zgidnie ze soba ale wtedy ty uzywasz argumentu egocentrykow

Gość cfd\zgc
12345654321 ----ale idiotka z Ciebie, najlepiej sie do kogos przyczepić i wyżyć się na kimś bo ma się zły dzień...

Gość cfd\zgc
i kto tu sie czego uparł:P

Gość mixipixiiii
1234564321...ales ty monotematyczna dziewuchoooo... wez juz skoncz bo sie nakrecilas jak pojebana zrob se dobrze...albo niech cie ktos bzyknie - o ile znajdziesz debilko chetnego...moze ci przejdzie frustratko.....

Gość 12345654321
cfd\zgc dziekuje za komplement lubie slowo idiotka takie dzwieczne natomiast nie trawie osob ktore moralizuja bo ach i och bo nie wypada bo zasady bo tradycja wciskaja swoje 3 grosze jak to ktos ma innych zadowalac a sama sie nie stosuje nie widzis zjakie to zmieszne razi ja taka bzdura jak krotka suknia slubna ale juz ja nie razi sex przedmalzenski prawda no to jest katoliczka ktora szanuja zasady kosciola itd czy nie bo jak ktos chce tak moralizowac to niech bedzie konsekwentny i sam daje przyklad

Gość cfd\zgc
uczepiłas sie jak rzep do psiego ogona!!! pojebana jestes - pozdrawiam

Gość 12345654321
mixipixiiii no widzisz mam meza takze chetny jest debilka ... hmmm alez sie licytujecie w tych komplementach ;) przed chwila byla idiotka teraz debilka czekam dalej jestem ciekawa jak mocno macie rozbudowane slownictwo

Gość 12345654321
cfd\zgc a moze cos wiecje napiszesz oprocz bluzgow wiesz bo jak ktos nie ma nic do powiedzenia to potem bluzga a moze jakis kilka slow w tamacie ??

Gość cfd\zgc
narazie nie ma tu nikogo z kim mozna na poziomie podyskutowac wiec sie znizyłam do Ciebie:P

Gość 12345654321
cfd\zgc To po co sie do mnie odzywasz po co komentujesz moje wypowiedzi skoro taki niski poziom nie szkoda ci klawiatury i czasu?? pozatym tu sie raczej odpowiada na temat ktory zalozyla autorka ale widac ze nie masz nic do powiedzenia w tej kwestii

Gość Cheryll
Jacy ludzie sa obludni a o niskiej kulturze to juz nawet nie wspomne. Miarka nie wiem kobieto w jakim swiecie zyjesz ale ta opinia o egocentrykach??! I obrazaniu uczuc innych? Zlituj sie, mowimy o slubie, weselu i o tym ze panna mloda chce uczcic ten dzien jak sobie wymarzyla (bez przykladow) Ty zrobilas wesele i Tobie sie podobalo (albo tylko tak mowisz) a moze ciocia stryjeczna ze strony wujka, brata ciotecznego kuzyna dziadka poczula sie obrazona bo nie zalozylas korali, ktore dala CI na 5 urodziny??? A to byl Twoj dzien czy cioci???? A potem mowisz o tym ze trzeba bronic swoich wyborow. A cfd\zgc - jesli nie masz nic do powiedzenia to moze lepiej nie dotykaj kompa, bo ten "belkot" jaki pozostawiasz zle swiadczy tylko o Tobie. Jeszcze raz to napisze CHODZI PRZEDE WSZYSTKIM O TO ZEBY TEN DZIEN BYL SZCZEGOLNY DLA PARY MLODEJ, reszta powinna uszanowac ich decyzje, a jesli ktos pisze na forum ze jedzie na Karaiby aby tam slubowac milosc i pyta ktore biuro podrozy wybrac to nikt nie musi mu pisac -jestes chory bo wesele trzeba zrobic i zaprosic rodzine!!! Czy to bylo wystarczajaco jasno?