Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yu-chan

Depilacja masą cukrową

Polecane posty

Gość yu-chan

witam mam problem związany z depilacją . zawsze kiedy sie gole obojętnie czy to maszynką szy woskiem , na nogach czy w okolicach bikini mam czerwoną wysypke. ostatnio próbowałam masy cukrowej chyba cos zle zrobiłam bo wyszedłmi twardy karmel. czy mogli byscie mi podać sprawdzony przez was przepis ile wody , cytryny, cukier i ile gotować . pomocy!!!!!!!

Gość no najczesciej to
na to nie ma takiego 'sprawdzonego przepisu" , bo konsystencja masy zależy od czasu gotowania. gdy masa jest zbyt twarda , to znaczy , ze zbyt długo była gotowana. gdy masa nie jest wystarczająco gęsta , to znaczy , ze była zbyt krótko gotowana. Mój przepis jest taki szklanka cukru sok z całej cytryny pół szklanki wody wszystko gotujemy razem wiem , ze dobra masa wychodzi , tez z innych proporcji,jezeli odpowiednio dobrany jest czas gotowania

Gość yu-chan
a srednia gotowania to jaka ?

Gość no najczesciej to
czas gotowania jest inny dla dużego palnika, inny dla mniejszego. Inny dla garnka z szerokim dnem , inny dla garnka z wąskim. Tu sie nie da powiedziec , czy to ma byc 10 czy 20 minut. Trzeba gotowac tak dlugo , az masa będzie miala odpowiednią konsystencje , kolor , zapach. popróbuj pare razy i zobacz jak będzie wychodzic Paste widocznie za długo gotowałas.