Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szuflada Pełna Marzeń

alkoholowy problem

Polecane posty

Nie bede sie bardzo rozpisywac bo to za dluga historia ale w skrocie: mam ojca alkoholika,juz nie daje sobie rady,wysiadam psychicznie,ile mozna ogladac taki widok? Wstyd mi przez to jak nie wiem,nikogo do domu zaprosic nie mozna bo nie mam swojego pokoju a jeszcze ojciec nawalony przyjdzie. On sam nie chce sie leczyc tzn moze i by chcial ale ma za slaba wole i jak nie pije kilka dni to pozniej znowu. Szkoda mi go bo sie stacza na dno a przede wszystkim chcialabym w koncu troche normalnosci.Gdzie moge sie udac z takim problemem? Slyszalam ze mozna zadzwonic do jakiegos osrodka i zabiora go na przymusowe leczenie (mam mlodszego brata wiec bylby pretekst) ale to chyba jest teraz platne? Jest ktos z takim problemem? Z gory dziekuje za wszelkie rady.

podnosze

Gość gracha
może Niebieska Linia?

Wypowie sie ktos jeszcze?

nie wiem czy oddadzą go na przymusowe leczenie tylko ze wzgledu na brata. Alkoholik musi sam chcieć. Jedynie sąd może zmusić alkoholika jak orzeknie że zagraża fizycznie rodzinie lub komu kolwiek nawet samemu sobie. W tedy może być przymusowo leczony...tylko paradoks jest taki ze zagraza sobie jesli popełnia próbe samobójczą ale skrajne upojenie alkoholowe nie jest już dla sadu próbą samobójczą...