Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatrice1993

Czy to fobia? co z tym robić?..

Polecane posty

Witam.. mam taki paraliżujący lęk ... jak wychodze na ulice wydaje mi sie ze kazdy sie ze mnie smieje i mnie ocenia , jak jade autobusem, ide do sklepu.. w towarzystwie czuje sie inna i gorsza...nawet tak mnie odbieraja... dodam ze zawsze bylam normalna nie mialam nigdy jakiejs choroby psychicznej ani nic. czy tez tak macie?

miałam tak nasiloną fobię społeczną 3 lata temu.Na szczęście mi przeszło,zrozumiałam,że to przecież by nie miało sensu,żeby obcy ludzie mnie wyśmiewali,że ja ich nie obchodzę,ani zresztą oni mnie

Gość Klarrra90
Też tak mam. Czasem mi przechodzi a czasem się nasila. W sumie jest na to sposób. Wystarczy przestać się przejmować zdaniem innych (bo właśnie z tego strachu o ich opinie, rodzą się takie fobie). To że obok kogoś przechodzisz a on się śmieje, nie znaczy że z Ciebie. Wszystko zależy od spojrzenia

Gość nervus
ja tez jak ide chodnikiem i mijam stojace samochody na swiatlach to wydaje mi sie ze wszyscy na mnie patrza i wysmiewaja bo pewnie jakos smiesznie ide albo wygladam albo cos jeszcze... z drugiej strony wiem ze pewnie wiekszosc mnie nawet nie zauwaza ale nie potrafie wyzbyc sie tego wrazenia, nie cierpie byc w tlumie, czuje sie gorsza

i ja wam powiem z kąd się to bierze .. w dziecinstwie musieliscie byc wysmiewani lub ktos z was kpil i z tad sie to bierze :(( wiem cos o tym :(... to jest okropne ta fobia :( wolała bym dostać 30 kos pod rząd niż 3 minuty tego piekła :(

Gość Klarrra90
może masz racje... ze meni sie śmiali w podstawówce wiec ciągle byłam gdzieś na uboczu jak taka cicha myszka, zeby sie nie narazac na wyzwiska :/