Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 56780wmnfuidfhguidf

do osób które nosiły aparat ortodontyczny :)

Polecane posty

Gość 56780wmnfuidfhguidf

Mam pare pytań:) 1. czy po zdjęciu aparatu musieliscie nosic jakis inny? RETENCYJNY? moja orotodontka mi nic na ten temat nie powiedziala;/ i na czym to dokladnie polega:) 2. czy kazdy wybielal zeby po zdjęciu aparatu? czy barwa zebow sie zmienila? Jezeli tak to czy to bylo w ten sam dzien ? i ile mniej wiecej to kosztowalo? 3. Czy po zdjeciu aparatu zeby cofaly sie do pierwotnego miejsca i czy Wasze noszeine aparatu bylo na marne? dziękuje jezeli ktos zabierze glos;]

Gość 56780wmnfuidfhguidf
podnosze)

Gość 56780wmnfuidfhguidf
podnosze;)

Gość 56780wmnfuidfhguidf
nikt mi nie odpowie:(

Ja nie nosiłam, ale kilka moich koleżanek tak. Zawsze po zdjęciu stałego, musisz zapłacić za taki wyjmowany, który powinnaś zakładać na noc przez kilka lat. Z nim również jezdzisz do ortodontki na podkręcanie. Co do wybielania zębów, to moje koleżanki chyba tego nie robiły z tego co pamiętam, ale wiem, że dbały bardzo o zęby tzn myły po każdym posiłku, płukały płynem do jamy ustnej itp. Jeżeli nie bedziesz miala tego aparatu wyjmowanego to tak, zęby się będą cofać.

Gość 56780wmnfuidfhguidf
podnosze;)

Retencja jest po to aby zęby się nie przemieszczały, to taki "pasek" na stałe przytwierdzony za zębami.