Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę być mamą :)

Jak przygotować się do ciąży ? ? ?

Polecane posty

witajcie :) Za jakieś 3 - 5 miesiące chcę zacząć starania o dzidzię :) I Chciałam się poradzić jak mam już zacząć się przygotowywać ?

Gość idz do fryzjera
bierz kwas foliowy izdrowo sie odzywiaj, cwicz bnlallblbllallala to chyba oczywiste :O

up

Oczywiste ale chce się bardzo dobrze do niej przygotować. Ponad pół roku temu poroniłam i nie chcę kolejnego razu... I postanowiłam dowiedzieć sie wszystkiego... W diecie... Czego mam sobie raczej odmawiać ? A co jeść ?

Gość idz do fryzjera
współczuję...

Gość thaisse80
Jesc mozesz wszystko z umiarem, zreszta tak samo jak juz bedziesz w ciazy. Jesli juz wspolzyjesz bez zabezpieczenia to po owulacji gdy istnieje mozliwoac ze doszlo do zaplodnienia unikaj alkoholu, jesli palisz no to rzuc palenie Z badan to zrob na toksoplazmoze i rozyczke i przebadaj sie u gina czy nie masz jakis innych infekcji No i bierz kwas foliowy

Alkoholu nie piję palić też nie pale. W przyszłym tyg wybieram się do lekarza na cytologię i mam skierowanie właśnie na toksoplazmę i cytomegalię na różyczkę i pani nie dała skierowania ale chyba ją o to poproszę Co do diety troszkę mam z tym problem ponieważ mogę zjeść tylko rano i cały dzień nić nie jeść albo jem 1-2 razy dziennie i w ogóle nie chce mi się jeść... teraz postanowiłam jeść wtedy kiedy nawet mi się nie chce... Tylko w jakich porach dnia ? I co ? I ile ?

Gość akrylik
przede wszystkim zadbaj o swoje libido... mało kobiet bierze to pod uwagę, a to jest najistotniejszy aspekt zachodzenia w ciążę. dzięki podwyższonemu apetytowi na seks wysyłasz organizmowi sygnał do zapłodnienia...

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Współczuję, że poroniłaś. Ale - nie wariuj :) Prowadź normalne życie i kochaj się, kochaj, kochaj, aż poczniecie maluszka :D To, że będziesz ćwiczyła, i wyprawiała cuda - na niewiele się zda :D Powodzenia i wielu orgazmów życzę ;) :D 3mam kciuki :)

Gość ciezarowkaa25
żyj normalnie - bierz kwas foliowy albo zestawi witamin jak feminatal 800 i staraj się cieszyć życiem a nie myśleć nałogowo o ciąży

Gość no iii co zzz teego
Kochana Bierz oczywiście kwas foliowy wybierz się do dentysty.. A co do diety to na śniadanie proponuję : Płatki z mlekiem 2 sniadanie 2kanapki z czarnym chlebem z masłem i chudą szynką i np pomidorem,ogórkiem,sałatą I do tego zielona herbata i do tego jabłko np Obiad: Pierś z kurczaka z przyprawami jak wolisz... i z ryżem i do tego jakiś sok w między czasie jakieś warzywo albo owoc podwieczorek: ryż z jabłkiem Kolacja: Kanapki z jajkiem