Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita1978

pół roku i 8100g-to dużo?

Polecane posty

Gość anita1978

czy ktos moze mi powiedziec czy to dobra waga jak na półroczną dziewczynke? nie znam się na siatkach centylowych dlatego pytam.

Gość butelka wody mineralnej 26
zalezy jak dlugie jest dziecko, ale jak na dziewczynke to ja dobrze tuczysz, moze wydluzaj przerwy miedzy posilkami, podawaj wode zamiast sokow, pozniej malutka moze miec problemy, a jezeli i wy nie jestescie szczupli to po co oferowac i jej przyszlosc z nadwaga....

Gość anita1978
oboje jesteśmy szczupli córka ma 73 cm, pije przeważnie wode czasem cherbatke bo soczków nie lubi.

Gość ankkkkaaaaaaaaaaa
dziecka w takim wieku wogóle nie mozna odchudzać !!!!!!!! Dziecko ma naturalny apetyt i jezeli faktycznie widzisz ze jest głodne to daj jej jesc. Najwyrazniej tego potrzebuje. Zgubi tłuszczyk jak zacznie chodzic a potem biegac. Ja w sumie mam chłopca 5 mies i wazy juz 8,2kg. Ale gruby to on nie jest wogóle. Ciesz sie matko jezeli dziecko jest zdrowe.

Gość ankkkkaaaaaaaaaaa
a siataki centylowe masz na końcu ksiazeczki zdrowia dziecka

Gość do góry .......hej
moja ma 3,5 miesiąca a waży 7 kg ! gruba nie jest wszystko ładnie rozłożone

Gość kupuje!!!!
nie znasz sie na siatkach centylowych???? ja pierdole jak mozna byc tak tępym.....

Gość moja 17
moja ma 17 miesiecy i wąży tyle 8100 chudzinka z niej jest a ty daj swojej spokuj zacznie ganiać jak podrosnie to troszke i tak z wagi zlecia dża dziewczynka po prostu z twojej bedzie

Gość kupuje!!!!
no tak ale"cherbatka" wszystko tłumaczy... kolejna matka analfabetka i debilka w jednym...szkoda slow

Gość 3,5 miesiąca i już 7kg?:o
17 miesięcy i tylko 8kg?:o masakra jakaś!moja córka ma 8miesięcy i waży 8 z hakiem...

Gość krasnyja dziołszka
Moja ma 3 miesiące i tydzień ,a waży 6 kg

to jeszcze mogę zrozumieć, bo zakładając, że dziecko urodzić się ponad 4kg i będzie przybierało powiedzmy 800gram na miesiąc już może tyle ważyć...ale prawie półtoraroczniak 8kilowy? to niemożliwe...

Gość sdkjhfsjkhfksjdf
Zależy jakie dziecko się urodzi duże :-/ Bywają nawet noworodki ważące 4,5 kg więc nie ma się co dziwić

Gość sdkjhfsjkhfksjdf
A moja koleżanka o dziwo urodziła syna, który ważył 4,900 kg. Więc jest to jak najbardziej możliwe.

Gość moja 17
no coz taka jej uroda jakoś wogóle nie idzie jej na tuszę a szkoda ...

no właśnie sobie to potem przekalkulowałam i jestem w stanie zrozumiem...na początku się zdziwiłam, ale przecież moja miała wagę startową 3230 to trochę mniej niż 5kilowe noworodki:) ale co do 17miesięcy i 8kg to o wiele za mało i jestem w szoku...

Nie martw sie moj syn w wieku po roczku wazyl 6.500 a teraz wazy 10kg bo wogole nie chce jesc i przez ostatnie 2 tyg schudla 2 kg. :O Dziecko je tyle ile potrzebuje. I nie udzielaj mu jedzenia!!!

Gość elcia1984
Moj synek ma 4 miesiace i 8 kilo .Nie jest gruby jest" nabity" i slodki duzo je i fajnie sie chowa nosi ciuchy na 74 cm. Mysle ze Twoja coreczka ma idealn wage. Dodam ze moj synek mial 3,5kilo czyli taka fajna waga.

Gość siostra Alicja
pfff prawie poltoraroczniak 8 kilowy niemozliwe moja ma zaraz 3 lata i wazy 13 kg... nie jest niska aha i nie wyglada jak chudzinka, jest wysoka i szczupła... poł roku i 8100 to sporo, z reszta autorko sama powiedz, czy twoje dziecko nie wyglada jak przysłwiowy 'paczuś' z setka fałdek i fałdeczek? :D ale wiesz i co masz zrobic, niemowlaka nie odchudzisz... taka widac jego uroda!

Gość moja 17
nie należy sie zapatrywc na moja bo ja widze ze tu wasze maluszki maja wzrost taki jak moja czyli 74 cm...

Gość siostra Alicja
jej uroda :)

Gość siostra Alicja
moja 17 - twoja corka to kruszynka...

Gość elcia1984
Kazdy ma inna budowe ciala itd moj 6 latek ma tylko 18 kilo

Gość moja 17
dostałysmy 5 dni temu skierownie do endokrynologa...a wie to wszystko moze sie wyjasni

Gość do moja 17
czy z Twoją córką jest wszystko ok? co na to pediatrzy? 8kg i 74cm to ma moje 8miesięczne dziecko, a Twoje jest 9miesięcy starsze...chyba powinno urosnąć więcej nawet jeśli urodziło się np. 2kg i 48cm...

Gość do moja 17
wyprzedziłaś mnie...no na pewno coś jest nie w porządku...półtoraroczniak i 74cm...hmmm maluśko

Gość awdgryj6ju54rywet
takie dziecko można i trzeba odchudzać, jeśli jest zxa grube bo jak będzie starsze to już będzie trudniej. im wczesniej tym lepiej

Gość anita1978
moja17- czyli nasze córki mają podobne wymiary?

Gość do autorkiiii
tylko ze tamte dziecko jest 11mcy starsze:o

Gość moja 17
tak maja podobne wymiary ale twoja w pozytywnym znaczeniu...mojej jak chce kupic jakies spodenki to zazwyczaj biore na 74...i tak nogawki zazwczyczaj sa troszke za długie..