Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita1978

pół roku i 8100g-to dużo?

Polecane posty

Gość joggi babouu
twoje dziecko jest chore :-O pewnie jakieś upośledzone

Gość joggi babouu
to było do moja 17

Gość moja 17
do jogi babou jezeli chcesz mnie zdenerwowac to niestety ci sie to nie uda ona najwidoczniej sam jestes niespełna rozumu skoro tak piszesz o dziecku ktore jest malutkie jebnij sie w głowę debilu zanim cos na piszesz na temat mojej córki

jagoda ty pewnie twmu twojemu gnojowi sępisz na jedzenie tak samo jak na oilatum dlatego taki chujowato chudy

Gość joggi babouu
ty sie w łeb jebnij idiotko , będziesz sie obrażała że ktoś ci prawdę pisze? jakbyś zamiast sie głupio pocieszać że taka jej uroda zajęła tym w porę to może by coś dało. ona ma tyle wzrostu i wagi co paromiesieczne dziecko a ty piszesz że ja chće ci dokuczyć? rusz dupę sprzed komputera i sie za dziecko weź, bo żadna matka nei siedziałąby sobie spokojnie na kafe, jakby jej dziecko miało taki poważny problem jak twoje. przecież to w najlepszym wypadku karłowatość :-O ale pewnie coś jeszcze gorszegho

Moja majac 16 tygodni wazyla 7440..Poprostu lekarz mowi ze po ojcu taka jest nie jest gruba tylko ubita i dosc dluga ....

Gość moja Alicja
ma 5,5 miesiaca i wazy 8300.Wczoraj rozmawalam z lekarzem i powiedzial ze nie ma co sie przejmowac bo jak dziecko zacznie chodzic to wszystko spadnie.Takze autorko nic sie nie martw waga jest ok. Pozdrawiam

Gość moja 17
jugi bugi czy jak ci tam Niestety nie masz racjii mala jest obserwowane od urodzenia i mierzona prze pediatre 2 razy w miesiecu wiec nie masz racji piszac ze jest zaniedbywne

Gość Boze normalnie nie wierze
co tu czytam! Ludzie, do cholery, opanujcie cie!! Przestancie obrazac male dzieciaki i zajmijcie sie wlasna dupa! Autorko, NIE MARTW SIE i nie sluchaj tych sfrustrowanych idiotek, co to anonimowo ciesza sie, ze moga komus dokopac! Wiele dzieci, ktore jeszcze nie sa mobilne wazy wiecej, ale to sie zmienia kiedy dziecko zaczyna raczkowac, a potem chodzic. W tej chwili taki maluszek tylko je, spi, bawi sie w miejscu, jest noszony...i po prostu nie ma gdzie spalic kalorii, wiec NIC ZLEGO SIE DZIEJE! To naturalne. Nie daj sobie wmowic, ze jestes zla matka, ze dziecko jest takie czy inne...te wszystkie, ktore tak pisza to zlosliwe, sfrustowane babska, ktorym zolc wylewa sie uszami i szukaja tylko momentu i okazji, aby komus dokopac, wiec prosze cie, nie martw sie tym. To forum to ewenement w skali swiatowej, bo tyle zlosliwych bab, ktorte uwielbiaja innych mieszac z blotem nie znajdziesz nigdzie. Polroczniak to malenstwo, wiec co z tego, ze tyle wazy? Zacznie sie ruszac to zobaczysz jak wszystko sie zmieni. Trzymaj sie i w ogole nie martw. :)

Gość joggi babouu
to zmień pediatrę wyrodna matko! może Ci wygodnie jak jakis obibok obejrzy dziecko i nie każe Ci działąć? sama nei masz swojego rozumu? instynktu matki? a może ty tez sie nei znasz na siatkach centylowych? nie widzisz, że dla twojej córki to juz wskaźnika nawet?

Gość anita1978
Boze normalnie nie wierze-dzięki za miłe słowa;-) ja się nie martwie tylko tak z ciekawości zapytałam;-) córcia nie jest gruba jest taka fajna w sam raz;-) dla mnie i tak najpiękniejsza;-)

Gość moja 17
jogii bubu piszesz o sobie. Żegnam ktos z nadxxxcs opusci ta dyskusje a bede to ja bo nie zamierzam miec nic wspolnego z tak okropna osoba jaka jestes ty !!! żegnami dziekuje tym którzy byli kulturalni za fajna rozmowe

Gość moja córka
ma 8 miesiecy i wazy 7600, powinna wg lekrza 8400, ale nie jest zle bo przyrost wagi jest caly czas a ze szly jej zeby to malutko jadla , zreszta to wiercipieta wiec spala wszystko, a wcale nie wyglad na chuda , wrecz przeciwnie nikt by nie powiedzial ze ma niedowage

Anita - :) Ja wiem o czym mowie. Moj maly tez wazyl sporo (teraz ma 10 miesiecy i nie pamietam dokladnie ile wazyl, musialabym zajrzec w jego ksiazeczke, ale wazyl na pewno ponad 8 kg) i wlasnie najbardziej przybieral na wadze do pol roku - 7 miesiaca, potem coraz wolniej. W tej chwili wazy 11,5 kg, ma 10 miesiecy. Urodzil sie z waga 4300 gr, a dzieci do roku potrajaja swoja wage, wiec wszystko sie zgadza mimo, ze jakos do pol roku - 7 miesiecy przekraczal granice siatek centylowych. Takze nie daj sobie wmowic przez te wszechwiedzace, ze cos jest nie tak :) Zreszta to mi od poczatku mowila pediatra. Inna rzecz jest taka, ze oboje z mezem jstesmy wysocy, wiec maly tez dosc dlugi jest i ogolnie duzy chlopak z niego :), ale generalnie wszystko jest ok.

Gość joggi babouu
autorko wg. siatki centylowej twoje dziecko jest i w górnej granicy długości ale i wagi, wiec po prstu szybciej rośnie

Gość joggi babouu
jeszcze tak głupiej matki nie widziałam, ma chore dziecko a woli myśleć że jest zdrowe i sie obraża jak jej ktoś prawdę mówi. na lekarza też sie obrazisz jak Ci powie, że masz dziecko upośledzone?

Gość anita1978
córcia urodziła się bardzo mała( 2700g i 48 cm) więc może teraz nadrabia;-)

Anita - tak moze byc, ze nadrabia. Moja kolzenka urodzila wczesniaka (urodzil sie o poltora miesiaca za wczesnie) i tak wlasnie bylo u niej, ze maly po prostu rosl w oczach :) Kazde dziecko jest inne i rozwija sie swoim tempem. Takze wszystko jest mozliwe. :)

Moj synek ma 5 miesięcy, mierzy 70cm i ma 8800gr, urodził się ważąc trochę ponad 4kg. Nie jest gruby w ogóle, może brzuszek ma lekko pękaty ;) Z tego co gdzieś czytałam, to w 5 miesiącu dziecko podwaja swoją wagę urodzeniową

joggi babouu - dziewczyno, czy ty masz jakis problem ze soba? Wyobraz sobie, ze moja przyjaciolka ma corke, ktora w sierpniu skonczy 2 lata czyli jest o prawie rowny rok starsza od mojego synka, a wazy tyle ile moj maluch, a wiec 11,5 kg i mierzy tyle samo i co? Jej tez powiesz, ze dziecko jest uposledzone? Tylko roznica jest taka, ze ja mam 177 cm, moj maz 190 cm, ona 153 cm i jest drobniutka, a jej maz 160 cm, wiec przestan dziewczynie i jej dziecku w koncu ublizac, bo sie blaznisz. Nie masz kompletnie pojecia o dzieciach i ich rozwoju, wiec sie nie wypowiadaj! Kazde dziecko jest inne, inaczej sie rozwija i jesli jest pod kontrola lekarza i ten niczego niepokojacego nie stwierdza tzn. ze jest wszystko dobrze!

Gość malwamalwina
moja córka ma pół roku mierzy tyle co twoja ale waży 7,500 chyba za bardzo ją tuczysz...