Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miał być ślub.

Pytanie o ustalenie ojcostwa.

Polecane posty

z tą pracą nie do końca tak jest. Bo jeśli dziecko małe, dla sądu będzie to argument, że nie może iść do pracy bo musi siedzieć z małym. Może też np dać zaświadczenia że dziecko chorowite itp Jest tez taka możliwość, że delikwent może płacić i na nią i na dziecko, jeśli ona udowodni że nie może pracować bo opiekuje się małym. Ważne jest zbieranie rachunków wszelkiej maści, nawet paragonów na witamine c dla małego, żeby mieć w sądzie jakieś argumenty.

Gość Niteeeeczka
Czyli jednym słowem chcesz od faceta wyciągnąć kasę, dlatego nie chcesz się zgodzić na badania? Jaki był powód rozstania? Może da się to jeszcze posklejać, a nie od razu przekreślać? Zastanów się nad tym. Czemu kazał ci się wyprowadzić?

Gość Miał być ślub.
Wszystkie dotychczasowe rachunki ma ojciec dziecka. To znaczy mój ex, bo czy jest ojcem to powtarzam, nie wiem. Ja od czasu do czasu mam jakąś pracę ale to tylko krótkotrwałe zlecenia. Dziecko ma 4,5 miesiąca. Czyli jeszcze za małe na zostawienie w domu.

Gość jak można nie wiedzieć KTO
jest ojcem dziecka! :O Kiedyś na takie kobiety jedno słowo było. Ja jednak z innej bajki jestem, bo mi się to w głowie nie mieści :O

Gość Miał być ślub.
Dlaczego interesuje ciebie powód naszego rozstania co?? To ma jakieś znaczenie? Tak, chcę wyciągnąć od niego kasę.

Gość Miał być ślub.
Miałam kochanka i równocześnie byłam ze swoim już teraz ex. Zrobiłam błąd ale to nie jest na temat.

Gość akrylik
kasę wyciągniesz od niego tylko wtedy, gdy dziecko okaze sie jego, a jak Ty sama nie wiesz...w sumie sad mu dziecko przyznac powinien (opiekę), bo z Twoich wypowiedzi wynika, ze za odpowiedzialna to Ty nie jesteś...

Gość beta alfa
Nie wprowadzajcie jej w błąd. Jeśli nie była jego żoną, to żadnych alimentów na siebie nie dostanie, nawet, jeśli to jego dziecko, a wręcz przeciwnie: musi udokumentować że może dołożyć do utrzymania dziecka. Jeśli nie, to sąd może przyznać dziecko ojcu.

Gość beta alfa
Jeśli sąd przyzna dziecko ojcu, to Ty będziesz płaciła alimenty, a jak nie, to no dostanie je z funduszu alimentacyjnego i potem Ty będziesz to funduszowi musiała spłacić.

Gość dsffh
sprawdzic ojcostwo to on moze nawet za 20 lat ale prawie 3 tys to kosztuje

Gość Miał być ślub.
Bzdura jakaś :/ Wywala mnie z domu a ja mam mu jeszcze w razie czego płacić? Nie chcę stracić dziecka. On to tak zakręci że zostanę z niczym :(

Gość Miał być ślub.
Nie jestem dziewczyną jakiegoś Adasia. Napisałam w tamtym temacie też. Wszyscy tego faceta żałują a on nie jest święty, tak samo jak mój ex

Gość Miał być ślub.
Nie wiem ale chyba go nie stać na taki wydatek teraz.

Gość firefrog
ej kobieto jeśli to nie jest prowo to ja nie wiem skąd takie durne baby się biorą na świecie, jak można być tak popieprzonym to mi się w głowie nie mieści. Mam nadzieję że nie dostanisz grosza, a pamietaj że nawet jak facet dostanie alimenty na nie swoje dziecko to może się zemścić.

Gość dsffh
do pol roku dziecka ma zadarmo i jak wykarze ze go nie stac a sa duze podejrzenia ze to nie jego ...

Gość Miał być ślub.
Ciekawe jak on się może zemścić? Nie jestem durna, tylko za młoda na to wszystko.

Gość firefrog
Pytasz jak się facet może zemścić. Za odpowiednią opłatą pewnie wszystko da się zorganizować. A jak jest determinacja to nie ma rzeczy niemożliwych. ;] Wyobrażasz sobie kogoś to by wybaczył że ktoś wyłudza od niego kase na nie jego dziecko ??

Gość firefrog
A co ma młodość do tego wszystkiego jesteś właśnie strasznie durna. ;] Wierz mi nie wszyscy ludzie młodzi są durni ale Ty jak widać jesteś. Szukasz porad na kafe. heh serio mam nadzieje ze to prowo bo inaczej to aż strach że w życiu można spotkać takie kobiety jak ty.

Gość pieprzona materialistko 476586
nie dość,że się puściłaś i nie wiesz kto jest ojcem dziecka to jeszcze chcesz perfidnie bez godności oskubać kolesia,który nie koniecznie jest ojcem twojego dziecka:O słuchaj może zgłoś się do drugiego potencjalnego tatusia i też go oskub życzę ci aby to nie było jego dziecko wtedy zostaniesz sama i ośmieszysz się w sądzie,że chciałaś oskubać niewinnego faceta a ten kto jest ojcem pewnie cie olał ciepłym moczem i się nie dziwię Co z ciebie za idiotka przyznaj się,że cie wyjebał z chaty bo dowiedział się,że się puściłaś dlaczego nie napiszesz tego???????? zero honoru,żeby nie wiedzieć kto jest ojcem dziecka i perfidnie chcieć kogoś oskubać z kasy niech zrobi badania i wtedy idiotko się upominaj o kasę odpowiedniego tatusia :O:O:O

Gość Miał być ślub.
Mieszkam z tamtym facetem co był moim kochankiem. Ale podejrzewam, że to nie on jest ojcem. Na 80% jest nim mój ex.

ej kobieta sie pyta o test na ojcostwo bo jest w kropce a wy ja prawie od szmat wyzywacie. tryzmac sie cholera tematu a nie kazania prawic. ps. w sumie to sie nie dziwie ze chce kase od niego wyciagnac bo co na po przytulkach paletac, dziecko jest male i nie ma mozliwosci zeby pojsc do pracy, kobiety mzslcie

boże dziewczyno poukładaj się lepiej :O niech zrobi test na ojcostwo pozwól mu na to będziesz wiedziała kto jest ojcem i kto ma płacić i nie dziw się,że cie zostawił skoro miałaś kochanka i jeszcze wróciłaś do niego pewnie każdemu gadasz,że to jego dziecko tzn kochankowi i ex

Gość Agaciaaa
Dziękuję muślinianko :) Taka jest właśnie prawda, nie mogę iść do pracy, jak chciałam iść to mnie bałwan trzymał w domu i mówił że nas utrzyma. A jak przychodzi co do czego to nagle jestem be i mam się wziąć za pracę :(

sama jesteś sobie winna tej sytuacji koleś nie jest pewny czy to jego dziecko i jeszcze wie o kochanku i czego ty od niego oczekiwałaś :O:O:O

Gość Miał być ślub.
Hahahahaha dobra, wydało się, spadam :)

Gość Miał być ślub.
Mam 16 lat i nudzi mi się w domu :(

spoko rozumiem cie aczkolwiek jestem tego samego zdania ze jestes sama sobie winna, ale juz wiesz ze za bledy sie placi. pozwol mu zrobic test i sprawa sama jakos pchnie sie do przodu, dziecka ci raczej nie odbierze bo do pracy kto pojdzie i kto na niego zarobi, a jesli ojcem jest kochanek to jeszcze prostsza sprawa bo mieszkasz u niego jakos sie ulozy tylko musisz wziac za siebie i byc bardziej odpowiedzialnym za siebie