Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eneriia01

Badanie na prawo jazdy.

Polecane posty

Gość Eneriia01

Mam pytanie dotyczące badania dla przyszłego kierowcy. Mam małą wadę wzroku (-0,5), nie noszę okularów. Drobnych literek z daleka nie zobaczę, boję się, że lekarz się domyśli, i będę musiała robić dodatkowe badania. Jak to z wami było?

Gość patinkton
Badania na prawo jazdy są śmieszne. Lekarz podpisuje ci tylko papierek. I tak wygląda całe badanie.Ale dla twojego dobra proponuje w zaopatrzenie się w okulary,wkońcu będziesz jeździć samochodem.Sama noszę okulary także wiem:) Pozdrawiam ciepło;)

Gość Eneriia01
No tak, ale moja wada wzroku nie jest dla mnie jakaś uciążliwa, gdyby lekarz zauważył, że lekko niewyraźnie widzę, to zleciłby badanie, koszt 100 zł, a szczerze mówiąc, nie uśmiecha mi się wydawać tyle pieniędzy...

Gość aiefnflodmfdkfjsdf
ja tez mam jakąs taką wade :P i poszlam i wszystkie literki przeczytałam :P także nie pekaj najwyzej rząd wyzej przeczytasz :P

jak mialam badania to juz ledwo co widzialam na tablicy, nawet pomylilam literki, ale lekarka byla luźna, nic nie mowila tylko sie usmiechala, okulista i tak mnie nie minal bo wada postepowala i nie dalo sie jezdzic bez okularów. tak naprawde to zalezy jak ten lekarz te badania traktuje, w wiekszosci to czysta formalnosc i lekarz nie wtraca sie

Jeśli nie będzie ci zaglądał do oczu to kup i załóż szkła kontaktowe jednodniowe jak masz wadę wzroku. Ale ja też radzę kupić okulary bądź soczewki. Zaczynałam karierę z taką wada teraz mam -1 i po nocy bez okularów lub soczewek nie siadam za kółko, zwłaszcza ze będę jeździć zawodowo.

Gość dsffh
nie martw sie oni to zlewają :P najlepiej jak masz zalatwionego lekarza przez instruktora ja tak mialam to on jets z gory po twojej stronie :P ja z lekarka gadalam o cyckach :P a nie badala oczu hahaha

Gość gość
Jeżeli szukacie dobrego centrum medycyny pracy gdzie wykonamy badania kierowców (lekarsko-psychologiczne) wszystkich kategorii to warto zapisać sobie ten namiar http://medycynapracybielsko.pl w Bielsku Białej.