Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogo pisać jako autora

Dziewczynki pytanie o przypisy mam

Polecane posty

Jak mam napisać w przypisach jeśli korzystam z książki trzech autorów? nie ma napisane pod czyją to redakcją jest:/ jednego pierwszego wymienić, czy wszystkich ?

Gość mała czarna88
Ja wymieniałam w takich przypadkach wszytskich, np. w Psychologia społeczna. Serce i umysł miałam trzech autorów - Aronson, Akert i Wilson

Gość wszystkich trzech

aha dziękuję ;) no ale jak wówczas piszę w pracy powiedzmy " jak stwierdza i co trzech wymieniac Kowlaska Nowak i Lewandowska cos tam cos.. ??

Gość mała czarna88
Chyba musisz zrezygnować wtedy z takiego czegoś (to chyba sie nazywa przypis bezpośredni) i napisać to normalnie a potem dać przypis. Nie wiem czy dobrze sie wysłowiłam :classic_cool:

dzięki, to już to ogarnę jakoś:) ale mam jeszcze jedno pytanie.. jak chcę dać przypis czyjś a on jest też przypisem w tej książce kogoś innego to kogo podaje jako autora tego którego książke mam czy tego na kogo on się powołuje ? i jak wówczas z bibliografią, jeśli tego drugiego, to jego do bibliografii dodaje?

Gość mała czarna88
Ja robiłam tak: Nazwisko autora ksiązki, którą masz rok, strona, za nazwisko autora, ktorego on cytował. Np. E. Aronson 2002 str. 5, za P. Zimardo 1988, albo oszukiwałam, że niby przeczytałam ten cytoewany oryginał i dawałam tylko nazwisko tego prawidłowego autora, a do bibliografii tamtą książkę - jesli wiedziałam jaka to :D