Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takosiaaa

Jak nauczyc dziecko sikac na nocniku

Polecane posty

Gość takosiaaa

Jak nauczyc i od kiedy wogole zaczac. Moja ma skonczone 9miesiecy juz. stoi podparta ale nie chodzi jeszcze samodzielnie.

Gość zaczen od tego
zaczne od tego ze mozesz sadzac dziecko w formie zabawy na nocnik, i wtedy gdy zobaczysz ze chce sie jej kupa. Generalnie jednak dziecko do 18 - 20 mca zycia nie potrafi kontrolowac zwieraczy wiec nie wiem czy cos ci to da. Co prawda zdarzaja sie wyjatki ale rzadko http://www.mamopedia.pl/24-36-mies/wychowanie/nocnik zobacz ta stronke pozdrawiam

Gość lLLAmm
Ja uczyłam już od kiedy zaczęło siedzieć tzn. przyzwyczajałam do nocnika w formie zabawy, żeby później się nie bało siadać.

Gość lLLAmm
Dodam, że moje siedziało już w 5 miesiącu.

Ja także zaczęłam sadzać dziecko na nocnik od kiedy potrafiło samodzielnie siedzieć (pół roku) ale nie było to żadnym zmuszaniem dziecka. Wiadomo że takie dziecko nie potrafi jeszcze wołać że chce ale uczy się do czego to służy

Ja co chwilę pytałam się: "skarbie, chce Ci się siku" i zawsze było, że nie, a i tak pielucha pełna. Jakoś po czasie chyba miał dosyć tego, że się tak pytam i co raz sam krzyczał siku i wtedy sadzałam go na nocnik.