Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spuchnięte stopy

Czy wam teraz w te upały też tak puchną stopy w ciąży????

Polecane posty

Gość Spuchnięte stopy

Jestem dopiero w 11 tygodniu, a od dwóch dni mam spuchnięte stopy koło palców i pod kostkami :o Wiem, że niby w ciąży to normalne, tym bardziej w taki upał i tym bardziej, że mam pracę siedzącą, ale trochę się martwię.

Gość Spuchnięte stopy
Heeeeeejka

Gość róznie z tym bywa
tez tak mam chociaż nie jesdtem w ciąży. U Ciebie to normalne, postaraj się w ciągu dnia wyjśc na krótki spacer. Ja tak robię, kilka minut aby rozruszać kosci;)

Gość ciężarna 30
Nic mi nie mów :)nie dosyć, że spuchnięte to jeszcze bolą , są ciężkie . Paluchy i kostki kwadratowe ale u mnie podejrzewam, że zmieni się to dopiero za 3 tygodnie jak urodzę:)

Gość Spuchnięte stopy
No że pod koniec ciąży to jest normalne to wiem, ale w 11 tygodniu?? Chociaż w sumie moja mama ma problemy z żylakami i puchnięciem stóp i ja też już nawet przed ciążą tak miałam, że jak było gorąco i długo siedziałam, to mi puchły :( Więc uważacie, że to normalne i nie ma się czym martwić?? Bo się naczytałam o zatruciu ciążowym, że wtedy też się puchnie i że to groźne jest.

Gość Mi też puchną
Mi też puchną a w ciąży nie jestem. Ale przy temperaturach w granicach 30 stopni to normalne, tym bardziej w ciąży!!

Gość wiki***
Tak ale upałów nie ma znowu niewiadomo jak długo a pozatym u Ciebie to wczesna ciąża lepiej idż do lekarza i zrób podstawowe badania żeby wykluczyć właśnie zatrucie ciązowe lub co innego

kurcze moze zapytaj o to lekarza. ja jestem w 22 tygodniu i nic mi nie puchnie. 11 to troszkę wcześnie . za to ja mam problemy z oddychaniem - wiec moze każdy ma cos innego. zawsze jednak warto spytać lekarza

Gość Mi też puchną
Jak to nie ma długo, już 3 dzień jest gorąco. Poza tym mówię, że przed ciążą też mi puchły. No ale do lekarza i tak idę jutro, to mu powiem.

Gość Mi też puchną w 13. tygodniu

dziś widziałam w TV jak wypowiadała się pewna Pani jak radzić sobie z upałami w ciąży Moczyć nogi ( stopy ) w ciepłej, ale nie gorącej wodzie. Wtedy ciało będzie miało inną temperaturę, i gdy wychodzi sie na słonce odczuwa się chłodek. I nie suszyć głowy po umyciu. Pozdrawiam.

Gość tentengoss
moze jeszcze jakies rady

Gość ja jestem w 21 tc i tez mji
puchna nogi, szczegolnie w kostkach. W zimne dni bylo ok, ale tylko zrobil sie upał... lewa noga puchnie mi bardziej od prawej, dziwacznie. Gin zapisal mi Cyclo3fort - lecznie objawow zwiazanyhch z niewodolnoscia naczyn zylnych, uczucie ciezkosci nog, bol Do tego zaczynam wcinac natke pietruszki - porada pani z warzywniaka, od razu zauwazyla, ze mam spuchniete nogi :( eh, powiedziala, ze jadla tego sporo bo zalecil lekarz, pietruszka dziala moczopednie, nogi szybciej wrocily do rownowagi. Stostuje tez masc na bazie kasztanowca.

Gość gość
Nie wiem jak to jest ja jestem w 30 tyg ciąży są upały po 30 stopni a nogi mi nie puchną :)