Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lovi

Komary

Polecane posty

Gość Lovi

Drogie mamy pisze do Was bo nie mam już pomysłów na te komary. Wczoraj mojego synka strasznie pogryzly pół nocy nie spał proszę o jakies rady dokladnie chodzi mi o to czym smarowac opuchniete i swedzace miejsce a także czym tych krwiopijców odstaraszać. Z gory dzieki

Gość Za granica wcale nie ma raju
Kup FENISTIL w aptece,to jest zel po ukaszeniach,idealny.Na łózeczko na noc nakladaj firanke.Ja tak robie,Kup do kontaktu OFF albo cos w tym stylu.Ja kupuje i dobry jest

Gość ewi.bb
a dlaczego dopuscilas by pogryzły? z komarem nie umiesz sobie poradzic???? moskitiera na okno kosztuje kilka zł. jej zalozenie to 5 minut. a o sprayach slyszałas? off np? ugryzienia fenistilem sie smaruje (do kupienia w aptece)

Gość zabaho
Papierowe Nożyczki możesz podać linka do tej emulsji firmy EVA?? A do autorki, moje dziecko też ugryzły 2 komary i nie zawsze da się upilnować.na ramieniu został spory odczyn i mam nadzieję, że zniknie bez problemu, bo wygląda jakby ktoś mu malutka bańkę postawił. Firma chicco ma takie fajne sztyfty po ukąszeniu, a w aptece mozna kupić tak jak ktoś pisał fenistil, albo inny żel czy maść.

Gość zabaho
A wapno najlepiej bezsmakowe;)

ja polecam takie kratki - nie tylko na komary ale inne owady - nie czuc ich zapachu, wystarczaja na kilka miesiecy i rewelacyjnei chronia - u mnie nie ma komarow nawet, jak ciagle mam otwarte okna i pozbylam sie kiedys mrowek (jak mialam z tym problem), a tu link do nich: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ogrody.opole.pl/img.php%3Fi%3Doferty_foto/globolpl.gif%26x%3D140&imgrefurl=http://www.ogrody.opole.pl/%3Fgo%3Ddzial%26master%3D11&usg=__9H2ubL6570QlXSu6D2SEzo8KmBU=&h=162&w=100&sz=13&hl=pl&start=4&um=1&itbs=1&tbnid=NtbW9O9fOdc3qM:&tbnh=98&tbnw=60&prev=/images%3Fq%3Dp%25C5%2582ytka%2Bprzeciwko%2Bkomarom%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26tbs%3Disch:1 to ta f-my GLOBOL

Gość antykomarzyca
Kup moskitierę , to chyba jedyny skuteczny sposób. Ja wczoraj powiesiłam w oknie i całą noc spałam przy otwartym. Polecam. Żadnej chemii, offów i innych specyfików. Jestem w ciąży a poza tym mam alergię na kosmetyki więc wolę nie ryzykować. W tym roku nie da się okna otworzyć, całe chmary latają.

Gość martuuulka
Kup raida do kotaktu ale nie włączaj w pokoju dziecka tylko w łazience i zostaw uchylone drzwi.

Gość Raida to nie raczej
bo capi i srednio dziala. Ja mialam Globol (teraz inna nazwa jest ale opakowanie podobne), Catch czy Bros... Raid jest mocno przereklamowany... A siatka w oknie nie do konca sie sprawdza, bo komary nie tylko przez okno wlatuja. Czasem jakis jeden sie zapodzieje... i tez swedzi :/

Gość w domu mamy catch do pradu
a na podworku pochodnie wieczorami palimy pzreciw komarom :) jak jzu cos nas ugryzie to fenistil;

Proponuję olejek waniliowy - taki do ciast. O ile maluch nie ma uczuleń... Ja tego używam w lesie i działa... Możesz spróbować jeśl się boisz chemii.. /choc to tez chemia :)

Gość bukaa
Polecam puder w płynie, taki który stosuje się przy ospie, zresztą w zastosowaniach są również podane ukąszenia owadów.

a ja slyszalam,ze krzaczki pomidorow odstraszaja komary...w tym roku robie test-poki co jedynie raz jak posiedzialam na dworze to sie uciely,a sypialnia czysta...ale wciaz czekam az zrobi sie cieplo,czy wtedy tez bedzie dzialalo