Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie obrotny

obrotność

Polecane posty

Gość nie obrotny

Tak się zastanawiam nad sobą potrafię niemal wszystko naprawić... Ale nie potrafię zdzierać $. Np ostatnio znajoma była w serwisie i za wymianę głośniczka chcieli od niej 100pln.. Koszt głośniczka max 5pln Często takie pierdoły robię i zawsze mówię żeby mi ktoś wino kupił.... choć sam nie pije... Mam całą szafę wińsk.... Ma ktoś jakiś pomysł jak się nauczyć zdzierać??

Gość ewelina318
przed naprawą powiedz, że będzie to kosztowało ileśtam to ludzie będą przygotowani na płacenie

Gość nie obrotny
mi tu raczej chodzi o moją głupią moralność np ten głośniczek to odkręcenie 4 śrub podważenie starego wciśniecie nowego i zakręcenie śrub max 10 minut pracy... zresztą w ogóle nie umie wołać kasy

Gość kobietka :)
ja mam tak samo, prowadze sklep i nie mam sumienia rzucic konkretnej ceny... i pracownikom w sumie to też dużo place w konsekwencji zostaje mi nie wiele więcej niz takiej pracownicy... nie mam głowy chyba do interesów...

Gość nie obrotny
wiesz tu właśnie chodzi o tą zawieralność... weźmy np tapetowanie natryskowe: koszt maszyny 1 tys pln koszt za m2 najtaniej na allegro 12 pln realnie ok 20pln Twoje koszty ?? nic ewentualnie gruntowanie okolo 5 - 20pln za 35m*2 Zarobek dajmy na to pokoik 4*4 m 2,30 wysoki= 36m2 pow bez sufitu = 720pln Zarabiasz 700pln za pokoik i max 5h pracy - koszt dojazdu 1 pokoik dziennie * 20 dni = 14 tyś brutto wliczasz sobie paliwo autko i podatek i ci się zwraca :) Rozumiesz o co mi chodzi ?? Że ja nie potrafił bym tak zdzierać tylko powiedział bym 100wke I takie ździerstwo jest na wszystkich usługach... Sklep mogę prowadzić :) Dajesz na produkty marże 15 % i jedziemy... ale sklei tu mamy wyzysk pracownika w stylu każdy pracujacy pensja minimalna a reszta dla ciebie.. po prostu chyba się na bajkach wychowałem :)

Gość Wolvfram
znam takie osoby, bardzo często coś tam naprawiają aby sobie i innym udowodnić, że można naprawić urządzenie, które nadaje się do recyklingu albo jakiejś emerytce się zepsuł młynek do kawy lub odkurzacz, wiadomo że emerytkę nie stać na nowy sprzęt, więc trzeba pomóc i naprawić , często na zasadzie satysfakcji :)

Gość nie obrotny
to nie tak :) Można by rzec ze jestem elektronikiem ale to trochę bardziej skomplikowane ... Podam ci przykład jakieś urządzenie od hiv itd Większość tego typu urządzeń ma jakiś czas działania po którym włącza się error musi przyjść serwisant i wykasować error :) i w zasadzie tyle... co najwyżej przesmarować silniczki... przedmuchać / wymienić rurki i tyle.. Max koszt 50 - 100pln Cena dla szpitala np kilkadziesiąt tyś pln....... I nigdy w życiu nie potrafił bym takiej faktury wystawić na szczęście to nie moja dola.... O tym mówię a nie o naprawianiu jakichś zepsutych młynków :) U wujka w garażu. Np reballing koszt to 200 - 300pln dla osoby. Fizycznie max 30 pln I tak jest w każdych usługach właśnie... A im bardziej państwówka - szpitale itd tym wyższe zawyżanie ceny.