Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaalynOowa

Dziewczyny czy mozecie mi pomoc?

Polecane posty

Gość MaalynOowa

Mam strasznie bolesna miesiaczke i juz nie wiem co mam z tym robic ;/ nie daje rady. Kiedy tylko dostaje okresu to mdeje, mam drgawki, wysoka goraczke, wymiotuje i mam tak silny bol brzucha ze musze chodzic na szpital ( zazwyczaj pogotowie po mnie przyjezdza, bo nie mam sily z lozka wstac). Juz sobie rady nie daje, a lekarze nie wiedza co mi jest ;/

Gość kika00
no to próbuj nadal jeździć do lekarzy ginekologów...Musi być jakieś wytłumaczenie tego co się z Tobą dzieje..

Gość MaalynOowa
Tylko wlasnie nie wiadomo, bylam juz u wszystkich w moim miescie ;/ Jedno co stale slysze to ' Jak Pani urodzi to powinno przejsc' tylko co mam sie spier*olic po to zeby mnie brzuch nie bolal? bez sensu, a dziecko z czego utrzymam? Ja jeszcze sie ucze i nie zamierzam ze szkoly rezygnowac

Gość ałaałaął
Witaj w nieszczęsnym klubie :O Właśnie dziś mnie to dopadło, wypiłam większą dawkę leku niż powinnam, a jak to nie pomoże to przedawkuję.

Gość kika00
a brałas jakies tabletki?MOże one Ci pomogą?

Gość MaalynOowa
a powiedz mi jaki lek stosujesz? bo ja juz na ketanolach jade ;/ i to po kilka dziennie, raz przedawkowalam to czulam sie jak po herze jakiejs hehe, dzisiaj tez dostalam wlasnie

Gość gracha
dziecko nie zawsze pomaga,mi nie pomogło niestety

Gość MaalynOowa
Kika00 --------> ketanol, ibum, naproxen, ibuprom, pyralgin, wszystko przeciw bolowe, nawet ketanol setki biore i juz nie pomaga

Gość ałaałaął
Też brałam ketanol, a teraz biorę nimesil. Kiedyś też już go przedawkowałam i czułam się jak naćpana (miałam omamy wzrokowe) Ketanol już mi nie pomaga.

Gość erre
moze masz endometriozę albo adenometriozę. idź do ginekologa

Gość MaalynOowa
No wlasnie z tym dzieckiem to jakis mit musi byc, kilka z moich znajomych tez ciezko przechodzi miesiaczke , no i urodzily dziecko ( w niektorych przypadkach nie jedno) i nic. jeszcze gorzej boli ;/

Gość jmf94rfjreugf
wiekszosc dziewczyn ma takie miesiaczki ja tez, mozesz wybrac tabletki anty ale odradzam sama ich nie biore, ale tak samo z siebie to nie porzejdzie no wlasnie tylko jak sie urodzi dziecko ale nie na kazdego to dziala ale na wiekszosc osob tak, tak to pozostaja tylko leki pyralgina, ibuprom duo.... ja je biore i nadal sa bole mniejsze ale sa juz tak pare dobrych lat taka natura kobiety

Gość MaalynOowa
Nimesil biore tez, taki do picia? erre----> ginekolog sam nie wie o co tu chodzi ;/

Gość ałaałaął
MaalynOowa, widzę że naprawdę mamy podobnie. Mam pytanie. Czy w trakcie przypływów bólów masz czasem ochotę już to wszystko zakończyć? ja dziś znów tak miałam. Nie mogę tego znieść, że nigdzie nie mogę znaleźć pomocy i jestem skazana na te bóle.

Gość ałaałaął
Nimesil biore tez, taki do picia? tak

Gość MaalynOowa
ibupromy to juz wszystkie rodzaje mam hehe, pyralgina, ketanol no wszystko. Jak zrobie taka mieszanke wychuchowa to przestaje bolec ale ja jestem wtedy nie do zycia nie kontaktuje.

Gość MaalynOowa
erre---> a co to jest endometrioza?

Gość ałaałaął
Moja ginekolog powiedziała, że mogę mieć endometriozę (inaczej gruczolistość) Jednak stwierdziła, że chce najpierw "poeksperymentować" na mnie z hormonami, które nic nie pomagają :o Kolejnym podejściem byłby stół operacyjny, a to bardzo nie opłacalne i długotrwałe wyjście. Dlatego wiem, że będę już zawsze zdychać :O

Gość MaalynOowa
wlasnie czytalam o tym. ale jak lekarz moze tego nie zauazyc? I wiecie co teraz sobie zdlalam sprawe ze moge byc na to chora, bo kilka razy w dni plodne kochalam sie z moim facetem do konca, i ani razu nie bylo tak zebysmy wpadli, moze ja juz bezplodna jestem przez to? ;/ Fuck

ale masz myslenie.... moze ty masz torbiel i ona sie powieksza dlatego masz taki bol, jak hormony nic nie daja to idz na operacje bo predzej czy pozniej pęknie i wyladujesz w szpitalu na sygnale, jak ja to wszystko czytam to dziekuje bogu ze trafilam na super lekarza, jestem po laparoskopii i dzis mam 1wszy dzien okresu bez tego cholernego bolu gdzie lezalam na lozku i ryczalam

Gość MaalynOowa
ale to da sie wyleczyc? bo nie doczytalam. Ja hormonow nie chce bo od tego sie strasznie tyje, zaczynaja bardziej wlosy na rekach i nogach rosnac ;/

Gość ałaałaął
Mogli nie zauważyć tej choroby. Endometriozę można wykryć przez laparotomię/laparoskopię (operacja) co jest kosztowne, więc nie zawsze jest podejmowana decyzja o skierowaniu na takie badania.

jesli masz endo to na poczartku musisz brac hormony no chyba ze cchesz co chwile byc w szpitalu i miec operacje, torbiele powracaja jak sie nie stosuje hormonow bo endometrioza to zaburzenia hormonalne i to nieleczone prowadzi do bezplodnosci wiec nie wiem czy wolisz byc bezplodna czy przytyc pare kg, ale to nie zawsze bo jak dobierze sie dobrze hormony to nie ma zadnego tycia a tylko tak da sie pozbyc calkowitego bolu podczas okresu

Gość włsaśnie zgas światło
robiłyście badania poziomu hormonów?

endometrioze mozna zaczac podejrzewac juz poprzez usg, mi lekarz od razu to powioedzial, ale racja ostateczny wynik daje laparoskopia i badanie histopatologiczne, no ale ja nie zaluje, zaczynam nowe zycie, nawet jesli sie okaze ze mam endo to zaczynam sie leczyc i koniec z wyciem w poduszke podczas okresu

Gość ałaałaął
Jak mi się skończy teraz okres, to ponownie się wybiorę do ginekologa. Jeżeli znów będzie "eksperymentować" to zmienię lekarza. Co jest trochę uciążliwe, ponieważ to już będzie 4 ginekolog :O