Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świnkomaniaczka

świnka morska-paraliż-pomóżcie!

Polecane posty

Gość świnkomaniaczka

Proszę, pomóżcie. Moja świnka jeszcze wczoraj i dzisiaj do południa była zdrowa,biegała,chrumkała sobie cicho i było wszystko w porządku,za to przed chwilą gdy wypuściłam ją z klatki zauważyłam,że przednią prawą łapkę trzyma uniesioną i się na niej nie opiera.Wzięłam świnkę na ręce,kostki nie są złamane,rany żadnej nie ma,świnka w ogóle nie protestuje.Łapka jest ewidentnie bezwładna,świnka jej nie wyszarpuje.Co jej jest?

może sobie coś wbiła :I, jak do jutra jej to nie minie to idź z nią do weterynarza

Gość świnkomaniaczka
świnka nic sobie nie wbiła bo świnki reagują na ból, a ona jakby w ogóle nie czuje dotyku w tą łapkę...

Mojej kiedyś wysiadły tylne łapki. Z tego co pamiętam, przepisano jej witaminę C w kroplach. Idź do weta

Gość świnkomaniaczka
Szopenowa -> moja Łatka nie ma typowego paraliżu, tylne łapki są w porządku i grzbiet również. żadnej rany zaś nie widzę, poza tym świnka nie skarży się. Nie wiem co może jej być, a weterynarze niechętnie przyjmują świnki, uważają chyba, że takie zwierzątka krótko żyją więc nie ma po co ich ratować... :(

Niom, moze to byc tenbrak wit C, bo przcież świnki jej same nie produkują - muszą ją koniecznie trzymywac w pożywieniu!! biedactwo :( Nie martw się, wydobrzeje, tylko idź do dobrego weta... Najlwpij do takiego od małych zwirząt - mozesz poszukać opinii na necie.

Gość bhuuu
może ma raka?

Gość enwteyyt.duifh
żeby świnka nie grzebała to by łapki nie złamała ha ha eh stare przysłowie