Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awerfewrgrthgwrt

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość awerfewrgrthgwrt

chce zrobic kolczyk w pepku. jak długo sie goi?? wiem ze u kazdego inaczej ale tak mniej wiecej. wiecie.. od..do...:) myslicie zze to dobry pomysl robic go teraz w "lecie"??

Gość Stara Szpyra
Goi się jakieś 5 m-cy. Strasznie się papra a potem pępek zamienia się w gnijącą dziurę. Zrób sobie lepiej w uchu.

nie dobry pomysł...ogólnie porządnie się goi około roku...ja robiłam pod koneic sierpnia 2 lata temu do z głowy miałam opalanie z kolczykiem na wierzchu i pływanie to już wg...ja bym zrobiła jak już bd chłodno, będziesz miała na za rok ; )

Gość mała czarna88
Ja zrobiłam na początku lub końcu maja parę lat temu. Podczas wakacji, które zaraz potem sie rozpoczęły nie poświęcałam kolczykowi więikszej uwagi, opalałam sie normalnie, później też kąpałam w jeziorach etc. Pępek wygoił mi się szybko i nic się nie paprało, mam go do teraz.

Gość pewnie cie nie pociesze ale
ja na wiosne zrobiłam sobie Nie wolno było tylko nosic ciuchow obcisłych Smarowałam spirytusem i tribiotikiem Wygoiło sie po 2- 3 miesiacach troche sie paprało jak zmieniłam kolczyk i musiałam wrócic do tego który miałam oryginalnie włozony Takze nie martw sie Bedzie dobrze jak bedziesz dabc o to miejsce

Powiem jedno: gówno prawda. Kolczyk mam od roku i mi się wszsytko szybko zagoiło po ok 1,5 mca. Robilam go sobie w czerwcu, a ponad to zaczerwienienie utrzymywalo mi sie przez 2 tyg. Jak chcesz kolczyk to zrób sobie teraz i nie zaluj pieniędzy na fachowe przekucie, ponieważ w innym przypadku bedzie Ci się babralo. Lato to najlepszy moment z racji tego, że skora będzie caly czas oddychać, nie bedziesz o nic zachaczala jak w przypadku zimowych swetrów. I pamietaj! Nie przemywaj spirytusem, bo zawiera w sobie alkohol, który pomimo, że denzynfekuje to i spowalnia gojenie się, pieczenie itd. Stosuj sól fizjologiczną, ktora jest naturalna dla ciała. Przez pierwsze 3 dni noś opatrunek na pepku, aby żadne zanieczyszczenie sie nie wdało. Kolczyk w pępku to ładna ozdoba, szczegolnie na opalonym i szczuplym ciele. Pozdrawiam.

Gość majkaa99
ja tam zrobilam go na wakacjach pare lat temu. a ze bylam wtedy nad morzem to jak moglam sie nie kapac czy opalac?;) samo sie zagoilo, nie mialam z nim zadnych problemow. teraz tylko sie zastanawiam czy czas juz sie go pozbyc.bo mam 24 lata, a kolczyk od ponad 8 lat

Gość ktowidzialiwiee
pewnie cie nie pociesze ale