Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika-> weronka

co na komary, ...

Polecane posty

Gość Weronika-> weronka

co stosujecie na komary?

Gość olejkoooowwwwa
ja sie smaruje na noc aromatem waniliowym do ciast na noc - uslyszałam że pomoga, no i w sumie na razie jest w miare, przynajmniej mniej niż zawsze:)

Gość komarowa panna
w mieście to jeszcze jest znośnie - ale jak jadę do rodziców - pola, łąki i strumyki wokół i roje komarów, nawet rano, w południe, a najgorzej jest wieczorem... nie wiem co kupić by było tanie i skuteczne. Tanie czyli do 10 zł max.

Bardzo dużo czytalam o cytroneli- to jest roslina o zapachu podobym do cytryny. Zapachu tego podobno nienawidza komary. Znalazlam na allegro olejki eteryczne o tym zapachu. Natomiast w sieci znalazlam poradę, aby takiego olejku 5 kropelek dodać do łyżki oleju i tym sie smarowac - w odkrytych miejscach. Kupilam sobie ten olejek, i czekam na listonosza. W niedzielę bede miala okazje wyprobowac jesli tylko do niedzieli go dostane. Dam znać! A planuję sobie też olejek ten wkroplic do wody i wlac do malego rozpylacza, żeby się co jakiś czas tym pryskac jak cos. Zobaczymy

Gość zostaje zamawianie przez neta
Autan jest biały żółty i chyba jeszcze czerwony :) bardzo chwalony środek przez leśników no i mustidose drogie dość bo w granicach 15-30zł ale skuteczne średnio12 godzin nie tylko na komary ale gzy końskie muchy kleszcze jeszcze taki apteczny preparat asioo! też dobry a off nie zawsze skuteczny acha komary nie znoszą mydłą siarkowego (to dla tych uczulonych i np z trądzikiem)

Gość MarcelinaJ
Ja na komary zawsze mam Fenistil. Jest dostępny w żelu albo w kroplach. Wcześniej stosowałam coś innego, nie pamiętam już nazwy, ale nie był to zbyt dobry środek. A na Fenistil trafiłam przypadkiem jak robiłam zamówienie na Prim24, akurat był w promocji to dorzuciłam, bo mieliśmy jechać na wakacje i robiłam duże zamówienie środków do opalania, kremów, plastrów itp, a na takim wyjeździe bez środka na komary ani rusz! :)