Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PFPFPFPPFPF

Pomóżcie rozwiązać problem

Polecane posty

Gość PFPFPFPPFPF

Dziewczyny pomóżcie mi rozwiązać problem słabych dochodów salonu kosmetyczno-fryzjerskiego.Co mam zmienić w urządzeniach,położeniu,personel

Gość prażynkakakakaaa
moze jakies tanie zabiegi dla włosów czy promocje no nie wiem.. lepiej strzyż ludzi moze.. albo milej obsługuj, czasem połozenie salonu moze byc złe.. sama nie wiem co doradzic jako klientka

Gość to kwestia reklamy
nadrukuj ulotek, niech pracownicy maja 'dyzury' i roznosza przez kilka godzin w centrum miasta. Poza tym - taki mój pomysł - załóż sobie kanał na youtube, na którym będziesz prezentowała różne fryzury lub stylizacje paznokci - nie musi być widać twojej twarzy itd. przybedzie ci ogladaczy - pozniej podasz adres salonu i masz ludzi co wlaza oknami i drzwiami!

Gość Jantar1970
Musisz chyba trochę więcej napisać. Czasami problemem jest lokalizacja ( a to trudno zmieniać ) a czasami personel. Jeśli jesteś zainteresowana rewitalizacja swojego salonu musisz zapytać ekspertów. Radzę Ci zajrzeć na stronę www.doris-dorin.com , gdzie w zakładce " dla profesjonalistów" znajdziesz usługę polegająca na pomocy przy tego typu problemach. czasami wystarczy zmienić naprawdę niewiele ( np. wprowadzić nową usługę lub preparat ) a dzieją się cuda. Na stronie znajdziesz też adres - opisz sytuacje a rozwiąznie na pewno się znajdzie. Częstą przyczyna niepowodzeń to personel ( niska motywacja ).

Gość aniolek1973
polozenie nie ma znaczenia wazne zeby wnetrze bylo przytulne,gdzie ja mieszkam jest na przedmiesciu i pracuje wiecej niz jakikolwiek salon w centrum miasta urzadzenia mysle ze majac salon juz masz odpowiednie jezeli chodzi o kosmetyczny to i tak najwieksze wziecie ma: depilacja, oczyszczanie , manicure, pedicure, solarium takze nie potrzeba niewiadomo czego, oczywiscie trzeba byc dobrym w tym co sie robi, zeby klijeci wychodzili zadowoleni z uslugi i ceny, ale b.wazne i mysle najwazniejsze jest podejscie tzn. charakter otwarty, gadatliwy, uprzejmy, sloneczny, trzeba umiec "podlizac sie" do klienta, kto przychodzi do salonu to jak na wizyte do psychiatry polaczonej z pieszczotami, trzeba przekonac klienta ze jest naj,naj,naj......tak zeby wyszla od was najwieksza brzydula przekonana ze jest naj,naj..rozpieszczac klientow na specjalna okazje jakis prezencik, dla stalych klientow zabieg gratis,jest mnostwo zeczy co mozna zmienic wystarczy fantazja

Gość fryz i kosm
dla mnie jako klientki wazna jest czystość w gabinecie oraz schludny wygląd personelu .Lubię umowić się na godzinę i nie czekać .Miło jest otrzymać coś do picia.Gabinet musi mieć swoj klimat,ładny wystroj .dobrze jak na widoku są świadectwa ,dyplomy ,kursy ,nagrody -zdobyte .Może ogłosisz się w lokalnej prasie? jakieś promocje dla uczniow,emerytow,

Gość jenk
Karta stałego klienta i np .co ktoraś wizyta ze znizką .Aż mnie mdli od tych wypowiedzi o włażeniu klientowi w d..ę .Uciekam od takiego fałszu gdzie pieprz rośnie,nigdy nie zwierzam się fryzjerce i nie nawidzę jak gada jak najęta

Gość aniolek1973
Jenk we wszystkim jest umiar i tez we wchodzeniu w d..e bez mydla tylko kto jest cwany i przebiegly sie przebije a znizki to teraz sa wszedzie i to nic nowego a personel musi poznac klienta i zadecydowac jak sie zachowac w stosunku do niego jak ty jestes skryta to nikt nie bedzie pieprzyl od zeczy i w tym sens kazdy lubi co innego