Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HanaSzatana

wystapienia z kosciola

Polecane posty

chcialam wystapic z kosciola, bo nigdy nie wierzylam i watpie ze uwierze,ale mam pytanie- czy jesli juz nie bede chrzescijanka, to bede mogla chodzic na religie? Wiem ze to wyrachowane,ale za rok bede w klasie maturalnej i ocena z religii mi ladnie podniesie srednia. czy wystapienie z kosciola automatycznie sprawia ze nie moge chodzic na religie?

Jeżeli dokonasz aktu apostazji to automatycznie jesteś ekskomunikowana, a zatem nie możesz chodzić na religię, przystępować do sakramentów itd.

Gość ale ty jesteś dekiel
jak nie wierzysz to powinno ci wisieć czy należysz czy nie należysz, a nie takie pozy odwalać, co, pewnie słuchasz iron maiden i bardzo chcesz być mroczna i pokazać babci że bozia jest błeee...

ja mam chrzest i komunię, i nie wierzę w boga, nikt mi się nie każe modlić, no i czy dzieje mi się krzywda że gdzieś tam mam wpisane że jestem katolem??

ale ty jesteś dekiel to chyba normalne, że osoba niewierząca nie chce być kojarzona z KK? Dlatego ja czekam aż skończę szkołę. Poza tym na religii największe jaja są :P

Na religie chodzic moze, bo to religia - powinni uczyc o każdej religii. Z tym, ze nie wiadomo jak odniesie się do tego ksiadz prowadzacy zajęcia. Aby dokonac aktu apostazji musisz miec ukonczone 18 lat (chyba dowod tez jest wymagany).

Gość ja też mam takie kryzysy
Występując z Kościoła raczej nic wspólnego nic już z nim nie masz. A co do religii, to nikt Cię z klasy nie wyprosi, ale jeżeli katecheta dowie się, to nie wiem czy nie zacznie robić Ci problemów z tegoż powodu.

iron maiden lubie, jak inne starości:) nie mhroczna,wrecz przeciwnie bardzo wiosennie wygladam:) babci nic do tego. ja nie czuje potrzeby bycia chrzescijnka. szczerze uwazam,zee to jakis ciemnogrod,mamy XXI wiek a wy jeszcze w takie cos wierzycie. we wrozki,krasnale,elfy i duchy tez?:D I czytaj ze zrozumieniem-NIE PYTAM CO O TYM SADZISZ, BO GOWNO CIE TO OCHODZI tylko czy moge chodzic na religie. w takim razie czekam rok;p

a ja sądzę żeś dekiel... pierdolić się z papierkami zamiast olać i mieć w dupie

Gość OOOOOczy
przepiszą cie automatycznie na etyke :)

jakie pierdolenie sie z papierkami. W przeciwienstwie do Ciebie idioto nie sprawia mi to trudnosci napisanie jakiegos dokumentu ;]

sama jesteś idiotka, pozer i dekiel, kindermetalek albo emos, która chce koleżankom pokazać że jest fajna i mroczna.. dupo wołowa

Ja tam się nie zdecydowałam na apostazję bo nie zapisywałam się do tej instytucji, więc i wypisywać się nie będę. Nie walczę z KRK, po prostu nie należę. Na religię możesz chodzić, podobnie jak możesz (teoretycznie, jeśli jest taka opcja) wybrać lekcje etyki zamiast religii nawet jeśli jesteś katoliczką. U mnie w liceum siostra powiedziała że mogę na lekcje przychodzić, po prostu posiedzieć żeby nie czekać na korytarzu (z różnych przyczyn, istotnych, to była alternatywa). Nic mi się nie stało, do modlitwy w liceum nikt nas nie zmuszał, religia była prowadzona przez bardzo otwartą i tolerancyjną kobietę (już mniej tolerancyjna była nasza "świecka" wychowawczyni). Tak, możesz chodzić na religię, z tym że obowiązują Cię takie same zasady jak każdego (do praktyk katolickich nie mogą zmuszać). U mnie w liceum akurat religia była ok, poznawaliśmy różne odłamy chrześcijaństwa i inne religie.

i tak jesteś gówniara i ni chuja zrobisz bez dowodziku...

pozerem bym byla,gdybym jak wiekszosc spoleczestwa odwalala swieta i chodzila do kosciola 2 razy do roku. widac,ze naprawde masz nudne zycie skoro siedzisz na forum i wpieprzasz sie w sprawy o ktore n ikt cie nie pyta,smieciu:)

Znacznie łatwiej wstąpić niż się wypisać..spróbuj to zobaczysz

a ktoś mi każe łazić do kościoła i obchodzić święta?? w święta to jadę do baburki się najeść i nie żałuję nigdy... klempo młodociana

w sumie róbta se co chceta.. jebać.. nie udała mi się próba ukazania ci bezsensu tego czynu...

Gość zmjhff,,,'.o
ooooooooooo, krab tu jest. he he he a gdzie banko?????? na pewno też sie tu pojawi znam was z innego forum i raczej nie miło was wspominam

Gość zmjhff,,,'.o
no, mówcie coś