Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwaga na sj

Uwiedli naszą 17-letnią córkę

Polecane posty

Gość uwaga na sj

. ..Pragnę podać do publicznej wiadomości krzywdę, jakiej doznała nasza rodzina ze strony świadków Jehowy. Otóż uwiedli oni naszą 17-letnią córkę jedynaczkę, która uczęszczała na ich zebrania, a nas okłamywała, tając przed nami całą rzeczywistość. Świadkowie Jehowy zorganizowali jej ucieczkę z domu, meldując ją u siebie czasowo. Nadzorca zboru, do którego przystała - R. M. [podane w pełnym brzmieniu nazwisko], powołał się na słowa Pisma Świętego i kłamał, stawiając nam zarzuty, że dziecko było bite, maltretowane, a nawet torturowane, i dlatego uciekło z domu". Jest to wielkie kłamstwo, bo my naszej córki nigdy nie uderzyliśmy. Dlaczego on nie powiedział jej, widząc mój ból i męża: Dziecko, idź do domu z rodzicami? Czy oni zasługują na szacunek, wyrządzając nam taką krzywdę, podobnie i innym ludziom? Córka pod ich wpływem wyrzekła się nas - swoich rodziców - i uciekła z domu, w którym wszystko było dla niej. Zerwała ze szkołą, choć uczyła się bardzo dobrze, i teraz błąka się po obcych kątach świadków. W jej sercu zamiast miłości jest nienawiść do rodziców i do wszystkich ludzi ze świata, tj. do nie należących do świadków Jehowy. Nie możemy pojąć, że córka tak nie do poznania się zmieniła. Przez świadków Jehowy straciliśmy naszą jedyną córkę, której zmarnowali w życiu najpiękniejsze lata, możność wykształcenia i zaślepili ją tak, że ona nie widzi rzeczywistości. Nie sposób opisać tego wszystkiego, co przeżywamy. Mąż w ciągu trzech dni stał się siwy, a ja coraz bardziej podupadam na zdrowiu. Dla nas, rodziców, los jedynej córki nie jest obojętny. Walczymy o nią różnymi sposobami, ale na razie bez skutku. [...] (Z innego, późniejszego listu p. Bogumiły B.) Bardzo się cieszę, bo dzięki dobrym ludziom zdobyłam adres mojej córki uwiedzionej przez świadków. Mieszka z mężem w wynajętym pokoju. Jego rodzice są katolikami i też nie mogą się pogodzić z tym, że ich syn stał się świadkiem. Cieszy nas to, że oni jako katolicy nie chcą mieć nic wspólnego z jehowitami, tzn. nie chcą przynależeć do nich. Po odwiedzeniu jego rodziców, napisałam do córki, lecz jednocześnie ona napisała do mnie, wyrażając pragnienie ponownego kontaktu z nami - rodzicami. Wkrótce potem pojechałam z mężem i długo rozmawialiśmy. - Kim jest moja a córka będąc u świadków Jehowy? Otóż jest ona tanią, a raczej darmową siłą roboczą, zwykłą kolporterką kolorowych czasopism Strażnica i Przebudźcie się! - Dla kogo ona pracuje? Dla brooklyńskiej korporacji akcyjnego towarzystwa biznesmenów, którzy cały swój kapitał dzielą pomiędzy 400-osobową ekipę postawioną na szczycie hierarchii tej organizacji. Modlimy się gorąco, aby obydwoje zobaczyli swój błąd i czym prędzej powrócili do Kościoła, którego się wyparli. Bogumiła W. B., Poznań

Ona już przepadła:( Ci ludzie nie mają żadnych ludzkich uczuć, prócz miłości do boga:( Znałam taką jedną, która się śmiercią własnego dziecka nie przejęła, bo pan tak chciał. Dziecko potrzebowało transfuzji - na którą nie pozwoliła:( Straciłaś córkę, ona już na oczy nie przejrzy. Znam tych ludzi dobrze:o Są źli.

Gość ollllllllllllllka
a napewno są to swiadkowie Jehowy? miałam koleżankę takiego wyznania i raczej nie zachowywała sie specjalnie dziwnie.Tutaj opisujesz jakas sekte,choziaz w sumie niewiele miałam wspólnego z wyznaniem świadków Jehowy,znałam tylko tą dziewczynę,a nasze realacje opierały sie na braku tematu o religii.

Gość jjuuhhh
jehowych na stos

Gość matacz...
powielasz temat juz tu był - po co ? pilnowac trzeba było , a nic złego by sie nie stało .

Gość cdsd
moze to jakas sekta była.. ja mam sasiada jehowy ale całkiem sympatyczny i nie szkodliwy dla srodowiska

Gość motyl i skafander
ale jak too? wspolczuje Ci strasznie! nigdy nie wierzylam w takie historie ale jak widac to prawda..

Gość ollllllllllllllka
no mi też wygląda to na jakaś typową sektę

Gość nowa gracha
znam kilku Swiadków Jechowy(dość dobrze),nigdy się z czymś takim nie spotkałam,trudno mi w to uwierzyć....

Gość lolypopek
nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. nigdy w niej nie byłam i chyba jestem za młoda by kogos osadzac. a czy nie dało by rady wyciagnac ją stamtad siła nawet jelsi mielibyscie zatrudnic ochrone i włozyc ja na kilka miesiecy do jakiejs izolacji? wyziezc? lub na leczenie? tak nie dałoby sie? nawet jelsi by was znienawidziła i opierała sie i cierpiała, to koniec konców moze by wyszło jej na zdrowie i by wyszła z tego i byłoby dobrz. co??

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie wierze ze jehowy mogli by tak to sa naprawde dobrzy ludzie i katolicy im do piet nie dorastają wiec nie opowiadaj bzdur tylko pisz prawde ze córeczka w sekte trafiła

Gość najlepsze horrory to zycie
http://www.youtube.com/watch?v=xb2Njz0gCZQ&feature=related jak manipulują ludźmi Oto kilka przykładów wybranych z ich literatury: Religia jest narzędziem szatana! Aby z chrześcijanina uczynić świadka Jehowy, należy wpierw obrzydzić mu jego własną religię. W tym kierunku ..Strażnica"' uczyniła bardzo wiele i osiągnęła swój cel: wpoiła świadkom Jehowy nienawiść i pogardę dla religii w takim stopniu, że nie mogą już oni stać się chrześcijanami, Ideologia pretendująca do opanowania mas musi umieścić w swym programie walkę z religią. W jaki sposób „Strażnica" potrafiła zohydzić religię w umysłach czytelników jej literatury. Wystarczy przejrzeć książki: Wrogowie. Religia. Wywyższenie I, II, III i wiele innych, aby poznać subtelne konstrukcje 'logiczne służące temu celowi. Najczęstszym trikiem „Strażnicy" jest przyklejanie wrogom odpowiedniej etykiety W wypadku religii taką etykietą jest słowo Babilon. Brzmi wystarczająco tajemniczo, aby wywołać podziw prostaków. Jeżeli się powie, bez żadnych dowodów zresztą, że Babilon symbolizuje wszystkie religie świata, to reszta jest już prosta. Babilon jest na usługach szatana, więc i religie są religiami szatana. A ponieważ szatan jest najgorszym wrogiem Boga i człowieka, więc i religia jest najgorszym wrogiem Boga i człowieka. W * ten sposób wywraca się kota do góry nogami, gdyż słowo religia zawsze i wszędzie oznacza stosunek do Boga i to stosunek czci. Lista zarzutów i oszczerstw, rzucanych na religię, jest wprost fantastyczna: wielka nierządnica, diabelska religia, narzędzie szatana, nieprzyjaciel rodzaju ludzkiego, sidło, grzech opętania, diabelskie nabożeństwo, zapoczątkowana przez diabła, używana przez diabla itd., itd. - wszystko to znajdziecie w publikacjach Towarzystwa Strażnica.

Gość najlepsze horrory to zycie
Także kościół rzymsko-katolicki. Zarzuty przeciwko kościołowi czy religii rzymskokatolickiej dadzą się sprowadzić do następujących: pogański Rzym przekształcił się w Rzym papieski, Używano strachu dla nawracania pogan na katolicyzm. Powstała hierarchia, która rządziła ludem. Używano i rozpowszechniano fałszywe nauki. Użyto metod organizacyjnych dla wzrostu liczebnego i bogactw. Wymyślono czyściec dla zdobywania pieniędzy. Ceremonie sprowadzały nabożeństwa do formalności. Wprowadzono cześć obrazów, jako środek zorganizowania nabożeństw. Zbudowano kościoły dla zwodzenia ludzi. Nie mam zamiaru kwestionować w tej chwili słuszności tych zarzutów [po odejściu od SJ. Schnell został prawdopodobnie baptystą, zachowującym jednak szacunek dla „historycznego chrześcijaństwa"], natomiast uderzające dla mnie jest to, że wszystkie te błędy popełniają świadkowie Jehowy, nie wiedząc o tym [my sądzimy, że Rutherford i jego następcy budując własną teokratyczną organizację, uważnie przyglądali się działalności organizacyjnej Kościoła i wiele elementów od niego zapożyczyli, wykorzystując je jednak dla swoich celów, o których Schnell pisze niżej]. Od samego początku świadkowie używali i nadal używają strachu przed końcem świata dla pozyskania członków. Wytworzyli system hierarchiczny, hierarchią najwyższą jest u nich "klasa Wiernych i Mądrych Sług" [chodzi o namaszczonych ŚJ z grona 144 000, z których wywodzi się CK], w Nowym Jorku [w Brooklynie]. Zastosowali system organizacyjny i to właśnie po to, aby zdobyć liczebność i bogactwa. Ustalili nabożeństwa sprzedawania książek, będące czystą formalnością, z takimi praktykami, jak wypełnianie sprawozdań, i formalną księgowością przedsiębiorstw. Tak samo zaczęli budować kościoły, zwane przez nich „salami królestwa"", na całym świecie, aby uprawiać swą religię sprzedawania i kupowania. Duchowieństwo - to synowie szatana. Już na początku książki wspomniałem, że Judge Rutherford oskarżał duchowieństwo o swoje aresztowanie w czasie pierwszej wojny światowej i tchnął niespotykaną nienawiścią przeciwko niemu. Oto epitety, którymi obdarzył wszelkich duchownych wszystkich wyznań w książkach Rząd i Proroctwo. Gonią za korzyścią, okazali się dziećmi Złego, winni krwi, czynią Boga kłamcą, są ustami szatana, są przestępcami wobec Boga. Już w czasie początków mej pracy w Ameryce doszedłem do wniosku, że duchowieństwo, zwłaszcza protestanckie, odpłaca świadkom Jehowy dobrem za złe i postępuje właśnie w duchu chrześcijańskiej miłości wobec nas. Kontrast do nienawistnych napaści kierownictwa ..Strażnicy" byt tak uderzający, że wtedy już wzmógł ciężar moich wątpliwości. Szczególnie ciężkie oskarżenia spadły na duchowieństwo za w pływanie na radiostacje w kierunku odmawiania sprzedaży czasu programów dla świadków Jehowy [np. w 1933 r. na rzecz ŚJ pracowało 408 radiostacji!; H 562]. Przyklejono wówczas duchowieństwu etykietę biblijnego Hamana. Haman nienawidził Żydów i pragnął ich zniszczyć [por. Est 3. 8n]. Zachodzi tylko pytanie, dlaczego to duchowieństwo, jeżeli rzeczywiście dysponowało taką władzą i taką nienawiścią, nie zniszczyło. Towarzystwa Strażnica w Ameryce? Okazji było bardzo dużo. W praktyce okazało się, że Towarzystwo Strażnica było najgorszego typu duchowieństwem, panującym nad sumieniami świadków Jehowy, bez litości pchając ich do zaczepnych akcji wobec spokojnych obywateli, narażając na więzienia i kary pieniężne. Właśnie zrozumienie tych sprzeczności, pomogło mi w przejrzeniu na oczy. Zaczynałem teraz dopiero widzieć dużo rzeczy, ale widzenie, to jeszcze nie wolność. Widziałem głębie niewolnictwa, w które popadłem, a w następnym rozdziale opisze, jak się z mego wydostałem.

Gość i co z tego wynika
to jak ja pilnowaliscie? Sami sobie jestescie winni!

brzmi troch nieprawdopodobnie, świadkowie jehowy nikogo by nie porwali na silę, przynależność do nich jest kwestia wyboru, wiem, bo przez kilka lat miałam z nimi kontakt, czasem chodziłam na spotkania zboru, tam nic nie było na siłę!! panowało ogólne zrozumienie dla mojej sytuacji i rezygnacji ze spotkań, więc trochę nie rozumiem... wglada mi to jakb córka im naopoiwadła jakieś okropne rzecz na Was, a oni chcąc ja uchronić, dali jej opiekę i pomoc, inaczej nie rozumiem takiego zachowania. Żcie w zborez jest ciezkie i wmaga zwłąszcza od kobiet dużo prac ziwżanej z jak to piszecie kolportowaniem gazetek. choc tak naprawde chodzi o cos wiecej. Moze przestało sie jej podobac, gdy pierwsze zauroczenie sie tmi ludzmi minęło? A moze zmadrzała? Jesli wierzycie w modlitwe, to módlcie się, Wam na pewno pomoze.

Gość ofiary straznicy
fałszują biblie jak ja cytują http://www.youtube.com/watch?v=jWZFB_zMYQw&feature=related ŚWIADKOWIE JEHOWY. MODLITWA DO JEZUSA http://www.youtube.com/watch?v=w3i68RjnTCk&feature=related w biblii nie ma słowa jehowa jest ale Jahwe Najstarsza forma JHWH, pochodzi z hebrajskiego tetragramu, ale wówczas żydzi powszechnie zastępowali tą formę Imienia. Septuaginta zawierająca tetragram zawiera fragment: "Kto będzie wymieniał imię Boże umrze śmiercią", chodziło tutaj o należyte poszanowanie imienia Bożego i nie nadużywanie go. Dlatego też żydzi przez szacunek i ze strachu przed niegodnym wymawianiem, stosowali w miejscach występowania w Biblii JHWH zastępczo imiona Adonaj tzn. Pan lub Elohim tzn. Bóg. Z czasem do imienia JHWE żydowscy masoreci dopisali znaki samogłoskowe wzięte z imienia Bożego Adonaj i Elohim , wskutek czego powstała forma JAHWE (JAHWE) Wymowa "Jehowah" nie jest poprawną formą, która nigdy też nie była wymawiana przez Naród Wybrany. Potwierdzają to filologowie i znawcy języka hebrajskiego. Na dowód tego forma skrótowa JAH występuje w Biblii 50 razy i stanowi prawidłowy człon imienia Jahwe. W prawdzie nie poprawne określenie "Jehowah" występuje czasami w literaturze czy sztuce, ale nigdy nie posługiwali się nim żydzi czy też katolicy w aspekcie religijnym

Gość ofiary straznicy
niektórym otwierają się oczy np Rajmund franc był na samej górze ciało kierownicze i widocznie sumienie ruszyło nawet tytuł ksiazki ma w tytule sumienie dzieki temu ze był na samej guze miał dostęp do wielu materiałów niedostępnych zwykłemu sj i on to opublikował W swojej książce opierając się na niezbitych dowodach (często na tajnych dokumentach niedostępnych zwykłym Świadkom Jehowy) wprost ukazuje prawdziwe oblicze organizacji. Większość zawartych w niej fotokopii dokumentów jest unikatowa. Większość znawców tematyki uważa tę książkę za najważniejszą książkę o Świadkach Jehowy, jaką kiedykolwiek wydano. Liczbę odejść od organizacji Świadków Jehowy po jej przeczytaniu szacuje się na dziesiątki tysięcy. Kryzys sumienia Autor: Raymond Franz

Mój chłopak był świadkiem jehowy ale na szczęście już nie jest. Jego nawiedzona matka kazała mu na siłę chodzić na zebrania tak jak i jego braciom. Zastraszała ich że gdy nie poznają prawdy (nie będą świadkami) to umrą na wieki i nie staną przed Bogiem (świadkowie nie wierzą że ciało i dusza są rozdzielne). Znam tą religię od podszewki oraz ludzi którzy ją wyznają. Mnie również próbowano zwerbować, a gdy się nie dałam mojego chłopaka wykluczyli ze zboru. Na szczęście nie chciał wrócić i przejrzał na oczy. Większość jehowy których poznałam to materialiści i egoiści. Nie kochają bliźniego nawet własne dzieci się dla nich nie liczą jeśli nie są świadkami. Robią wszystko aby im było lepiej, a zasłaniają się Bogiem.

Gość ofiary straznicy
Ujawnia to o czym nie maja pojęcia szeregowi Świadkowie Jehowy (ocena: 5/5) wstrząsający dokument działalności ciała kierowniczego Świadków Jehowy.jest takie powiedzenie "ryba gnije od głowy" ta książka ujawnia duchową zgniliznę.dzięki tej książce uwolniłem się z 20-to letniej niewoli Strażnicy.podoba mi się że w niej to że na wszystko "jest papier"-czyli dowody w postaci oficjalnych dokumentów ciała kierowniczego,wspaniale w ostatnim rozdziale tłumaczy co robić dalej po jej przeczytaniu. Cała prawda (ocena: 5/5) Jest to bardzo wartościowa książka. Oceniam, że wśród książek jakie przeczytałem dotąd, napisanych przez byłych funkcyjnych Świadków Jehowy, nie ma równej. Napisana jest przystępnie. Oparta jest na rzeczowych argumentach biblijnych i udokumentowanych faktach z działalności Ciała Kierowniczego Świadków Jehowy. Podziwiam autora, że pominmo szykan i niezasłużonej krytyki ze strony przełożonych, nie żywi do nich urazu. Wręcz odwrotnie, stara się z chrześcijańską miłością i pokorą wyjaśnić swoje stanowisko. Polecam tę książkę każdemu kto interesuje się Biblią (nie tylko Świadkom Jehowy)