Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja19809

CO zrobic?proszę o radę..

Polecane posty

Gość patrycja19809

Doradzcie proszę. Zdecydowałam sie przelozyc slub ze wzgedu na powazny kryzys w zwiazku. Koszt jej to 4 tys. Zaliczka wpłacona w wysokosci 1300 zl. Przyjedzie ona z Hiszpanii na poczatku sierpnia. Czy uwazacie ze powinnam ja kupic czy stracic ta zaliczke?-biorac pod uwage nieznane dalsze losy zwiazku?Patrzec na nia 10 miesiecyi ew stracic 4 tys. w przpoadku gdy nie dojdzie do slubu:(?

Hmmm chyba wszystko zależy jak poważny jest to kryzys i czy nie ma żadnych szans żeby to wszystko jakoś wyprostować.

Gość patrycja19809
Szans na nie przelozenie nie ma, musi byc przelozony, szanse na uratowanie zwiazku sa..

Gość patrycja19809
Przepraszam, uciely mi sie a raczej wyciely dwa zdania, chodzi o sukienke oczywiscie

No jeżeli ten ślub ma szansę się odbyć choć w późniejszym terminie to ja bym odebrała suknię.

Gość patrycja19809
tylko czy jest sens trzymac ja w domu?zzolknie,,

Gość provokejszyn jak nic
no to moze ja sprzedaj na ebay

Gość no to będziesz miała żółtą

Gość patrycja19809
Podle jestescie, ja od 2 tyg placze bo dla mnie to dramat -termin byl 2 lata. Po coz mialabym ja spezedawac skoro jej nie mam?pomyslcie zanim kogos zranicie

Powinnaś dostać ja w porządnym pokrowcu. Trzymaj gdzie nie ma słońca i jest dość przewiewnie Powinna być w dobrym stanie do następnego terminu.

Gość .sama.
Boże! Wychodź za niego! Będziesz całe życie sama jak ja :(

Gość nie jestem stylistką
Suknia nie może byc przetrzymywana w plastiku - wtedy żółknie. Jeśli owiniesz ją w czyste, białe prześcierało (niekrochmalone) i powiesisz w przewiewnej szafie w której bedą pęczuszki lawendy (dla zapachu i ochrony przed insektami) to suknia powinna się ładnie przechować. Zreszta współczesne tkaniny nie żółkną tak szybko ;) A przede wszystkim - oby Ci się w życiu naprostowało :) trzymam kciuki, powodzenia!!!

Gość suknię zachowaj....
Ja od 2 lat próbuję sprzedać swoją suknię ślubną, przez ten czas wisi w szafie i nie zżółkła. Skoro zaliczka, to aż 1.300, to szkoda ją stracić

Gość znana1985
Pomysl jeszcze raz czy faktycznie ma sens przekladanie slubu? Ja mam swoj slub za pare dni i tez planowalismy wszystko ponad 1,5 roku. Przez ten czas nei bylo idealnie, a szczegolnie im blizej terminu bo kazdy ma swoje zdanie, bo nagle tesciowej sie cos nie podoba itd ciagle cos i to wszystko wplywa na nas i stresuje i wtedy latwo o klotnie itd Jesli zaplanowaliscie slub, w ogole podjeliscie decyzje o slubie to cos znaczy i moze porozmawiajcie o tym ...co sie stalo

Gość wcale nie kupuj

Gość wcale nie kupuj
sory nie dopisalam reszty hehe Ja na twoim miejscu stracilabym zaliczke, jesli kupisz a slubu nie bedzie stracisz 4 tys, gdybys chciala potem sprzedac to dostaniesz 1 tys albo i nie, wiec dla mnie lepiej stracic 1,300 niz 4000 Zobacz jak dlugo dziewczyny czekaja na kupca, a potem sprzedaja za grosze, nie wazne za ile kupily

Gość ja też nie radze kupować
oczywiście bym najpierw przemyślała jakie sa szanse na przetrwanie związku, bo kryzys kryzysowi nie równy.

Dużo zależy od tego jakiego rozmiaru jest kryzys.... Ja bym nie kupowała sukni.W dzisiejszych czasach jest mnóstwo salonu z sukniami ślubnymi.Wchodzisz,wybierasz i płacisz.Więc z tym nie ma problemu!