Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wieczniezmeczona

durex play zel - czy to prawda?

Polecane posty

chcialam spytac czy, ktoras z was uzywala podczas wspolzycia (przed porodem) durex play zel - zielony? w internecie napotkalam sie z opinia, cytuje: "wlasnie sie dowiedzialam ze tutaj w anglii zabronione jest w ciazy uzywanie : ''Durex Play - Tingle" taki zel w zielonym opakowaniu gdyz powoduje zmiekczenie szyjki i szybszy porod. slyszalam ze laski stosuja to na przyspieszenie " kto cosik wie, prosze o wypowiedzi... :) z gory dziekuje

aha... zapomnialam dodac, ze osoba, ktora to napisala zakupila ten produkt i miala dac znac czy faktycznie dziala... odpisala po tygodniu, ze nie mogla wczesniej napisacco i jak, ale jak sie okazalo zel "zadzialal" na drugi dzien i byla na porodowce.. :)

ale widocznie nikt nie uzywal pod koniec ciazy... przeczytalam to wczoraj i jestem ciekawa i sama zamierzam kupic.. jestem w 38 tyg ciazy ... i wiecznie zmeczona :P wiec sprzatac mi sie nie chce calymi dniami, po schodach wchodzic tez nie, seks jest ale nie za czesto, herbatke z lisci malin pije od 37 tyg 3 razy dziennie ( ale to ma pomoc przy porodzie, by byl mniej bolesny i szybszy)... wiec mam zamiar z tej "nowosci" skorzystac:P

Gość takjase
Tez pilam herbatke z lisci malin i powiem Ci ze go*** dala rodzilam ponad dobe w niesamowitych bolach :( w kocu musieli mi Vacum zrobic proznia ze mnie dziecko wyciagali :( A herbatke pilam od 36tc.A o tym zelu pierwsze slysze

Gość bo napar z lisci malin nie
powoduje szybkiego bezbolesnego porodu tylko sprawia że szyjka macicy szybciej się skraca. Co wcale nie jest równoznaczne z tym, ze druga część porodu czyli przeciskanie się dziecka przez kanał rodny, będzie łatwa i nie potrwa niewiadomo ile.

ahh z ta herbatka... w sumie na nic nie licze, ale mam nadzieje, ze bedzie krocej niz za pierwszym razem... moj pierwszy porod trwal od godz 23 (pierwsze skorcze) 19-tego a urodzilam 21-go o 3:47 rano.. hehhh :/ meki straszne ok 28 godz

ale ja nie wiem czy z tym zelem to prwda?? az znalazlam jedna opinie o tym.. wiec wiesz... a nigdzie tez nie ma, ze nie wolno stosowac w ciazy, wiec czemu nie mozna sobie uzyc... moze nawet seks bedzie przyjemniejszy nie martw sie , nie bede sobie glowy nacierala..

Gość hmmmmmmmmmmm
ciekawe