Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam dośććć

Dobre rady jak postępować z tesciową.

Polecane posty

Gość Mam dośććć

Nienawidzę mojej teściowej !!!!!! Chociaz mieszkamy sami i daleko od niej , ciagle sie wpierdala do naszego zwiazku i zycia .( przez telefon) Widuje ja raz w roku i za kazdym razem jak przyjezdza ma zlote rady . Oprócz rad śmieje sie ze mnie jak tylko meza nie ma przy mnie . Źle ponoc jestem ubrana , źle mam włosy ulozone . No zesz kur .., mam 30 lat i nie zyczę sobie takich uwag . Zebym ja jeszcze rzeczywiscie źle wygladała , ale jestem z duzego miasta ,ciuchy i kosmetyki mam firmowe , wygladam raczej elegancko. Jestem wysoka i szczupła . Do tego wszystkiego , jak tylko przyjedzie słyszę , nie dotykaj go bo on zmeczony po pracy , nie caluj , bo dopiero wrócił. No zygac sie chce. Własnie czeka mnie jej tygodniowa wizyta . Juz na sama mysl mnie trzesie . Dziewczyny , moze dacie jakies dobre rady , jak sie do niej odzywac , zeby jej troche w piety poszlo , do tej pory byłam grzeczniutka i milutka , ale teraz powiedzialam sobie stop . Maz o wszystkim wie , jego zwracanie uwagi nic nie daje , musze sobie poradzic sama. Dziewczyny dawajcie rady nie krepujcie sie .

Taka to się nie zmieni już i nic na nią nie podziała. Ja to bym ją wyprzedziła w ataku: "ojej, mamusia chora, bo tak nie za dobrze wygląda..." :D

Gość Mam dośććć
Tekla , z nieba mi spadłas , zapomnialam , ze mamusie przecież mozna wyprzedzić w jej slowach, dzięki.:)

Gość żona popażona,a nie żona popa
Mamusia na długo?-Dokąd się wam nie znudzę.-To nawet kawusi się mama nie napije?

Bo ja Ci powiem tak, nie daj się kopać w tyłek, bez względu na to- kim kąpiący jest. Czy teściowa, czy Twoja mama, czy sąsiadka. Trzeba szanować swój spokój i swoje samopoczucie. Na takie rozmowy nie podziałają, brak kontaktu nie podziała, właściwie nic stosownego już chyba. Tak to sobie chociaż humor poprawisz, złagodzisz ten niesmak i lżej jakoś będzie. Nikt nie każe się Wam tolerować, jeśli ona jest złośliwa to i Ty możesz. ;) Bo dlaczego nie? Może akurat to zadziała, jak się babsztyl na własnej skórze przekona, jak to jest być upokorzonym. Kiedy zobaczy, że nie ma z Tobą szans, to przestanie dokuczać, po co się przecież będzie pogrążać.

Przy pierwszej złośliwej uwadze teściowej lub po pierwszym wpieprzeniu się w Wasze małżeństwo, przy Twoim mężu, grzecznie, ale stanowczo, ciut głośniej niż zwykle bym takiej "mamusiu" powiedziała, że nie życzę sobie takich uwag. Że to, jak wyglądam to moja sprawa, a jeśli jest po prostu zazdrosna, bo ciuchy i kosmetyki mam firmowe, a ona nie, to wystarczyło poprosić o pieniądze. A to, jakie mam z mężem układy, zasady i rytuały, to nie jej sprawa i że będę całowała męża kiedy zechcę, bo niech pamięta, że to moje i jego małżeństwo, a nie jej, bo jeśli jeszcze raz się wtrąci w nie swoje sprawy i jeszcze raz mnie skrytykuje, to chyba z mężem będziemy musieli z "mamusią" zerwać kontakty na dobre, bo mamy dość wścibskiej i chamskiej matki na karku

Gość Sweet Dreams2

Gość Mam dośććć
I tu dochodzimy do sedna sprawy . Normalnie bym tak powiedziala( bo nie mam z tym na co dzień problemu, ), przy teściowej włącza mi się jakaś blokada. Chociaz myślę eM tak jak Ty w tej kwestii , nie mam chyba jej sumienia tego powiedzieć?, a moze jej docinki mnie tak szokują , ze mnie zatyka? . Mam wrażenie , ze przy niej nagle mi brakuje jezyka w buzi.