Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ftertetetetetete

KILKA PYTAŃ O TAMPONY, proszę Dziewczyny o pomoc:)

Polecane posty

Gość ftertetetetetete

chcę się przerzucić z podpasek na tampony, ponieważ jadę na wycieczkę kilkudniową.. będą tam baseny, a ja dostanę okres ... mam kilka pytań, może głupich.. ale proszę o odpowiedzi :) 1. jak dobrze założyć tampon ? 2. czy mogę założyć go " na próbę " jeżeli nie mam okresu, żeby sprawdzić jak się w nim " chodzi " itd? ... np. przed wycieczką żebym wiedziała.. żebym POTRENOWAŁA.. to jest najważniejsze pytanie:)

NAJLEPIJ ZALOZYC NA KIBELKU,W OPAKOWANIU SA ISTRUKCJE JAK ZALOZYC.I MOZESZ TEZ ZROBIC PROBE,ALE NIE ZAPOMNIJ ZE GO MASZ W SRODKU,NIE NOS ICH DLUGO I NIE NA NOC

Gość gryczka
Ja bym nie zakładała na próbę, bo jeśli tampon niczym nie nasiąka, trudno jest go wyciągnąć, może to sprawiać ból a nawet przyczynić się do infekcji. Kup sobie najmniejszy rozmiar jeśli nie masz bardzo obfitych okresów. Ja osobiście wolę te bez aplikatora, lepsze wyczucie mam, jak sobie palcem dokładnie umieszczę tam gdzie trzeba. Można na kibelku, ale mnie jest wygodniej przykucnąć. Zawsze przed i po zmianie myj dokładnie ręce:-) Nawet jeśli jeszcze nie przesiąka, nie trzymaj go w pochwie dłużej niż ok.6 godzin, maksymalnie 8! I to chyba wszystko.

Gość ftertetetetetete
a jest taka sprawa.. że jak nie będę miała jeszcze okresu, a będę miała dostać a będziemy wchodzić na basen.. i ja założę tampona.. a potem się okaże że nie mam okresu? to jak go wyciągnę.. mam nieregularne ..

Gość yaya
oooj nie wkładaj na próbę! tylko sie tam podraznisz;/ musi byc nasiakniety by go wyciagnac. polecam OB pro comfort, nawet ich nie poczujesz gdy beda w srodkku;p włóż po prosty jak najglebiejzostawiajac sznureczek na zewnatrz. ja nie raz zapominam o nich i sikam gdy mam je w srdoku:D są bardzo wygodne. no i niech nie beda tez za dlugo w Tobie .

Gość yaya
no przeciez w ciagu godziny sie nie zakrwawisz na basenie. nie zakładaj go jesli nie masz krwawienia. serio. a jak zalozysz na basen to pilnuj zeby Ci sznureczek nie wystawał spod majtek bo obciach:P

Gość ftertetetetetete
to co mam zrobić z tą sprawą, z basenem?

Gość p.....8
nie polecam zakladanie go na prboe ,bo bedziesz 'za sucha' i bedzie ci naparwde ciezko go wlozyc. powinnas sprobowac jka masz okrez z najmnijeszym rozmairem ,tak zebyc ''wyczula'' w ktora strone ten tampon pchnac........ oczywsicei da sie zalzyc tampon bez okresu ,ale to bedzie baaaardzo ciezkie dla ciebie bo nie masz 'wprawy' . ja zuzylam 10 tamponow zanim udalo mi sie wkoncu go porzadnie zaaplikowac.pamietaj ze dobrze zalozony tampon jest niewyczuwalny.

Gość ftertetetetetete
no to jak z tym basenem ? :(

Gość gryczka
Uważam, że nie warto zakładać jeśli nie będziesz jeszcze mieć krwawienia. Miej tampony przy sobie i kontroluj sytuację. Chyba nie zacznie Ci się od razu lać, zorientujesz się od razu i wtedy pójdziesz założyć.

Tylko zwróć uwagę na rozmiar,który zależy od obfitości krwawienia,żebyś nie kupiła np. mini a okres będziesz miała obfity no to dupa zbita......

Gość lalalalaa
nic, musisz po prostu co jakis czas patrzec czy wszystko ok. a tampon miec w pogotowiu. Tampon najlepiej zalozyc w pozycjistojącej na ugietych nogach- tak mi się wydaje. ale absolutnie nie wkładaj na próbe- bo wyjmowanie moze byc nie przyjemne - mowiac krotko.

Gość yaya
jak nie krwawisz to po co tampon? ewetualnie po prostu sprawdzaj co jakis czas na basenie czy nie krwawisz, np raz wyjdz do toalety. nie boj sie basenu nie zakrwawisz. tylko nie idz do sauny raczej bo gorac wywola miesiaczke. a jak zakrwawisz to załóż. jak wstaniesz i nie bedziesz go czuła, nie bedzie Cie uwierał to znaczy ze dobrze zalozony. to wazne bo na basenie sie ruszaszi glupio byloby jakby Cie uwierał:P

Gość asdfg
ja akurat moge zalozyc tampon tylko na leżąco.Jak wkladam w innej pozycji to nie moge za głeboko go wlożyć i czuje go.Chociaz to niewygodne,ale może jednak spróbuj troche potrenować .