Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annika2389

niemowlę ma 4 mce i waży 4 kilo czy nie za mało?

Polecane posty

Gość annika2389

moja siostra ma dziecko, urodziła z wagą 2700kg i obecnie tyle waży, karmi je bebilonem, zauważyłam że chyba oszczędza na mleku albo niechce żeby więcej wazyło bo musi byc bite 3 godziny między karmieniami doradźcie coś

Gość ciekawa mamusia''
Wręcz za mało. Moja ma dopiero 3,5 miesiąca a już waży 6 kg, a jest na piersi.

Gość my zaczynalismy od sporej
dziecko nie bylo duze jak sie urodzilo wiec trudno oczekiwac zeby bylo olbrzymem. Ja karmilam malego mlekiem modyfikowanym co 3 godziny w dzien, co 4 w nocy. Od 3 miesiaca zaczal juz przesypiac noce i nie chcial jesc czesciej niz co 3.5 godziny w dzien, ostatnie karmienie o 20. Nie uwazam ze to za duze odstepy,ale zalezy tez ile maluch zjada za kazdym razem, jak do syta to wszystko dobrze.

Gość my zaczynalismy od sporej
a...dziecko na piersi przybywa szybciej na wadze na poczatku niz dziecko karmione mlekiem modyfikowanym

Gość dfsf
pewnie że mało i za mało mój mały ma 3 miesiące i waży 6 kg

Gość annika2389
czasem mam wrażenie że je odchudza

Gość di annika..
ale pie..dolisz.gdyby odchudzala dziecko nie dawała by mu co 3 godziny, moje czasem je rzadziej niz co 3 godziny, ale moje jak sie urodziło wazyło 2600, a teraz waze 5 kg..tez karmie bebilonem.Kazde dziecko jest inne

Gość annika2389
rzadziej niz co 3 h tez i to czesto.

Gość annika2389
to mnie przekonuje ze jemu nie wystarcza mleka i nie rośnie

jak moja nie chciala jesc i nie przybierala na wadze to kazali mi karmic ja co godzine zeby przyzwyczaic ja do jedzenia, trwalo to 3 dni, po 3 dniach bylo juz ok. Warto sie przemeczyc, teraz tez nie je duzo, bo powinna jesc po 120, a ona czasem zje 90, ale przybiera normalnie na wadze, takze sie nie martwie. Powinna isc do pediatry bo to nie jest normalne. Dziwi mnie ze lekarz nic jej nie powiedzial przeciez chodzi na szczepienia...

Dziecko karmione mlekiem modyfikowanym powinno dostawac jesc co 3h. Piersia karmi sie na zadanie. Czy wazy malo czy nie to sie nie wypowiem:P Bo moj po urodzeniu wazyl 4240:P Ale moze warto zmienic mleko skoro na tym nie przybiera prawidlowo na wadze. Jak dla mnie warto skonsultowac sie z lekarzem. Poza tym po pol roku dziecko powinno podwoic wage urodzeniowa.