Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jytuy

Problem z tabletkami?

Polecane posty

Gość jytuy

Obecnie ejstem w trakcie przyjmowania 4ego opakowania tabletek yasminelle... przez pierwsze 2 blistry występowało u mnie krwawienie w trakcie przyjmowania tabletek. Wiem ,że to normalna reakcja organizmu na hormony, pisze z reszta o tym w ulotce..jednak takie krwawienie normalnie występuje TYLKO 2 razy pod rząd. Wtrakcie przyjmowania 3 blistra krwawienia u mnie juz nie było i normalnie czekałam na zakonczenie opakowania aby zrobić tydzien przerwy na "okres"..jednak teraz kiedy przyjmuję 4 opakowanie i jestem tydzien przezd skoczeniem blistra od 3 dni krwawie..tzn jest to taka brązowa wydzielina, brzuch mnie pobolewął jak na okres :/ nie wiem co sie dzieje...miał ktoś tak ? pomożcie kobitki bo panikuje :( czy możliwe ejst ze ochrona antykoncepcyjna jest zmniejszona przez to "plamienie" ??? Dodam ,ze tabletki zwykle przyjmuje między 19 a 21..nie wczesniej i nie później !! wioem ze powinnam przyjmowa je o stałej godzinie ale praca mi na taki komfort nie pozwala...:(

Gość jytuy
pomóżcie kobietki :(

i sama sobie odpowiedzialas! I zasada tabletek - przyjmowac o stalej godzinie-a nie miedzy 19 a 21. a pozniej bedziesz sie dziwic ze jestes w ciazy! jak ma reagowac twoj organizm na taki haos??

Gość niestety też mnie to spotkało
a nie mozesz zmienic na inne?:O albo wybrac inny srodek antykoncepcji, być może jesteś uczulona, lub jak wiele kobiet nie możesz braż hormonów?

O stałej godzinie przyjmuje się chyba tylko minipigułkę, większość tabletek przyjmuje się o stałej porze. Może Twój organizm nie przyzwyczaił się jeszcze do tabletek; plamienie nie wplywa raczej na ich skuteczność, ale ja (panikara) uważalabym.

moze po prostu nie utrzymują narastania i złuszczania endometrium. nie wpływa to na skuteczność, bo owulacje masz zablokowaną. moze powinnas miec pigułki z większą iloscią estrogenu?...