Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka srednia mama

dziwne zachowanie synka kolezanki...

Polecane posty

powiedzcie czy to normalne w tym wieku zachowanie....po krotce kolezanka sama wychowuje synka, ma teraz 3,5 lat.ogolnie fajny bardzo kolezenski, wesoly zwariowany chlopaczek ale...no wlasnie ma jakies manie. tzn np na kolor niebieski ale do tego stopnia ze WSZYSTKO musi byc niebieskie - kubek, pojemnik, napoj, jogurt, majtki, cala garderoba bo inaczej nie skorzysta. to samo dotyczy aut, rozumiem baaardzo lubiec auta ale KAZDA koszulka np musi miec auto etc. i pare innych manii. okreslam to mania bo rozumiem za czyms szalec ale wczoraj np kolezanka kupila mu sandalki bezowa, dzis mu musiala wymienic na niebeska bo za cholere!!! kolezanka ogolnie ostro z nim gada, czesto podnosi glos, jest dosc harta ale kochana.ale jakos do jego manii ma slabosc i poddaje sie im. moj synek tez uwielbia np dinozaury, spi sobie z nimi ale jak u babci zapomnial to nie bylo jakiegos wielkiego dramatu, to tylko rzeczy... co o tym sadzicie drogie panie.... ps chlopaczyna jest ogolnie bardzo zaborczy, w przedszkolu np nie pozwala nikomu bawic sie z moim synkiem bo to JEGO kolega...no coz...

Gość to całkiem normalne
zaborczość to normalne w jego wieku. Po prostu ma taki charakter. A kolor niebieski - po prostu sie lubi stroić:) Jakby to była dziewczynka i tak szalała za kolorem np. różowym to byłoby to skwitowane "mała strojnisia".

mój brat około 3r.ż. miał manię moro. Ok ubranka się dało kupić od butów po kurtkę, ale np. kubeczki nie zawsze :) Przeszło mu po kilku miesiącach. Lubi moro najbardziej, ale inne toleruje :)

Moj synek ma 3 latka, bardzo lubi kolor czerwony,tez najlepiej jak wszystko czerwone, ale na szczescie da sie go do innych kolorow przekonac, od aut na bluzce woli ciuchcie, co raczej nie zawsze idzie dosrtac, znam dziewczynke, ktora do piatego roku zycia wszystko rozowe, ubrania, kubek, talerzyk, rowerek... i tez z uporem maniaka, bluzka musiala byc rozowa bo jak nie to by nie ubrala, dzis nie bardzo lubi ten kolor... zostal tylko rozowy rower... Moze tak ma ten chlopczyk...

Moj synek ma 3 latka, bardzo lubi kolor czerwony,tez najlepiej jak wszystko czerwone, ale na szczescie da sie go do innych kolorow przekonac, od aut na bluzce woli ciuchcie, co raczej nie zawsze idzie dosrtac, znam dziewczynke, ktora do piatego roku zycia wszystko rozowe, ubrania, kubek, talerzyk, rowerek... i tez z uporem maniaka, bluzka musiala byc rozowa bo jak nie to by nie ubrala, dzis nie bardzo lubi ten kolor... zostal tylko rozowy rower... Moze tak ma ten chlopczyk...

Gość harta????????

Gość kiedy a no wtedy
troche dziwne ale pewnie przejdzie. chociaz czytalam ksiazke o chlopcu chorym na autyzm, ktory tez mial podobna manie...

Gość moj lubi zielony i co z tego

a mój w zerówce zawsze jak malowali kredkami albo farbami to on na czarno malował w końcu jego wychowawczyni zwróciła mi uwagę że coś jest z nim nie hallo ja durna poleciałam z nim do psychologa i ta pani psycholog mi powiedział że to raczej wychowawczyni potrzebuje terapii a nie mój syn taki kolor sobie obrał taki lubi i to jego sprawa