Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pukeenok

Mam pewein problem i pomysł.

Polecane posty

Gość pukeenok

Cześć wszystkim. Mam 16 lat i ponad 196 cm. I tu właśnie tkwi problem. Ciężko mi znaleźć na mnie ubrania. Więc wpadłem na pewien pomysł i mam do was pytanie co o tym myślicie i czy on wypali. Więc w przyszłości chciałbym założyć własną firmę odzieżową, dla panów powyżej 185 cm. Będą w nim dostępne buty od 42 numeru oraz ubrania różnego rodzaju dla osób, jak już wspominałem 185 cm. Co o tym myślicie ?

Gość pukeenok
Jak myślisz wypali ?

Gość 42 rozmiar buta u faceta
to dość mały! Zacznij od 44 w górę!! A od wzrostu 185 cm to może być!! Tak w ogóle to dziwię się pukeenoku że masz problem z odzieżą, w końcu młodzi mężczyźni są coraz wyżsi i jeszcze trochę, a 190 cm to będzie standard!! Najgorszy i najbardziej żenujący wzrost u faceta to poniżej 170 cm (tak 168-169 cm!!). Taki koleś to ani laski nie może mieć, prawo jazdy z trudem zrobi i z ciuchami również będzie miał problem!! My wysocy (sam mam 190 cm) na szczęście tego problemu nie mamy :D Możemy przebierać w panienkach i tego kurduple nam zazdroszczą!! Wyobrażacie sobie kolesia 169 cm wzrostu i zakola uprawiającego SEX z kobietą??? hahaha ja sobie NIE wyobrażam :P

Gość pukeenok
Ja staram się być tolerancyjny dla wszystkich, chodź wiem, że to trudne. Więc twoja propozycja to 44, no ok. Ale co myśliscie czy to wpyali. Może powiem dokładniej załozyłbym własną firmę krawiecką i dodatkowo sklep tej firmy, znajudjący się np. w centrum jakiegooś miasta.

Gość pukeenok
No powiedziecie prosze, co o tym myślicie, zależy mi.

Gość moim zdaniem pomysł dobry
mój znajomy ma podobny problem z doborem ubrań (ponad 2 m wzrostu). Wprawdzie zawsze coś tam na siebie znajdzie, ale wiąże się to z długimi i męczącymi zakupami, na pewno taki sklep, gdzie idzie i wybiera sobie tylko wg tego co mu potrzebne i się podoba, a nie tylko co pasuje byłby dla niego dużym ułatwieniem. Musisz tylko dobrze się rozreklamować :) Może dobrym pomysłem byłby sklep internetowy - większa grupa potencjalnych klientów niż w jednym tylko mieście.

Gość pukeenok
No coś trzeba myśleć. Ale teraz tu nie chodzi o wiek, tylko o waszą odpwowiedź.

Gość kryym
oo mintaja juz zaczyna swoje :O zal dziewczyna :O

Gość żona popażona,a nie żona popa
Bardzo,bardzo!

Gość żona popażona,a nie żona popa
Dobry pomysł!

Gość pukeenok
Dzięki za odpoweidzi. A teraz pytanie biznesowe. Jak myśliscie, jakie będą koszty zbudować własną firmę odzieżową z maszynami, pracownikami, itp. I dodatkowo jakiś większy sklep tej firmy w centrum miasta.

Gość regeg
powodzen ia, zeby zalozyc wlasna firma pordukcyjna musisz miec spory kapital :D

Gość pukeenok
dokładniej ?

Gość parufffka
hehe,dobry pomysl,tez chce taki sklep tylko ze dla kobiet;)

Gość pukeenok
Pierw dla facetów. Sam nim jestem i mam prawie 2m i wiem że to jeest nieezwykle ciężkie.

Gość nie wiem co do sałatki tuńczyk
dobra, a cenowo? bo wiesz, jak masz zamiar mieć ceny z kosmosu, to i tak nie wypali, pomysł bardzo dobry, bo mało jest takich sklepów. a jakby co, to weź no też zrób sklep dla dziewczyn niskich i szczupłych ale z dużym i bardzo dużym biustem, my też mamy problem z ciuchami

Gość pukeenok
Napraawde mam tylko 16 lat i nie łapie się w sprawach biznesaowych. NAwet jak bym chciał to ci nie odpwiiem. Sorka :(

Gość pkimjoiknjo
najlepiej sprzedawać rzeczy poprzez internet. Jakie koszty firmy? to zależy.. Na początek np 1 pracownik + Ty, jak będziesz miał popyt, to zwiększasz produkcje i wtedy będziesz nadal myślał. Jeśli chodzi o maszyny no to myślę że w granicach na początek max 20 000 zł. Musiałbys się zorientować w jakiej cenie są. W razie czego zawsze można je sprzedać. Jak ubrania bedą się podobały to myślę że bedziesz mieć niezły popyt. Na początku na allegro, załozyć swoja strone internetową...no i w większych miastach placówki zakładać. Ale to już w zaawansowanym stadium:)

Gość nie wiem co do sałatki tuńczyk
w ogóle takie "nietypowe" rozmiary są poszukiwane, bo mimo, iż wcale takie nietypowe nie są, to jest niedobór takich ciuchów. wszystko dla bezcycatych (jeśli mowa o kobietach), a wy faceci też pewnie macie problem z tym jakiś

Gość pkimjoiknjo
No i sprawa lokalu. Na poczatek może to być piwnica jeśli mieszkasz w domu. Jesli nie to musiałbys coś wynajac, a to dodatkowe koszty.

Gość pukeenok
Naprawde ciężkie. Co myślice, czy aby nagromadzić kase, nie jest latwiej pierw założyć stację benzynową ?

Gość produkcja moim zdaniem nie
lepiej sprowadzaj te ubrania z Chin czy od innego producenta, po pierwsze to będzie taniej dla Ciebie i zarazem dla klienta, a po drugie takich firm krawieckich, gdzie można sobie uszyć ciuchy na miarę - dla wysokiego, niskiego czy z dużym biustem, sporo już jest - nie będziesz oferował nic oryginalnego. Sklep z gotowymi, dużymi ubraniami jest dla klienta wobec takich firm atrakcyjniejszy bo: ceny są niższe, zakup trwa krócej, nie trzeba mierzyć, czekać na uszycie, umawiać się na odbiór innego dnia itp.

Gość pkimjoiknjo
Z założeniem stacji benzynowej jest szereg problemów. Najważniejsze: dobra lokalizacja, i wymagany wysoki kapitał początkowy (stosunkowo jak na pierwszy biznes). Zyski z tegą są , ale potrzeba czasu aby Ci się wrócło

Gość regeg
coz, zalezy ile chcesz tego szyc, w jakiej ilosci najpierw tzreba miec kontakty, zeby zalatwiac tanie materialy, kontakty z farbiarniami itd tzreba miec kase zeby oplacic pracownikow, zusy itd jaksi lokal gdzie chcesz to sprzedawac (wynajem, urzadzenie, pracownicy) za 20tys to mozna otworzyc nie wiem co, budke z hot dogami :D

Gość pukeenok
; D.

Gość pkimjoiknjo
regeg, nieprawda. Nie musi zakładać firmy na 1000 pracowników, początkowo może sam ją prowadzić. 20 ttys to na maszyny tylko, a oórcz tego lokum, jesli ma dom(piwnica, garaż strych, już ma za darmo), moze sprzedawać na allegro. Jelsi będzie mu sie to opłacało to będzie stopniowo powiększal, jeśli nie to musi myślec nad czyms nowym.